Livet med Bazz

Alla inlägg under juli 2010

Av Marit - 23 juli 2010 15:30

Första semesterveckan kändes så oändligt lång men andra veckan gick desto fortare.

Idag är det mulet och blåsigt och ganska svalt. Det hotas om regn igen så vi förbereder genom att ta in alla dynor m m. Bazz och jag tar "Askesladden" och åker över till Stor sten för en tur på Runmarö igen. Snurran startar naturligtvis inte och när vi rundat Thunes och Bohmans udde slår motvinden mot oss. Får äntligen fart på snurran och vi far iväg. Bazz tycker att det är sådär och vill komma och sätta sig bak hos mig. Snurran dör plötsligt och det är bara sätta fart och ro medan vi har lite fart. Bazz vill inte sitta still fram i fören och fötterna glider när jag ror eftersom det är lite olja på golvet. Motvind på det prövar tålamodet. Till slut sätter han sig på sidan så att det blir lite snett att ro men bara han sitter still så.

Vi tar en dryg timmes promenad idag också. Han är verkligen en fröjd att gå med i skogen. Han springer aldrig mer än en kort bit förrän han stannar och vänder sig om och kollar så att man är med. Han tycker att det är lite spännande med skogen, speciellt när det blåser i trädkronorna.

Hemåt går det lättare att ro när det är lite medvind. Tillbaka lagom till lunchen är Bazz rätt trött och lägger sig för att vila lite.


  


Även Flizan passar på att vila lite medan vi äter.

  

På eftermiddagen blir det riktigt kyligt. Grannen Pernilla kommer ner och vill byta lite mjöl mot senare nybakade bullar. Vem tackar nej till ett sånt byte?

Efter lunch kryper Bazz och jag upp i soffan och drar filten över benen och bok i handen. Lagom till fikat kommer de underbara barnen Ebba och Fredrik ner med två bullar åt oss var .

 Dessvärre har vi lite brist på frukostbröd så vi får leta fram en gammal påse brödmix. Med en ännu äldre påse torrjäst knådar jag ihop två limpor. Det är alltid lite meckigare att baka här ute men det går. Just nu har vi heller inget varmvatten.

  

Killarna fortsätter att bygga till kl 19 och sen grillar vi de godaste Angus-hamburgare jag hittills har ätit och efter det tar vi en het bastu. Det är nu bara 15 grader i luften och fruktade 14 grader i vattnet, dubbelburr.

Efter bastu kollar vi Shutter Island och jag somnar förstås ifrån slutet. Men vad gör det, jag har läst boken och kan se slutet i morgon.

Av Marit - 22 juli 2010 15:15

Vinden har vänt till nordvästlig och det blåser ganska kraftigt. Det är trots det ganska varmt och lite klibbigt. Havet är fortfarande iskallt och den riktiga hettan som varit är borta.

Clas och Åke börjar bygga en kompletterande trapp ner till dass/bastun. De har fått låna en borr som ser ut att vara från andra världskriget eller liknande. Den verkar ändå fungera bra.

  


Bazz och Flizan har annat för sig under verandan, ingen vet vad eller var presentsnörena kom från.

  

              



  

  


Det pratas om regn och även om det är för sent för den här rabatten så skulle det inte skada.

  


Av Marit - 21 juli 2010 16:45

Blåsigt även idag och svalare i luften och havstemperaturen är nere på 16 grader, som en normal sommar alltså:-(


Runt lunch åker Clas, Åke, Bazz och jag till Sandhamn för att handla lite. Det är knökfullt med båtar och många spejandes efter en plats så det är lögn i helsike att försöka hitta en. Vi får lägga oss utanför en segelbåt som ligger på förhyrd plats. I detta läget är jag tacksam för att vi var kloka och skaffade oss en lite mindre hund som man nu får bära mellan och över båtarna för att komma till bryggan.


Dagens utflykt gör förhoppningsvis att Bazz är lite trött i kväll. Han är i alla fall trött på eftermiddagen.

  


17.30 åker vi tillsammans med Lalle och Maggan till Runmarö krog för att äta middag och sjunga allsång. Där möter vi även upp familjen Rosendahl.

Det blir en fin kväll och Maggan får gå upp och sjunga Din Margareta med bandet.

          

Vi åker sen hemåt i solnedgången!

  

      

Av Marit - 20 juli 2010 14:00

Idag blir det städning efter fönsterbytet. Karin städar inomhus medan jag drevar fönstren. Clas & Åke städar utsidan och sågar till fönsterfoder. Nu återstår bara målningen av fodren.

  


Även idag springer Bazz till grannen så fort han får chansen. Galen blir man men vägrar att ha honom kopplad. Kom är ett ord som inte riktigt har satt sig hos honom än men man ska väl ha något att öva på under sommaren. Och så länge grannens hund lika ofta är hos oss så är det inget problem.



Av Marit - 19 juli 2010 14:30

Kallt i vattnet idag. 18 grader vid morgondoppet och 15 grader vid sista doppet kl 19, brr. Blåser ganska frisk sydlig vind. Bazz som inte längre verkar inse tjusningen med att ligga nere vid stranden springer över till grannen på udden så fort man vänder ryggen till. Eftersom vinden kommer därifrån känner han nog doften av beaglen Essie som bor där plus att han hör alla barnen leka.


Idag ska killarna byta fönstret på framsidan.

  

Medhjälparen  

    



Halvvägs  

Klart!

Det kostar på att vara med och bygga

 

En fin kväll följer

               

Av Marit - 18 juli 2010 14:56

Bazz måste kommit in i någon sort semesterlunk äntligen och sover lite längre på mornarna. Det har även varit tyst på kråkorna på mornarna vilket säkert har hjälpt till lite. En fin morgon och den som var snabb, det vill säga jag, kunde bada och sen torka i solen, sen gick den i moln.  Eftersom det verkar bli lite svalare idag bestämmer syrran och jag oss för att ta med hundarna och ro över till Runmarö för en promenad. På dryga timmen gick vi från Stor sten till Nore och via Lerkila tillbaks till Stor sten. Det var så torrt och på vissa ställen såg det ut som höst med torra vissna löv på marken. Det blir varmare och varmare ju längre vi går och när vi kommer ner till båten igen gick Bazz direkt ner och badade och drack. Det är stekande hett igen när vi är tillbaka på holmen.


Medan vi var på land har killarna fixat med ramen till de nya fönstren till gammelstugan. Och då var ju bästa platsen given:-)       

      

Så ser det ut nu, i morgon blir det ändring!

    


Man hittar så mycket gott vid strandkanten.

  

 


Hortensian blommar på trots torkan

    

Av Marit - 17 juli 2010 22:26

Bazz sov gott till 07.15 och hade nog kunnat sova lite längre om inte en annan var tvungen att gå ut och utföra vissa behov på morgonen. Det är lite svalare idag men det gör som sagt inget efter den gångna veckan.

Viktor passar på att köra lite vattenskidor eftersom det inte är någon sjö att tala om. Även Maria gör några första tappra försök men ger upp efter ett tag, det är inte lätt i början innan man har hittat det "rätta knycket". Till lunch var vi bjudna till grannarna till surströmming. Clas och jag äter inte surströmming men vi tog med sill och sjöng glatt ändå  .  5 hundar sammanlagt blev ju rena himmelriket för Bazz. Speciellt boxern Poker blev en kulig lekkamrat. Eftersom inte alla hundarna där går ihop med varandra ska vi ses på "egen" hand en dag så att de kan leka fritt. Såna här dagar är alltid bra för Bazz sovmässigt och jag hoppas att han är lika trött i morgon bitti. Viktor och Maria åker hem. Det kommer faktiskt lite regn på kvällen, inte mycket att tala om i sammanhanget men ändå!  Kameran strular lite så det blir inga bilder idag;-(.

Av Marit - 16 juli 2010 16:45

Vaknar 03.20 av att Bazz går upp och äter. Sen verkar det stört omöjligt att somna om ordentligt. Vi ger till slut upp och går ner till standen i vanlig ordning. Någon dag kanske det är sämre väder och man kan gå upp på Runmarö för en promenad,


Syrran och jag bestämde oss för att ta en landdag idag, vilket innebär en dag med besök i så många affärer som möjligt som man inte hunnit med före semestern. Vi knallar på i Forum Nacka medan killarna åker till Vindö bygg och bunkrar lite bräder. Systersonen Viktor och hans tjej Maria kommer ut efter jobbet och vi möter upp efter shoppingtur och mathandling. Vi äter god middag, spelar spel och bastar (eller de andra bastar och B far omkring som en knas så vi går och lägger oss i stället). Somnar gott ändå  

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Skapa flashcards