Livet med Bazz

Alla inlägg under juli 2010

Av Marit - 15 juli 2010 19:07

Vaknar tidigt första gången och sneglar ner mot bädden, Bazz tvärsover på rygg och snarkar gott. Vid kvart i åtta måste Clas gå ut och pinka fastän Bazz sover än. Det är rekord hittills, vi måste få hit Rubins lite oftare  .


Potatisodlingen har fått ovanligt mycket stryk den här sommaren och det är frågan om vi får någon potatis alls.




Lite allmän skärgård:-)  


  

Av Marit - 14 juli 2010 10:46

Vaknar 05.19 i vanlig ordning. Bazz sover fortfarande!!! Det känns till en början att det här kommer att bli en något svalare dag. Lite molningt och inte lika tryckande. Det visar sig dock att så inte är fallet. Det är ganska behagligt så länge solen är i moln men sen steker det på som vanligt.

Familjen Rubin kommer över med sin båt. Vi börjar med en skönsjungande sillunch och fortsätter med sol och bad. Det är inte mycket annat man kan göra en så här dag. Vi tar oss upp en nivå för eftermiddagsdrinken och vi blir alla tvugna att bada efter den också:-)



Vi grillar fantastiskt goda ribbs till middag och njuter av kvällen. Rubins kör hem vid 00.30, har inte lyckats hålla mig vaken så länge på hela veckan. Tänk vad lite trevligt sällskap kan göra  .

Av Marit - 13 juli 2010 11:00

22 grader varmt i vattnet och stekande hetta idag igen. Vi vaknar som vanligt tidigt och går ner till stranden och lägger oss i hängmattan och myser.  

 Bazz badar och jagar vågor, tar sina första simtag.   

Både matte och moster har en mjuk rumpa man kan vila sig mot efter badet.

  

  

 

Bazz har förstört sin första, men säkerligen inte den sista, sak som inte var hans leksak. Den "fina" fågelskrämman fick inte leva många dagar men det är klart att det var frestande när den stod i Bazz-vänlig höjd i landet.

  

 Somnade gott till Morden i Midsomer på kvällen.    

Av Marit - 12 juli 2010 15:59

Första dagen på semestern! Det har varit varmt som tusan i natt och Bazz har stökat runt och vill inte sova. Bazz har liksom glömt att Flizan sover hos oss i natt och börjar  gruffa så fort hon rör på sig. Drömmen om en sovmorgon ligger långt fram i tiden inser jag.


Det är fint väder och 18 grader på termometern i vattnet. Det är klibbigt och varmt även när molnen kommer. När vi fixar frukost dundrar det till så att det skakar i husgrunden. Det måste vara åskan men det låter inte som normal åska. T o m Flizan som är rädd för åskan undrar vad det egentligen var som lät. En knall till kommer men sen är det tyst. Trots att det fläktar lite svalkar det inte någe.  Lagom till sillunchen kommer Karin & Åke ut igen och Flizan blir som vanligt helt galen trots att de bara varit borta i dryga dygnet. Efter lunchen är somliga trötta och tar sig en tupplur.  

  Clas hänger mest i mattan:-)  

Av Marit - 11 juli 2010 22:12

Vilken morgon! Bazz vaknar först vid 5-tiden men med lite övertalning somnar han om en stund. Vaknar igen runt 6-tiden men efter lite mer övertalning somnar han en stund igen. Strax före 7 vaknar han igen och det läge att gå ut för att kissa. Vi passar alla på att gå ut och lätta på trycket. Man är inte riktigt redo att gå upp för dagen än så vi försöker än en gång få honom att somna om. Det funkar inte så jag och Bazz går ner till stranden i stället. Det är en fantastisk morgon men endast små krusningar på havet och strålande sol. Jag måste bada nästa genast och det står 16 grader på termometern. Stax efter dopp gånger flera får jag se en snok komma simmande mot vår strand. Jag är evinnerligt glad att jag inte var i vattnet när snoken kom simmande, jag hade dött på fläcken. Jag hoppar lite extra på bryggan och ormen bestämmer sig för att simma en bit till innan den tar sig upp i en skreva. Nu får man se upp en extra gång innan man badar i fortsättningen.

  


Karin & Åke åker hem efter frukost för att se till att Ludde kommer iväg till Gotland i morgon bitti. När vi går ner till båten ligger en huggis på stigen och solar. Två ormar på samma dag bådar inte gott!

 Vid 11-tiden har graderna i vattnet stigit till 18 och det är så varmt så man nästan svimmar. Vi badar, soler och läser hela dagen.

Stentrappen svalkar något i hettan och det är mysigt att ligga bredvid sin bästis.

  

Vid fyratiden är det dags för en kall en och man får dricka fort innan det blir för varmt  

  

Av Marit - 10 juli 2010 21:30

Efter frukost, packande, städande och handlande styrde vi bilen ut mot Värmdö och mot holmen. Det är tryckande hetta men det gör inte så mycket när man vet att man är på väg ut och snart kan ta sig ett svalkande dopp. Det är ju värst för Bazz som ännu inte vet att det snart ska bli svalka och bad. Vi har två kärror med packning och man kan tro att vi ska flytta ut för gott. Åke kommer och hämtar oss med båten och snart är vi ute på fjärden. På holmen står syster och Bazz kompis Flizan för att ta emot. Vi packar upp maten och lite annat och sen är det snart dags för eftermiddagsdrinken. Sangria svalkar skönt i värmen  .

Somliga har redan haft semester ett tag och har hunnit bygga på brännan lite i värmeböljan  



Efter drinken blir det sen en supergod middag och den totala avkopplingen.

En av de stunder då verkligheten blir sagolik.

Av Marit - 6 juli 2010 08:00

Idag var det lite svalare väder, runt 20 grader och molnigt större delen av dagen. Med tanke på den temperatur som varit den senaste veckan så gör det inget.

Idag var det också dags för mig att dra ut en visdomstand i överkäken. Eftersom det gick så geschwint för ca 10 år sedan när jag senast drog ut en så var hjärtslagen på relativt lugn nivå. När hon sen körde in en för mig liknande tång avsedd för hästar och börjar dra så ökar frekvensen avsevärt. Efter lite dragande så åker den till slut ut och jag kan andas ut. En tuss i hålet och sen var det bara att betala och gå  .

 

Sen åkte jag till Clas och hämtade Bazz för en promenad i skogen. Vi hann inte så långt förrän det började droppa lite. Snart ökade droppandet och Bazz fick plötsligt väldigt brått till bilen.

Av Marit - 3 juli 2010 21:00

Idag var det premiär för mig och Bazz  på rasspecialen i Gränna. Det var årets hittills varmaste dag och det var plågsamt hett . Vi var sist ut i vår grupp och även om valpklassen är först ut så hann värmen sätta sina spår. Bazz var påtagligt påverkad och inte alls i form. Vid sista uppställningen vid priserna orkade han inte stå längre. Vi kom i alla fall 5:a och är ändå nöjda med att det blev en placering. Kritiken från domare Jamie Mace lyder som följer: Red and white markings, nice size, head ok, corr. month, ear a little large, good front and bone, good body, good bend of stifle, moved ok.  

  

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards