Livet med Bazz

Alla inlägg under augusti 2010

Av Marit - 19 augusti 2010 21:23

Bazz har återigen fått för sig att 5-snåret är en trevlig tid att vakna och gå upp på. Förra veckan gick det ok att gå upp tidigt men den här veckan har det varit rena döden. I morse lyckades vi faktiskt somna om efter pinken och höll på att försova oss i stället. Har ju inte behövt sätta väckarklockan en enda morgon sen han kom in i vårat liv.

Laddade väskan med regnkläder till oss båda för "efterjobbetpromenaden" men det var ju helt onödigt. Man skulle ha badat i "Mygga" i stället. Efter en myggfri sommar på holmen höll jag på att bli galen på myggjävlarna. Varmt och klibbigt var det också så de fäste extra bra!!! Gick förbi Långängen och hälsade på Viktor och Ludvig som spelade fotboll. Skulle titta på dem igår men de var inte där, konstigt med tanke på att det inte var tisdag som jag trodde:-) Tyvärr var vi hungriga och hade brådis hem och laga middag. Bazz  var också lite besviken att han inte fick vara med och leka med bollen.


Av Marit - 16 augusti 2010 19:00

Lilla skrutten fyller 6 månader idag  . Väger nu ca 13 kg och är ca 36,5 cm hög.


  

Av Marit - 14 augusti 2010 20:30

Vi äter en ordentlig frukost och tar det sista med oss ut till däckstolarna och njuter av utsikten. Efter frukost åker vi ut mot Värmdö för att åka ut till holmen. Bazz har fått sova hos Löfgrens i natt och vi möter upp honom med Karin, Åke & Flizan. Det är så varmt och klibbigt så när vi kommer ut måste vi alla kasta oss ner och ta ett dopp.

  


Den sista skörden finpotatis sitter fint till sillunchen.


Dags att bada igen. Graderna i vattnet är åter 20 så det är riktigt skönt att ligga i. Det är kul att jaga vågor och plask.  

 

 Ibland måste man simma lite också. 


Efter ett bad får Bazz spring i benen och vill leka. Flizan håller inte riktigt med.   En drink i solskenet sitter inte fel!

  


Ebba och Fredrik har åkt vattenskidor idag också. Ebba klarar att åka på en skida, jätteduktig.


Om det är någon som undrar vad Clas sysslar med så beskriver han målande hur "profsen" gör när de startar på fötterna. Det är något för Ebba och Fredrig att insupa. För en annan känns det som att glansdagarna är över, skulle väl knappast orka dra upp fetarslet idag:-) (vem vågar prova?)

  


Efter middagen går vi ner till stranden igen och myser. Det är stjärnklart trots att dimman är på väg in. Det är ingen måne uppe men för första gången ser vi faktiskt en stjärngata, jättehäftigt! Till slut är det så dimmigt att vi knappt ser badstegen. Dags att knoppa.


     

Av Marit - 13 augusti 2010 08:45

 Idag firar Clas och jag 5-årig bröllopsdag! Vi har bokat "Fredagsmys" på restaurang & hotell J i Nacka strand. Det blev en fantastisk kväll med god mat, mycket vin och mycket prat. Vi fick en plats i solen redan kl 18 och där blev vi sittande tills personalen gick hem kl 24. Det var en otroligt fin kväll och värmen höll i sig hela kvällen. Vi gick sen till hotellet och satt i det s k vardagsrummet en stund till innan vi gick upp och la oss.

  


      

Av Marit - 11 augusti 2010 22:03

Det har varit full fart på jobbet hela veckan med bl a validering och testning. Idag blev det även kvällsarbete för planering av utbildning. Vi ville inte sitta kvar på  jobbet så vi åkte ut till en arbetskamrats kolonistuga. Där åkte en människa runt och klippte gräs i princip HELA kvällen. Ja, ja lite miljöombyte blev det ändå. Mysigt område och massor av blommor:-)

 



          

Av Marit - 9 augusti 2010 08:00

Åh va stökigt det var att komma iväg i morse. Hur var det nu man gjorde? Duscha, smörja och sen då? Vad ska man ha på sig, vad blir det för väder, ska man kanske sminka sig lite och fixa till frillan. Ja många frågor blev det men iväg kom vi. Man kan ju i alla fall konstatera att semestern gjort nytta.


Trodde nog att Bazz skulle pipa en hel del idag när han får ligga ensam en del men han tyckte nog att det var rätt kul att komma till jobbet igen och träffa alla polare. Tjejerna gosar också en hel del med honom så han har det ju så bra.


Efter jobbet blev det ca en timmes prommis i skogen. Där kunde man verkligen se spår av helgens regn. Sen fick Bazz åka tillbaka till jobbet.


Jag i min tur snodde hem och bytte till långbyxor och gummistövlar och sen iväg. Mötte familjen Löfgren vid Liljeholmen, stannade och käkade supergod middag på Ho's vid Hornstull och sen bar det iväg till Långholmsparken för konsert med Lars Winnerbäck. Stövlarna satt inte i vägen men tanke på den sörja som var där. Laleh, som var förband, spelade när vi kom dit. Hon är rätt cool och himla duktig fast hon verkar lite märklig ibland (efter intervjun med Stina). På slaget 21.00 började Winnerbäck. Det var en bra blandning av låtar och en trivsam konsert. Den avslutades med ett sprakande fyrverkeri.  

Av Marit - 8 augusti 2010 23:21

Det var skönt att vakna hemma idag och få ligga och dra sig lite. Det var en liten som var helt slut i morse, väntade med morgonpinken till 9.30 men då stod han läänge:-)

Idag har vi bara slappat, tvättat och packat upp. Clas åkte och köpte lite bättre staket och satte upp. Bazz har ju vuxit lite och insett att gräset ibland faktiskt är grönare på andra sidan. I morgon börjar vardagen igen!

Av Marit - 7 augusti 2010 22:00

I morse var vi på benen tidigt. Vi försökte få Bazz att sova lite till med tanke på vad dagen skulle bjuda på men det gick inte. Hur som helst så drog vi iväg mot Älvkarleby och kennel Kronsäter. Kennel Kronsäter, firar 20 år och firar tillsammas med kennel Cometstaff. Det var över 50 personer där under dagen och ca hälften så många staffar. Eftersom det fanns stora ytor och röra sig på blev det aldrig trångt. Trots utlovat regn höll det sig riktigt varmt och skönt med endast två kortare stänk under dagen.


     


Bazz mamma Lotta. Visst är de lika!

 

     

Syskonen lekte hela dagen och tröttnade aldrig.

 

Tina, från www.tinric.com, var och "demade" rally-lydnad och gav alla chansen att prova på. Det är jättekul och lite klurigt att veta vad man ska göra vid varje station. Vi ska absolut gå en kurs lite senare när vi har blivit ett lite mer samspelt ekipage.

 

Det blev även lite tips på trix. Bra att få lite hjälp när man har dålig fantasi, som jag! Här lite bowling.

Det blev även lite nyttig utställningsträning.

Tips från coachen:-)

Vi gjorde även ett tappert försök att samla syskonen och för en gruppbild inför proffsfotografen Thomas. Två ganska färska halvsyskon fick vara med också. Det var inte helt enkelt att få alla att sitta stilla och inte leka med varandra. Vi får se hur de "riktiga" korten ser ut.

    

Efter bl a genomgång av rasstandard och anatomi var det dags att tända grillarna och fylla på glasen. Det blev en mycket trevlig kväll och till slut kom även det utlovade regnet. Vi beslöt oss för att åka hem på kvällen och regnet ökade i takt med att vi kom närmare hemmet. Vi följde blixtarna och hörde åskan mullra hela vägen. Bazz tvärsov hela vägen och var inte alls förtjust över att regnet stog som spön i backen när vi skulle gå från bilen.             

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards