Livet med Bazz

Alla inlägg under november 2010

Av Marit - 11 november 2010 07:45

Idag hade Bazz och jag kunnat ligga kvar och tagit en skön sovmorgon men så blev det ju inte förstås. Eftersom vi är lite i otakt med bilarna tar vi bilen hem på kvällen och tar en prommis hemma i stället.

Av Marit - 9 november 2010 09:12

I morse var det plusgrader igen men väldigt blåsigt och tydligen snöoväder på gång. Känns bra att jag bokat tid för däckbyte idag på morgonen. Clas tar bilen till jobbet ifall det inte går att gå hem i kväll. 

Det börjar snöa ganska tidigt på förmiddagen och sen håller det på hela dagen. Snön yr åt alla håll.


När jag åker från jobbet är jag väldigt glad att jag bytte däck i morse. Det är knappt några bilar i Kurvan och snön yr fortfarande. Det är otroligt slabbigt eftersom det är plusgrader men väldigt slirigt.


Invigde mina nya meindlkängor igår, som stått infettade och klara i några veckor. De är så otroligt sköna och jag fick inge skavsår heller!! De kom till bra användning idag också när vi gick hem i slabbet.


Trodde aldrig att jag skulle få med mig Bazz hem idag när det var sånt oväder, iförd täcke dessutom. Det visade sig att det blev helt tvärtom. Han tvekade inte att gå ut och när vi kom ut på baksidan sprang han runt som en ko på grönbete:-)

Han hoppade och skuttade runt efter snöbollarna som jag sparkade iväg och hade hur kul som helst. När vi kommer hem är han hur pigg som helst och på värsta lekhumöret. Tänk va lite snö kan göra!

Vi tog brandgatan hem nu när det har kommit lite snö som lyser upp den annars becksvarta vägen. Vi möter en joggare (!?) med pannlampa men annars är vi ensamma hela vägen.



På kvällsrondan möter vi Falcon och Ernie och det blir fullt race på gräsmattan. Bazz hade gärna varit ute hela natten.


            

Av Marit - 8 november 2010 12:42

I morse visade termometern på -8,4. Det blev till att packa ner lite tjockare kläder inför promenaden hem efter jobbet. Visserligen är det säkert varmare då men man vet ju aldrig.

Det är -2 ute, och även i bilen, när jag lämnar jobbet. Det var tänkt att det skulle vara varmt i bilen men den där jävla skit-timern hade inte rört sig på hela dagen sen jag ställde den i morse. Hämtade Bazz och sen gick vi hemåt. Knappt halvvägs hittade Bazz en tjock pinne som han bar hela vägen hem. Fördelen med det är att det går undan resten av vägen hem eftersom han inte stannar en enda gång utan bara pinnar på.

I väntan på att Clas ska komma hem i kväll tittar vi på Pensionärsjävlar - vilket underbart program  .


Av Marit - 7 november 2010 11:15

Idag är det stängning och allt ska plockas in. Det är en hel del, pju. Det är ganska kallt idag men lika soligt och fint. Vi jobbar undan och är de sista som lämnar Storholmen strax efter 3. Skönt att ha lite kväll kvar när man kommer hem också.


Väl hemma lite huttriga har Clas hunnit hem och tänt brasa och gjort mysigt. Bazz kom hem och hälsade och sen totaldäckade han i sackosäcken. Han vaknade och bytte plats då och då men annars var det inte mycket liv i honom. Här har han slocknat gott hos husse .


  

Av Marit - 6 november 2010 11:00

Idag är det den stora röj- och eldadagen på vår gemensamma mark. Bazz har inte fattat att det kommer att bli en lång och tröttsam dag så vi är upppe tidigt. Det är en fantastisk morgon och så klart har batteriet till kameran precis tagit slut och laddaren ligger kvar hemma, så orutinerat!!!!

(Har ganska nyligen köpt ny kamera och mina förra kamera hade en batterilängd utöver det vanliga och jag hade dessutom ett extra till den så det har aldrig varit ett problem förut. Nu ska jag gå och köpa ett extra batteri till den här kameran på måndag!)


Vi börjar röja och brasan tar sig bra. Det är inte lika mycket att röja i år och dessutom är vi många som hjälper till. Tina och Robert kom ut igår kväll och Putta och Kanel kommer ut över dagen. T o m Johan kommer förbi och hjälper till:-) Vi är faktiskt klara före fyra och tjuvstartar med glöggen vid brasan redan vid tretiden. Vi saknar familjerna Krogh i år som brukar komma över till brasan. Vi fick ta all glögg själva:-) Innan vi går hemåt bestämmer vi killbastu hos Johan och tjejbastu hos oss kl 5.


Karin och jag tänder fullt med ljus både uppe och hela vägen ner till bastun och bryggan. Vi tänder även eldkorgen i stål så det blir som en liten vårdkase på berget. Det är kolsvart och helt stjärnklart, magiskt som Tina sa. Går inte att beskriva, måste upplevas. Det är skönt med en varm bastu efter en dags släpande med mindre träd och buskar och annat sly. Det är tre tvåbenta och två fyrbenta som trötta och nöjda slår sig ner i soffan på kvällen efter en god middag och bara njuter.


Lite kompletterande bilder från syrrans kamera:

Den båtåkande trion


Bara vackert

    


Det blev inget rekord i år



En tokig kusin;-)  

 


Två små ljus 

   


Man hör så dåligt när man har hörselskydden på öronen!?  

Ja vem vill ligga på det kalla golvet när det finns gott om plats i soffan  

Vedklyvarprofsen 

 


Johan har flaggan käckt på sné  

 


Bazz hade sett fram emot att leka med Poker men eftersom han inte kom ut fick han kämpa lite med att få igång Kanel. Väl igång höll de på hela dagen.


  

Å hej

  

Läge att köpa ny

        

Av Marit - 5 november 2010 10:30

I stället för att behöva jobba den här helgen kunde jag vara ledig och äntligen få åka ut till holmen en sista gång för året. Har inte varit ute sen semestern så jag har verkligen längtat ut. Tog även ledigt idag när det ändå är halvdag. Skönt att komma ut medan det är ljust för att hinna värma upp stugan. Tyvärr så måste Clas vara hemma och jobba:-(


Karin, Åke, jag och hundarna åker efter frukost och träffas på Bullis. Äntligen har Storholmsloggan kommit på tryck och premiärvisas på mössor.


Inte många båtar kvar. Bara vår och några till.


Det är en fantastisk förmiddag. Vi tar båtvägen till Djurö kyrka.


För att tända ljus på mormor och morfars grav.   


Den ligger vackert vid havet.


Sen åker vi vidare till holmen. Överste kapten gillar bästa att stå i dörren och känna dofterna från havet.


Dags att hänga in bryggskylten så att inte isen tar den.


Vi passar på att elda lite eftersom vi kommer ut så tidigt. Göran och Ann-Christin är också ute.


Efter en stunds eldning måste vi passa på att njuta av det fina vädret lite. Vi tar med glögg och går ner till Långvarpet. Lalle, Micke och Katta har sniffat till sig glöggdoften och kommer förbi.


Efter glögg blir det så småningom bastu och bad. Det är 8 grader i vattnet och det blir faktiskt bara ett dopp i havet denna gång. Sen får det bli dusch med finska hinken i stället.      

                    

        

Av Marit - 3 november 2010 10:30

Åkte direkt från Bromma och till butiken för att hämta skrutten. Skönt med promenaden hem sem efter tre långa dagars innesittande. Tyvärr är det ju så mörkt nu när vi går hem så det blir inte mycket fotande. Bazz fick ett nytt lyshalsband som vi provade på vägen hem, fungerade mycket bra. Skönt att veta var han är när man går i mörkret.


Mycket intresserad av vad som händer i tvättmaskinen, försökte få tag i skummet på insidan;-)

  

Av Marit - 1 november 2010 23:15

I morse var det dags igen att gå upp tidigt för att ta första flyget till Umeå. Det är ett grått och trist Ume som möter upp efter landning. Men det spelar ju ingen roll eftersom vi har massor av valideringsjobb att göra och inte får åka hem förrän vi är klara, typ.

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards