Livet med Bazz

Alla inlägg under januari 2011

Av Marit - 22 januari 2011 23:45

Idag tänkte jag att det äntligen skulle hända lite roliga och jobbiga, främst för huvudet, saker för Bazz. Han har ju fått stå undan lite på sista tiden så efter frukost åkte jag och Bazz till Riksten för lite utsällningsträning. Det är skönt för de har en jättebra inomhushall där man har gott om plats för att träna. Vi var bara ca 7 ekipage, plus några gnälliga och pipiga åskådare, så det var ingen trängsel. Vi gick runt i ringen alla och var för sig och fram och tillbaka, ja alla varianter som det kan vara på utställning. Bazz skötte sig väldigt bra men tyckte nog att en timme var i längsta laget att ställas ut på så vi fick passa på att busa lite i väntan. Vi fick också prova att gå med annans hund en gång och jag fick en softie att gå med. Den ville inte gå en halv meter från sin husse men med mcyket lock och pock så kom vi i alla fall ett litet varv runt. Bazz däremot gick så snällt med softie'sens husse runt.


Så fort det var slut klädde vi oss lite mer och gick ut till ett annat gäng för att gå på en gemensam promenad i 1½ timme ungefär. Den utlovade solen hade förstås gått och gömt sig och ersatts av lite snålblåst men det var rätt skönt ändå. Tur man har bra kläder som tål alla väder! Under promenaden stannade vi till på lite olika platser och körde olika övningar. Jag tänkte att det kommer nog inte gå så bra eftersom det nu var ett tag sen vi gick på kurs. Jag försöker träna lite olika saker med Bazz när vi går hem efter jobbet men ibland är det kallt och ibland är man bara trött och hungrig.

Vi började med att stå i ring där man skulle gå ett varv runt de andra i slalom och hela tiden gå med ögonkontakt. Bazz var lite disträ de första metrarna men sen gick han som ett ljus hela varvet. Varv två gick han om än bättre och han hade lätt kunnat gå lös men jag valde ändå att ha han kopplad eftersom det var första gången vi gick med dem. På resten av promenaden tränade vi bl a inkallning och möten, även det gick supert:-)  Med på promenaden gick en tjej som var 10 år tillsammans med sin ca 5 år gamla spaniel. Hon hade full koll på sin hund och de var så otroligt duktiga så alla vi andra kände oss lite "oduktiga" i jämförelse.


Tyvärr blir det inte mycket bilder för det är svårt att göra allt samtidigt när man är själv. Här är resten av gänget lite efter på kälken. Vi var tvungna att springa av oss lite för vi är inte vana att gå så långsamt när vi är på promenad.


  

Av Marit - 16 januari 2011 16:57

Idag har vi verkligen helgat vilodagen. Lite tung i huvudet efter gårdagens festande så det blir soffläge större delen av dagen. Temperaturen har återigen lagt sig på nollan och det regnar så nu har vi skridskobana på uppfarten igen. Bazz verkar lika trött som jag och vädret bidrar inte till någon långpromenad heller så vi kan vara inne med gott samvete. Som grädde på moset blir det middag hos Löfgrens igen så vi behöver inte laga mat, underbart!


Av Marit - 13 januari 2011 12:30


Så var det dags att packa ner julen för den här gången. Det är inte lika kul att plocka ner alla saker som det är att ta fram dem. Det enda jag inte orkade med att göra var att byta gardiner för jag iddes inte dra fram strykbräda och stryka de andra gardinerna. Det får göras i morgon, kanske:-)


Temperaturen låg på -9 när vi gick hem från jobbet och det har kommit lite mer snö så nu är det vitt på träden igen. Hittade ett videoklipp från i början på november när den första snön kom och Bazz "goes bananas". Vi fick verkligen en ny hund när höstregnet byttes mot snö. Ser att den blev extremt mörk när den kom upp på sidan men, men...



 

Av Marit - 10 januari 2011 22:00

Så var man tillbaka i vardagen igen efter fyra dagars ledighet. Det har varit otroligt skönt med lite ledighet efter allt som varit. Vi har haft det lugnt och skönt och bara ätit och druckit gott. Tyvärr har det varit varmt, runt nollan, så mycket snö har smällt bort. Träden är kala och asfalten är framme men nu har slabbet fryst på så det är isgata i stället.

Av Marit - 9 januari 2011 22:00

Igår kom de sista av Löfgrenarna hem från Thailand, bruna som pepparkakor förstås. Gissa om Flizan blev glad  .

De får äran att passa Bazz medan Clas och jag går på bio. Det var länge sen nu. Vi såg The town med Ben Affleck, mycket spänning vilket jag börjar få svårt för. Mina nerver klarar inte risken för att de ska åka fast. Efter bion blir det gemensam middag hemma hos Löfgrens. Vi hade gjort gryta i helgen som vi tog med och de fixade resten. Gott och mycket trevligt var det att ses alla igen:-)

Av Marit - 7 januari 2011 22:02

Idag skulle det bli sol och klart. När jag skulle gå ut på förmiddagen snöar det lappvantar och solen såg jag senare på dagen i ca 3 sekunder. Annars är det grått hela dagen och temperaturen på nollan.


Clas & Bazz åker före hem till Löfgrens för att installera ett akvarium som syrran ska få av Åke i julklapp. Ludde kom hem från Thailand i morse och Karin & Åke kommer hem i morgon. Lite dimmigt är det just nu men om några timmar blir det klart och fint. Sen saknas bara lite tillbehör som räkor och kanske någon småfisk.

  


Eftersom Flizan är hos mormor passar Bazz på att leka med hennes leksaker. Det är visserligen en aktivieringsleksak men funkar som tuggben också:-)

    


Mellanlandar hos mamma och Flizan för lunch på vägen hem.

    

Av Marit - 6 januari 2011 21:18

Idag lös verkligen solen med sin frånvaro och det blev liksom aldrig ljust. Det är -2 och lite blåsigt. Clas jobbar så Bazz och jag åker till Lida för att promenera lite och socialisera bland alla skid- och pulkaåkare. Tur att det går buss dit för annars hade det inte varit plogat och vi hade då aldrig kommit fram. Vi var inte ensamma där precis. Det var fullt med skidåkare och ungar som åker pulka, ett jädra liv med andra ord. Dessutom har snöandet och blåsandet ökat i styrka så det går knappt att se var man går, eftersom det dessutom snöar på tvären.


  

Längst bort på parkeringen hittar vi dock en liten stig in i skogen som kanske går att gå. Vi får pulsa lite men det har varit någon som gått här för inte allt för många dagar sedan. Vi börjar gå och så fort vi kommer in i skogen tystnar det och snöandet tycks avta lite. Det verkar vara någon form av led, vi kollar vart den går.


Vi knallar på och plötsligt kommer vi fram till en hydda av något slag. Det måste var här som skogsmulle bor. Han verkar dock inte öppna så jag antar att han vistas på varmare breddgrader så här års.



Det eldas och grillas korv med bröd lite här och var och man blir riktigt sugen att smaka..


        

Av Marit - 5 januari 2011 22:17

Snöat hela kvällen och natten men rena värmeböljan, ca -1,5. Ett kort uppehåll på eftermiddan men sen börjar det snöa igen. Idag är de tänkt att vara halvdag på jobbet men det blev inte riktigt så, det blev till 17.30 i stället. Hämta Bazz och sen hem och byta om lite snabbt för en prommis. Vi tar leksak med ut och leker en stund i pulkabacken innan vi går vidare. Va astrött i morse så jag hoppas på lite sovmorgon i morgon men mina killar är ju inte direkt kända för att ligga och dra sig något nämvärt dessvärre.


Kom i kväll av någon anledning att tänka på resan som syrran och jag tog med pappa till Thirsk, England för 3½ år sedan. En fantastisk resa som känns väldigt avlägsen just nu men som ger otroliga minnen.


  

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards