Livet med Bazz

Alla inlägg under mars 2011

Av Marit - 6 mars 2011 22:55

Ingen sovmorgon blev det idag heller men det var det värt! P g a ett missförstånd med tiden får vi kasta oss iväg för att åka till Stavsnäs och köra så att det ryker. Eftersom det är söndag så är det inte så mycket trafik som tur är men sista biten är laddad med kameror så vi får väl se hur många bilder som dimper ner i lådan så småningom:-)


Väl i Stavsnäs möter vi Karin, Åke och Flizan. Det är strålande sol och -4 i morse. Den utlovade blåsten håller igen än så länge.


Vi har tur, hela vägen från Lerkila ner till Storsten är uppkörd så det är bara att knata på utan problem. Karin & Åke tog med skidor utifall men det går utmärkt att gå för oss utan.


Väl ute på isen är det inte mycket snö kvar förutom den första biten på insidan.


Flizan gillar inte att gå på isen så hon får springa på land längs strandkanten, det tar lite längre tid men vem har bråttom en sån här dag!


Det mesta är sig likt


Fast ändå annorlunda

   


Det tog ca 1 timma att gå från Långvik ut till stugan. Väl på plats gör vi upp eld och grillar korv vid stranden och bara njuter i det underbara vädret. Man kan inte klaga på livet just nu!! Det var precis samma dag som vi var ute för ett år sedan. Det var lite mer snö då och -12 på morgonen när vi åkte. Sen var ju inte Bazz med heller!




         


      


Vi tar en promenad ut till Gråskär. Det kommer lite kalla sidvindar vilka friskar i på vägen tillbaka men ut går det med fart.



 


 


Vi har gott om tid kvar tills båten går hem så vi går och sätter oss hos grannen en stund.


Här verkar man bara hängt av sig flytväst och badkläder och åkt hem. Men det funkar väl det med. Allt är väl torkat och klart till man kommer ut på våren igen.


Det blev en stunds väntan vid Långvik på vägen hem och mörkret höll på att falla. Lite kall och ruggen blev man efter allt promenerande och temperaturen har sjunkit igen. En vackert randig rosa himmel försökte jag fota gåendes med vänstern i sista stund på väg ombord på båten.


Vi beställer pizza på vägen hem och Bazz bryr sig inte att vänta på att någon kommer och lägger sig i soffan. Efter sin mat kroknar han i egen bädd.

Han har sprungit långt idag och njutit av dagen precis som vi andra 


           


  

              



Av Marit - 5 mars 2011 18:28

I strålande sol och snålblåst åkte vi återigen till Sollentuna för att ställa ut. Det är vår första officiella utställning i juniorklass.



Det var mycket folk som vanligt. Bazz var inte riktigt på hugget (vilket inte matte var heller pga förkylning) idag men skötte sig ändå jättebra!


Domaren HelenTonkson-Koit kollar status 



  


Vår fina kille  (Tack Micke för bilder)

     

   


Bazz fick Exellent med CK och blev 3:a (av 12 anmälda) i sin klass.

1 year old, exellent type, red/white male, lovely head, good expresion, exellent mouth, exellent bones, well developed head - forechest, well anguladed, typical movement, good condition, exellent temperament.


Även Bazz halvbror Kronsäter's Casper gick i vår klass.


Och halvsyrran Kronsäter's Crona gick bland juniortikarna (det är inte Cronas öga det är fel på, det är fotografens:-))

      


Vi fick också äran att vara med i en uppfödargrupp för första gången, nu när vi närmar oss "vuxenlivet". Där blev vi 2:a.

 


På väg hem släppte Clas mig och Bazz vid början av Lånkan så att vi fick en promenad efter en dag av spänning inomhus. Det är fortfarande soligt men fy

så blåsigt! Tur vi har blåsten i ryggen. Dagen har inte gynnat min förkylning precis! Den plogade banan är nu glansis och Bazz springer som en tok efter isbitarna som jag sparkar iväg och har jättekul.

När vi kommer hem springer han runt och leker medan Clas sätter ihop hans nya bean bag. Den provas genast:-)


Bean bag i alla ära men soffan är ändå bäst när man är fler. Bazz och jag tar en skön tuppis medan Clas åker och handlar. Vissa han dock somna innan alla kommit på plats... 

 


Clas kommer hem lagom tills vi tuppat klart och vi blir servade kall öl och snacks medan han grillar köttet och fixar resten av middagen. Bazz får en hel torkad strupe att knapra på medan vi äter vilket han uppskattar. Gissa vilka som kommer att sova gott i natt  . Tack min älskade man för att du ställer upp och följer med och kånkar alla grejer  .


Tack också till alla andra underbara människor som stöttar oss och förgyller vår dag  .

  

Av Marit - 4 mars 2011 12:31

Idag efter lunch regnar det och är +1. Är det såhär folk vill ha det som inte vill ha vinter??? Fy vilken hemsk vinter vi skulle haft! Thank God för snö  

Av Marit - 3 mars 2011 19:28

Snälla, kan vi inte köra "elefanten" en gång till bara?


Ät inte på trädet!!!


Va! Nä jag panar lite bara...  

        

Av Marit - 2 mars 2011 12:51

Känner mig mycket bättre idag. Clas köpte Otrivin comp till mig igår som faktiskt satte stopp på snorkranen och halsen känns också betydligt bättre. Det river inte lika mycket. Hela dagen igår låg jag däckad i sängen och sov ikapp lite med tanke på att varken jag eller Bazz knappt sov en blund på natten. Jag hostade och snorade och Bazz stackarn väcktes av det hela tiden och fick ingen ro alls.

Även han tog igen sig på soffan hela dagen .


-8 i morse men en strålande sol gör att det snabbt övergår till +2 mitt på dagen. Clas och Bazz tar en långpromenad och man längtar ju verkligen ut när det är så fint väder. Men halsen är inte helt ok än så det är lika bra att ta det lugnt så att man håller sig pigg till på lördag. Då är det ju upp till bevis igen!



Här under snusar en Stafford sött:-)


Nej då, Bazz sover inte bara i soffan. Ibland sitter han där och funderar

på livet också .


       

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Skapa flashcards