Livet med Bazz

Alla inlägg under april 2011

Av Marit - 12 april 2011 21:53

Husse hittade en frisbee i förrådet och Bazz är överlycklig. Idag lekte vi utanför när dvärgschnauzern Åke gick förbi. De är ungefär lika gamla och låter ungefär lika gutturalt när de passerar varandra. Men nu struntade Bazz fullkomligt i honom och lekte glatt vidare.


Hämtade ut hans nya halsband och koppel på posten igår. Är man en staffe "måste" man ju ha ett sånt till fint och utställningar  . De görs för hand efter måttbeställning i Herefordshire, England. Passade fint till hans färg, får invigas på lördag  .


    

    

Av Marit - 10 april 2011 22:43

Vaknade i natt och var alldeles tjock i halsen, tröttsamt! Bazz bestämde sig nån gång efter 5 att nu var det färdigsovet. Just som jag lovordat hans trötthet på mornarna. Hur som helst är det en fin dag trots att det blåser lika mycket som igår. Efter frukost åker Bazz och jag till Balingsta för en vårpromenad i solen.


Vi gick först upp till den gamla kvarnen som står på toppen.


Där är det fin utsikt men ingen lä. Årets första citronfjäril såg vi också. Tänkte försöka fota den men insåg att det är en omöjlig uppgift att smyga på en fjäril när man har en staffe i täten.



Vi går vidare ner genom skogen och längs stranden. Fördelen med områden som kommunen tar hand om är att här och var finns bänkar och eldningsplatser utplacerade. Det kallar jag service! Här hittade vi en glänta där det är det helt vindstilla och alldeles tyst.   



Så där satt jag och njöt en stund


Bazz passade på att skrota runt och ta ett litet vårdopp, ja eller ett halvt i alla fall:-)


Bazz har ju verkligen älskat den här vintern men han verkar lika glad nu när snön är borta och han kan springa över ängarna. Han är verkligen en fröjd att gå med. Håller alltid koll på var man är och nyfiken på var vi ska gå och sticker aldrig iväg på egna äventyr. Hittills i alla fall ska väl tilläggas. Man märker på honom att det är extra mycket dofter i marken nu och det uppmanar ju också till extra kontroll nu när det händer så mycket bland det vilda i naturen.

 



Här dröjer det ett tag tills hästarna kan gå och beta.     



Fick faktiskt lite sommarkänslor i kroppen när vi gick landsvägen tillbaka. Solen värmde och vattnet glittrade.


När vi kom hem grillade vi hamburgare och Bazz fick en bit strupe att tugga på.

Vi satt ute och åt för första gången i år och det var underbart i solen.


Medan vi varit borta har Clas haft städning av förrådet och plockat ut nästan allt. Det såg ut som rena Taikon-lägret! Vi enas om vad som ska kastas och lassar in det i skåpbilen och kör till återvinningen. Det visar sig att det är fler än vi som haft vårstädning hemma och det är kö ända ner på gatan för att komma in, ca 15-20 bilar före oss. Väl inne råder ett smärre kaos och eftersom det närmar sig stängning och troligen varit samma fart hela dagen är det fullt i varenda container. Väl hemma igen hade solen i princip gått i moln så det blev en ytterst kort sittning ute.                      

Av Marit - 9 april 2011 16:45

Hej och hå ingen sovmorgon idag inte!!! Så fort man vågar säga att Bazz sover bra så får man igen det direkt. Vi försökte somna om men det var bara att ge upp efter ett tag. Blåsigt som f-n var det när vi gick på fm men skönt så fort man kom in i skogen. Nu är det i princip snöfritt i skogen också så man snubblar runt bland rötterna i stället.

Idag började vi fortsättningskurs på vardagslydnad. Som tur var så var vi inne hela tiden och övade massage och streching så vi slapp stå ute i blåsten. Nästa vecka ska vi ju till Västerås så vi får se om vi hinner tillbaka och gå på kursen då.


Grannens steroidgödda snödroppar!

 


En annan blomma:-)

    

Av Marit - 7 april 2011 22:59

Vi börjar dagen med att Bazz säger till mig strax före 7 att snart är det dags att gå upp. Jag får dra mig lite men sen är det bara att gå upp. Han följer med mig in i badrummet och väntar slumrandes medan jag duschar och fixar mig. När jag börjar klä på mig tycker han tydligen att jag klarar mig själv och han går och lägger sig igen. Clas går oftast upp när jag duschar så då går Bazz ner till honom och gör honom sällskap till frukosten. Jag trodde aldrig att han skulle bli en trötter men nu har han verkligen inga problem med att sova på mornarna, bortsett fårn en och annan enstaka morgon. Nu återstår bara för honom att förstå att vi inte behöver gå upp lika tidigt på helgerna. Vi behöver fundera ut någon bra signal för det...


På jobbet har jag nu passerat 60 timmars plustid, utöver övertiden, så nu känns det som att det är dags att dra i handbromsen. Det känns som en bra tid för förändring och jag ska verkligen försöka njuta av den här våren och använda tiden till något roligare än att jobbe.


Som att umgås med vår vackra hund:-)


 


  

Av Marit - 5 april 2011 21:27

Fick ingen plats på zumban igår men trots att jag jobbade över hann Bazz och jag både äta middag och ta kvällspromenaden medan det fortfarande var ljust ute, vilken lycka! I går var det helt vindstilla och ca 10 grader och faktiskt premiär för mössa av på kvällsturen. Gillar inte när det blåser om öronen annars.


Precis som igår tar vi kvällsturen i skogen vid spåret idag. Det blåser lite mer idag men inte så det stör. Det är riktigt mycket snö som försvunnit och äntligen kommer allt liv fram. Stigarna, den mjuka mossan, fåglarna som kvittrar i ett. Åh vad jag har saknat det! Det är verkligen terapi för själen att gå i skogen *gilla*. Bazz älskar det lika mycket som jag så vi går där som två skogsmuller (eller vad nu mulle blir i pluralis) och njuter.



Säsongen har öppnat hos myrorna...


och ruljansen är i full gång:-)


Otroligt hur fort allt smälter bort nu. För en knapp vecka sen var här fullt med snö och den stora högen trodde man ju aldrig skulle smälta.


Det tråkiga med våren är att allt är så grått ute och än har ju inte mycket färg kommit i rabatterna heller. Därför får vi glädja oss åt en färgklick inne så länge!


           

     

Av Marit - 3 april 2011 22:49

Vaknade i morse och konstaterade att vädret inte var ett dugg bättre idag än igår. (Vissa hade lovat strålande sol och 12 grader hela helgen men det sket sig kan man säga...) Efter frukost åkte vi för en gångs skull iväg alla tre för en promenad.


Gissa om man fick hålla i hatten när man gick för det blåste säkert 10 m/s.

 


Disigt som attan var det också så sikten var inte så lång vilket iofs inte gjorde så mycket eftersom det bara är brundassig åker.

 


Sorkarna hade byggt gångar över hela åkern


 


    

På något sätt är det ändå rätt skönt väder att vara ute i om det inte är för kallt, vilket det inte var även om det inte var mer än ca 5 plusgrader.


Hemma igen lagom till lunch. Vi hann inte med våffeldagen förr-förra veckan vilket vi tänkte ta igen idag med en riktig frossa. Så två paket våffelmix, ½ liter vaniljglass och större delen av en burk blåbärssylt senare glider vi ner i soffan där vi alla tre tar en gemensam tupplur. Man kan ha det sämre:-))



Av Marit - 2 april 2011 15:15

Gråmulet och allmänt trist väder. Tog kepa på eftersom håret stog på ända och det var ju en jädra tur eftersom det blåste som f-n. 


Vi åkte till Riksten för en promenad. Där fanns det mycket att springa på...


Bazz sprang som en tok över ängen




Men var tvungen att stanna och kolla in varenda hål på vägen, och det var ju en del:-)



Plötsligt dök det upp något stort svart och väldigt farligt

 

Tittut


Ännu en pinne till brassamlingen


Här leka långsamma barn  



Man fick ha väldigt liten rumpa om man skulle få plast i soffan sen...

          

    

Av Marit - 1 april 2011 21:37

En grådimmig dag denna 1 april. Efter en hård arbetsmånad passerade jag systemet och IKEA på vägen hem för att fylla på vin- och ljusförrådet. Även om det är ljust längre på kvällarna nu så behövs det ändå många ljus ett tag till, och vin till det:-) Hemma var det städat och snacks framdukat, man börjar verkligen bli bortskämd  . Bazz och jag tar en tur och leker lite före maten!


Om man vill ha värme i huset måste man ha ved och det har vissa verkligen anammat. Här är en liten samling av det Bazz släpat hem från promenaderna!



och det bär emot att släppa dem innan man går in  


 

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards