Livet med Bazz

Alla inlägg under maj 2011

Av Marit - 8 maj 2011 17:45

Lördagen var varm och solig redan när Bazz och jag gick förmiddagspromenaden. Det var jätteskönt att kunna gå i kortärmad tröja och inte frysa. På eftermiddagen var vi på lydnadskursen och med båda våra "värstingar" frånvarande var det riktigt lugnt och skönt. Mycket tid för övningar men det blev varmt för hundarna mot slutet.

Somliga tänkte nog på annat när de tog på sig skorna i morse 

 


Efter kursen åker vi direkt till Bullis för att ta premiärturen med vår båt ut till  holmen.  Vi kommer ut vid 17-tiden och det är överraskande lugnt i vinden.

Det är väldigt lågt vatten.


Båten syns knappt över kanten;-)


Förutom Bertlids är vi helt ensamma på ön. Vi hinner ta lite drink och snacks medan bastun blir varm. Termometern gick ju sönder sist men vattnet känns kallare den här gången.  Men å andra sidan är det ju varmare i luften den här gången.  Rena och varma är det dags för matlagning!


Söndagen bjuder också på sol och värme.



     


Fetknoppen är på g


Små, små styvmorsvioler på uppkommande


Rosendahls fina tulpaner


Alfågeln ligger fortfarande kvar ute på fjärden. På insidan häckar ett skrakpar.



Samma fetknopp fast nämmere:-)  


Clas försöker få Bazz att hellre dricka direkt ur havet i stället för alla gamla sunkiga pölar i bergsskrevorna.


Man såg ju en ubåt i Saltsjöbaden i veckan.  Förstorade en bild och tycker att det är något konstigt i övre högra hörnet. Clas tror att det är en fågel men jag tror att det är en ubåt, minst;-))))

          

När vi kommer hem är vissa rätt trötta efter allt spring på ön. Hemma vill han inte bli lämnad ensam i skogen men på holmen kan han minsan springa hur som helst utan att bry sig om ifall någon är med eller inte.  Han parkerar i soffan och trots att vi grillat hamburgare och äter i soffan framför teven reagerar han inte.  När det senare ringer på dörren hinner han aldrig med att skälla utan rinner bara ur soffan och  vinglar mot dörren.


Av Marit - 7 maj 2011 23:00

Hurra för Åke som fyller 50 år idag . Kan tro att han och Ludvig som bäst håller på att shoppa upp halva NY just nu .  

Av Marit - 6 maj 2011 17:00

För en gångs skull kom värmen tillbaka lagom till helgen. Dagen blir bara varmare ju längre den går och jag kan konstatera att jag har för mycket skor på mig. Passar på att gå hem tidigt från jobbet, dvs i ordinarie arbetstid.

Får fina namnsdagsblommor när jag kommer hem  



Av Marit - 5 maj 2011 20:41

I dag blev det lite förbättring på vädret, fortfarande värmen på i bilen på morgonen dock. I går var det 3 grader när vi gick kvällspromenaden. Inne var det 18 grader och det var fullständigt iskallt och det var läge för att tända en brasa.

Eftersom syrran inte kunde zumba idag och jag inte tycker att det är så kul så tog Bazz och jag en stavare igen. Det var faktiskt sol och hela 9 grader så det var riktigt skönt. Våra stavpromenader måste verkligen reta apriten på Bazz för han vill inte ens stanna och leka innan vi går in utan ska direkt in och fort till matskålen.

Köstat på mig ett par "kuddskor" för stavpromenaden. De är underbart sköna å jäklar vilka ben jag kommer att få  .


I dag kom även domen för mitt brott tidigare. 2000 jävla spänn kostade det att köra ynka 6 km för fort förbi en fartkamera!!!! Visst får man skylla sig själv men är det tänkt att man ska sitta och blåstirra på hastighetsmätarn hela tiden, hur säkert är det?????? Surt är det i alla fall  .

Av Marit - 3 maj 2011 22:39

Vilket väder!!! Höll på att få en chock när jag tittade ut genom fönstret i morse och fick se att det var fullt snöväder ute. Sånt här väder kan det ju vara i april men nu är det ju maj och då vill man att värmen ska komma. Men vi kanske fick all värme i påskas.



Ser lite udda ut när körsbärsblommorna är på väg att slå ut samtidigt som det är vitt på marken. Det blev ju inte cykel idag heller kan jag säga:-) Snöandet övergick snart till regn och det höll i sig i princip hela dagen. Var bjudna till Löfgrens på middag i kväll för att fira Ludvig innan han och Åke åker till New York och tänkte då gå typ halva vägen och bli hämtad längs vägen. Men den tanken la jag snart åt sidan när det fortfarande regnade när jag kom hem från jobbet. Ruggigt och kallt bara!


       

Av Marit - 2 maj 2011 12:18

Tänk, så var det maj! Kom ihåg att det var svinkallt i maj förra året och det har ju inte börjat så bra i år heller. 1,9 grader och blåst var det i morse så cykeln fick stå kvar hemma. På förmiddagen kom det lite regn och till och med några snöflingor, brr. När jag gick hem från jobbet hade temperaturen klättrat upp till hela 3,5 grader!!!

Det sägs att man går ner i vikt när man skaffat hund. Själv har jag gått upp ca 3 kg sen vi blev med Bazz så jag förstår inte matematiken!? Första halvåret var han ju inte mycket att motionera med och i vinter har det visserligen promenerats en hel del men det blir ju många stopp för nosning och så. Nu är i alla fall Bazz så pass vuxen så nu ska han få sällskapa mig till matchvikt igen.


Ett första prov med stavgång blev det idag och jag måste säga att det gick över förväntan. Bazz är ju tokig i stavar så jag trodde aldrig att det skulle gå men han skuttade lite i början men sen brydde han sig inte. Första biten var vi tvugna att gå kopplade och det gick ju sådär. Sen kunde han gå lös den mesta tiden och han sprang med bra. Kom efter på kälken några få gånger bara:-) Sista biten fick han gå kopplad också men då hade vi lyckats hitta en rytm så att jag kunde stava på och Bazz slapp ryck i kopplet. Det blev en lyckad premiär som gav mersmak och vi kom hem precis lagom för att sätta oss till ett dukat bord, både B och jag  

Av Marit - 1 maj 2011 22:58

Stort Grattis till Viktors Maria som fyller 21 år idag   .


Lite ostadigt väder på morgonen men efter frukost klarnar det upp. Bazz och jag går en promenad i Gömmareskogen.


Vi går i spåret men tar sen en avstickare till sjön. Det blev en lagom tidpunkt för att svalka sig lite i vattnet och plaska runt lite. Det är så bra med badplatserna för hundar som de har på prov i år också. Då kan vi gå dit med gott samvete utan att någon behöver gnälla. Inte för att det är någon som gjort det heller men det är ju å andra sidan inte så många som badar än heller.



Allt vatten hade inte riktigt hunnit undan än men här är det ju å andra sidan lite sumpigt även på sommaren. Det blev ett bra tillfälle att prova vattentätheten på skorna. Har provat att gå med långlina på Bazz nu ett par gånger när vi gått i skogen. Har ju inga problem med honom och han har hittills aldrig stuckit iväg men man får ju respektera rådande kopeltvång och att gå med vanligt koppel i skogen är inget bra alternativ. Ska nu bara försöka få tag på en sele som sitter bra på honom. Har hittills inte lyckats hitta någon som sitter bra över bröstet. Förstår inte att alla selar är felkonstruerade:-) Jo vi har en ful, som dessutom är camofärgad, så den får vi ha i nöd så länge när vi snart ska börja spårkursen.



Många suspekta fiskare har vi mött i dag också. Speciellt en flugfiskare tyckte Bazz betedde sig lite märkligt. För att inte tala om hans ryggsäck som stod på land!  Men annars var det mest sura medelålders män som bara glodde när vi gick förbi. Ett leende eller ett hej kan man ju kosta på sig i alla fall... När vi ändå var i farten så gick vi hela Gömmaren runt men den här gången visste vi vad vi gjorde och var vi gick så det slapp bli en "mördar"-runda.



På vägen hem hittade Bazz världens största fotboll och tyckte att den var jätterolig. Jag blev lite sugen på att ta med den hem eftersom den låg ute vid vägen men jag antar att den hörde till huset intill och den fick ligga kvar. Den hade ett överdrag som gjorde att den inte gick att bita hål i, eller i alla fall inte på den där korta tiden, så den hade nog varit rolig att ha hemma på gräsmattan. 

       


           


Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Skapa flashcards