Livet med Bazz

Alla inlägg under juli 2011

Av Marit - 22 juli 2011 11:41

Lite halvdant första gången jag tittade ut men när vi väl gick ner för morgondoppet var det bättre. Lite disigt till en början men soligt och varmt.


Lilla B  


Rensar hängrännan på baksidan av gammelstugan. En hel hink med skrufs fick jag ihop.


Drinktajm hos Lalle och Maggan. Det var hur mysigt som helst nere på bryggan och precis lagom varmt. Clas åker sen till Bullis för att hämta Karin, Åke och Flizan.         

Av Marit - 21 juli 2011 20:55

Det har regnat i natt men är uppehåll när vi vaknar. Bazz sover till 07.45 och somnar sen om till strax efter 8.30, skönt.


Det är inte strålande väder nu heller precis så morgondoppet går ganska fort.


  

Plockar lite mer bär till pajen. Det blir mest smultron, som finns i massor!!!!.

  

Åker över till Runmarö och tar en promenad där. Vi hann inte jättelångt men det blev i alla fall en timmes promenad och Bazz fick se något annat. Lite får träffade vi på och det är alltid spännande.


När vi kommer hem tar vi en värmande bastu. Rosendahls fick gäster som la till vid nya bryggan precis som vi skullle i och bada:-)

En liten rödstjärt störtade in i fönstret.

Clas hjälper den upp på räcket för tillkvickning

   

Den blir sittande en stund men flyger sen iväg till synes oskadd.

      

Pajen är klar men utan riktig form som är lite vidare verkar den lite slabbig i mitten. Vi får hoppas att den smakar ändå!


Det mullrar på bra och några blixtar följt av en störtskur kommer en stund på kvällen. Sen försvann det igen lika fort.

Av Marit - 20 juli 2011 20:30

Soligt och relativt lugnt på havet. Inget som stör morgondoppet!

 

Det är fint hela förmiddagen och sen blir det växlande moln men fortfarande varmt. Clas städade sjöbon och satte på motorn på askesladden. Bazz var med och kollade att husse gjorde nytta.


Det är väldigt lågt vatten och i Långvarpet är det fullt med sjögräs i strandkanten. Det hindrar dock inte Bazz:-)

 


Han håller sig där han bottnar och strosar runt, runt!


   

Efter allt bad är det skönt att ligga och torka magen i solen

 


Till lunch blir det nybakade scones:)

    

Av Marit - 19 juli 2011 21:45

En nattbild som inte blev som den skulle. Ser nästan ut som det snöat på enen!


Morgonen bjuder på finväder och lagom vind.


Bazz vädrar i vinden

 


Bazz har upptäckt att det ligger gosaker i plastpåse i överslafen inne i rummet. Men efter att ha blivit utkörd två gånger efter att han suttit där inne och gnällt gör att han inte går dit igen. Men ingen har sagt att man inte får bevaka ingången:-)

        

Av Marit - 18 juli 2011 15:15

Äntligen dags för semester med 4 härliga veckor framför sig! Vädret börjar ju lite försiktigt med frisk bris och ganska stora vågor. Det var till att stå stadigt när vågorna kom vid morgondoppet. Ganska molningt men ändå varmt. Fortfarande 18 grader i vattnet.

Bazz och jag tar en promenad inåt ön och på vissa ställen är det nästan helt igenväxt med vass. Det har visserligen alltid varit sumpigt där och inget ställe man har gått över.


 

Det är disigt men fortfarande inget regn.


 

Bazz och jag letar svamp men hittar ingen men däremot plockar vi en del blåbär. Det finns massor men de är fortfarande ganska små. Det gör ju bara att det tar desto längre tid att plocka. Att ha med Bazz i blåbärssnåren är som att ta med en elefant in i en porslinsaffär:-) Han som aldrig har smakat blåbär förut tycker att det är himla gott. Han äter själv av busken om man håller fram den men han tycker att det är bästa att jag plockar och ger honom direkt ur handen i stället. Men han tröttnar ganska snart och förstår inte varför vi måste sitta och glo vid en buske så länge.


Efter promenad och blåbärsletande måste man ner och dricka lite gott havsvatten. Färskt vatten hemma är inte alls lika gott...


Några tappra kanotister är ute och åker och bestämmer sig för att slå läger på ön Viskär utanför.

       


Av Marit - 17 juli 2011 18:47

Bazz har varit jättetrött på mornarna hela veckan så det bådade gott för en sovmorgon i går morse. Men kl 04.nånting skriker en katt utanför och Bazz flyger upp och skäller som en tok. Eftersom vi har balkongdörren öppen hörs det väldigt väl in i sovrummet.Till slut går vi och lägger oss och somnar om igen. Kl 05.nånting kommer ungdomarna i längan ovanför hem och sätter på musik h ö g t så att till och med en död hade vaknat. Till min glädje spelar de bra musik i alla fall:-)). Efter två låtar har de väl förhoppningsvis fått så mycket stryk av grannarna så då stänger de av och sitter och pratar en stund innan åtminstone jag somnar om igen.

Efter frukost städar vi och packar ihop och far sen mot holmen. Det är lite ostadigt väder hemma men ganska varmt ändå. Det blir lite blåsigare och mer mulet ju  närmare Bullis vi kommer och när vi lastar in i båten kommer det lite regn men det slutar ganska snabbt igen.


Bazz som blivit så stursk i båten har fått en flytväst så att man har något att ta i om han skulle ta ett kliv för mycket ut över relingen.


När vi kommer till holmnen står Karin, mamma och Flizan och tar emot vid bryggan. Det är betydligt blåsigare där än hemma. Men vad gör det för vi kommer lagom till sillunchen och sen finns inga bekymmer.


Småfåglarna äter för fullt av alla frön och nötter och blir jättesura om man inte fyller på alla matare i samma takt som de slukar i sig (och det går undan vill jag lova:)).



Kollar runt lite hur syrran har skött om landen och det visar sig att potatisen växer så det knakar så det blir nog skörd i år trots allt. Hon har skött vattning mm exemplariskt;-))


Även minidahlian har vuxit på sig.


En hel del plantering blev det också. Bland annat en massa kryddor och en del blommor. Här lite tobaksblommor.


 

Även minnensplatsen för våra änglar fick lite nya blommor.


Bazz alias Ior

Mamma och syrran åker hem efter lunch. Killarna gör en storrengöring av såväl aggregat som lavor och ja hela bastun faktiskt. Ett jädra bra drag blev det sen 


Efter middagen blir det VM-final mellan USA och Japan i fotboll. Sverigen har ju redan fått brons efter vinsten mot Frankrike.                  

Av Marit - 14 juli 2011 23:13

Vet inte vad det varit för konstigt med vädret den sista tiden men nu börjar man känna igen sig igen. 10 grader var det när jag släckte lampan i går kväll och inte var det mycket mer när vi vaknade i morse heller. Hyfsat varmt på dagen ändå, det gick faktiskt att sitta ute på lunchen. Eftersom regnet hänger i luften blir det inget målande av framsidan i kväll. Bazz och jag passar på att ta en sväng innan det börjar. 

Inte fullt så många som badar i Lånkan i kväll men däremot  måste det nästan vara premiärdopp för de här små. Hade förstås inte kameran med men mobilkameran fick duga. Räknade till 9 små, små ungar som hoppade runt på och mellan näckrosbladen. De var hur söta som helst!!


Bazz tyckte att det var tråkigt att sitta och titta på några fåniga små fåglar och ville vidare. Han tyckte att de betydligt större gässen längre bort var mer intressanta att spana på (det är ett helt gäng längst till höger men de kom inte riktigt med på bild  ).

 

Mycket näckros(mest blad) är det i strandkanten. Tur man inte behöver hoppa i!


Vi klarade oss runt utan regn men vid 21-tiden kom det, precis efter att Clas blivit klar ute och hann måla över det sista som var grönt på framsidan.         

Av Marit - 14 juli 2011 06:00

Idag är det 3 år sedan min älskade Tarzan försvann spårlöst en regning dag. Jag saknar honom så att det gör ont i hjärtat när jag tänker på det.


Tarzan gillade att ligga bredvid en i soffan och gärna på armstödet.


 


Pekka ville alltid ligga nära Tarzan men det var inte ömsesidigt. Men efter några år gav han med sig och kunde ligga hyfsat nära, men bara ibland:-)

    


Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards