Livet med Bazz

Alla inlägg under juli 2011

Av Marit - 12 juli 2011 20:40

Idag var det sannerligen dags för ett spår, det var flera veckor sen nu. Precis om när vi skulle gå ut så kom det en skur och vips så kom en dubbelregnbåge fram. Så fort det blev uppehåll pinnade vi iväg.


Vi hann precis in i skogen och just som vi höll på att sela på så kom regnet igen. Det ökade på så vi fick gå in och sätta oss under några träd tills det värsta hade passerat. Efter det var spårandan liksom bortregnad och Bazz strosade nyfiket på som om det var en jäkla söndagsutflykt. Inte just där han skulle utan lite överallt. Ja ja, vi får göra ett nytt försök snart igen.


Det är otroligt vad mycket smultron det finns i skogen nu. Har plockat massor de senaste dagarna när vi varit ute och gått. Även i trädgården växer det som ogräs och vi har kunnat plocka lite där också, jamjam:-)

       

Av Marit - 9 juli 2011 13:15

Lite växlande molnighet på morgonen men varmt. Ser ut att bli en fin dag trots allt!

När vi kommer är det fullt med folk i alla tält och det hela ska snart till att börja.


Det är tre ringar på gång samtidigt.

Och många deltagare, 247 anmälda.


Värmen stiger och det är riktigt varmt hela dagen men ändå inte lika hett som förra året. Bazz är på riktigt bra humör och verkar förnöjd hela dagen.



Det hjälpte dock inte vid bedömningen. Domare Dean Cund gav Very good med bedömningen:

Red male, short and compact in body, good well balanced head, dark eye, strong powerful neck, little heavy in sholder angulation, very good hipline (tror jag), good angulation to rear quarters, moved ok.


Roligt var det också att träffa lite kurskompisar.


Freya


Och Donna


Det var många att hålla reda på som gick samtidigt i olika ringar så tyvärr missade man en del. En vi missade var Bazz syster Irma som vi inte sett sen hon flyttade till Finland. Fick ingen bild på henne heller tyvärr. Tråkigt nog var ingen av de andra syskonen där men vi kanske får träffa dem senare på kennelträffen.


Allra bäst gick det dock för Kronsäter´s Zingo och Anna.


Som var så duktiga och sopade banan med alla och blev BIR. Stort Grattis till er, det var ni verkligen värda  


Det var överlag en himla trevlig dag och skönt att det inte regnade hela dagen, som det såg ut som i början av veckan. Innan vi åkte hem till Stockholm igen hann vi få våra fina fleecejackor som Taru tagit med från Finland.


Det är farfar Archie som är modell. Hade vi haft mer tid och kontanter hade vi velat köpa mera men vi är nöjda med jackorna.

                     

     

Av Marit - 8 juli 2011 12:30

När vi åker hemifrån på eftermiddagen är det 27 grader och stekhett för att åka till Gränna. När vi kommer dit är det ca 20 grader men väldigt fuktigt. Vi checkar in på hotell Grännagården där vi ska bo i natt. Det ligger perfekt i centrala Gränna och gångavstång till allt. Rummet var fint också överraskande nog när hundar är tillåtna.

Vi tar en tur ner till hamnen.


Och ut på den fina piren.


Det är inte mycket som rör sig på vattnet.

       

Av Marit - 8 juli 2011 10:23

Vilken hetta! Bazz och jag gick ut på promenad strax efter åtta och då var det redan tryckande hetta. När vi kom ut från skogen och ut på ängen vid hagarna var det som att få en snyting. Vi höll oss i skogen så mycket det gick och hittade en ny stig som vi aldrig gått förut. Det skulle vara regn idag vilket hade varit att föredra när man ska ut och åka bil.


I går fick vi finbesök av kotte igen. Det var ett tag sen han var här nu. Bazz tycker att det är lite spännande men tycker att det är en märklig figur.



Det är så konstigt för den springer inte iväg när han går fram utan kurar bara ihop sig som en boll. Lite frustrerande för en lite staffe:-)



Det blir till att gå in och låta kotte vara i fred trots att man helst skulle vilja ha dörren öppen. Den vågar sig sen över på gräsmattan där det finns spill från fågelmaten att smaska på.

       

Av Marit - 6 juli 2011 21:48

Finväder idag igen men väldigt kvalmigt. Hade över 25 grader på rummet på eftermiddagen.  Bazz och jag åkte till mamma efter jobbet och gick en promenad där för lite omväxling och socialiserande. Fick med nybakade bullar hem, yammi!!  

Har nu äntligen hittat någonstans att bo i Gränna i helgen. Eller i alla fall på fredag så kör vi hem på lördag i stället för att bo kvar. Tyvärr kunde vi inte bo på Strandterassen där Bazz och jag bodde förra året då de inte tar emot hundar i år. Detta p g a att vissa misskötte sig förra året så då bestämde de att inte ta emot hundar i år. Även campingen hade fått klagomål vilket är jävligt tråkigt, rent ut sagt! Att folk inte kan tänka lite själva gör att vi andra får skämmas för dem  .

Vi har försökt att hyra en husbil eller stuga över helgen men det har varit helt kört. Jag bestämde mig ganska sent också så det var väl bara att räkna med.

Nu är i alla fall Bazz nybadad och doftar återigen plum perfekt och har nu också endast de vita tecknen han föddes med:-)


Clas har roat sig med att ta bort lite bräder på taket över bron som såg dåliga ut. Man kan också kalla dem murkna  


När han lyfte på taket för att kolla hur det såg ut under hittade han två stora bon. Som tur är bor ingen kvar där. Ser mer ut som en peruk eller mormors tehuva;-)


Ser att min hotmail har fått spel igen  ,  Beklagar verkligen detta men det är inte mitt fel. Glädjande nog ser Sverige ut att vinna över USA med 2-1 i fotboll!    

Av Marit - 3 juli 2011 21:40

Satte korsdrag i går kväll innan vi gick och la oss och hela natten har det kommit in vindar av schersmindoft genom fönstret. Det doftar ju så otroligt gott!



Växlande molnighet men ändå väldigt varmt. Fortfarande 19 grader i vattnet i morse. Känns ändå skönt att det inte är stekhett när man ska åka hem, bilen lär ju vara tillräckligt het ändå.


   

Av Marit - 2 juli 2011 21:15

Det är riktig medelhavskänsla på vädret idag. Hett som tusan och varma vindar och trot eller ej över 20 grader i vattnet!!


Vad sitter väl bättre en så här dag än en sillunch  


Flaggspel upp betyder att det är gäster på gång.


Perfekt båtåkarväder är det ju idag.


Mats, Ia och Mats dotter med familj.


Deras hund Alladin är också med och gillar också att bada.


Konstaterar att det på eftermiddagen fortfarande är 27 grader i skuggan.


Till middag grillas det gambas


   

Och fjällröding som Åke fiskat. Man kan ha det sämre!

 

     

Det är jätteskönt hela kvällen och vi behöver inte sätta på någon infravärme heller.                      

Av Marit - 1 juli 2011 19:15

Clas fick idag hjälp av Jasper med att måla i brorsans garage. Tydligen var Bazz med på ett hörn också för han kom hem med betydligt fler vita tecken än vad han åkte med i morse.



Efter jobbet åkte vi ut till holmen. Bazz har inte velat hoppa i och ur båten själv förut. Det har nog känts lite halt och gungigt men efter lite korv- och köttbulleterapi ett par gånger så hoppar han nu i och ur själv.


Innan vi kommer ut ur hamnen och kan gasa på står han stolt i fören och nosar. Även från aktern har man bra utsikt.  

 

Det har varit fuktigt och kvavt hela dagen så det är skönt att komma ut till havet och lite fläkt.



          

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Skapa flashcards