Livet med Bazz

Alla inlägg under augusti 2011

Av Marit - 19 augusti 2011 20:08

Så var hela första arbetsveckan avklarad. Har ont i svanskotan efter allt sittande, inte bla! Har inga känningar efter step-passet igår men jag lär ju få igen det nästa vecka när jag ska köra pump. Däremot har jag ont i ena sidan i ansiktet. Är jätteöm från pannan ner över kanten vid ögat och ner över kindbenet. Som om jag fått en jättesmäll. Hm, var ju och klippte mig och färgade håret igår. Skulle bli en nyans av det solblonda men utan gråa strån. Nånting blev inte som beräknat för jag tror det var länge sen jag var sä här mörk i håret, nästan svart!! Kanske är det en del av färgen som har läckt in i huden och kanske låg jag på den sidan...;-)


Det beryktade regnet hade börjat innan jag åkte från jobbet men det var inte mer än lite normalt droppande. På nyheterna sa de att vi skulle få halva augustis regnmängd på några timmar men vi verkar ligga utanför det området.

Städat och klart var det när jag kom hem så det var bara koppla av och njuta  .


Tog en sväng med Bazz före middan men han var så inriktad på att det snart var dags för middag så han nosade knappt utan sprang nästan hela rundan. Han är väldigt fokuserad på mat just nu och han skulle säkert klämma i sig en halv limpa med 2 liter mjölk till mellanmål om han var tonårskille som människa.


Bazz tycker att det är dags för middag och för att vi inte ska glömma att ge honom kvällsmat så lägger han sig lite strategiskt med nosen mot matburken. Som en lite liten fin vink bara  


 

Av Marit - 18 augusti 2011 21:40

Så har man nästan klarat av första arbetsveckan efter semestern. Måndagen var ganska ok men sen har det känts segare för varje dag. Man har inte riktigt kommit in i de gamla rutinerna än, vilket i och för sig är bra. Det är hyfsat lugnt fortfarande och då kommer man liksom inte riktigt igång.

Det har varit ganska svalt på mornarna den här veckan också. Ca 12-14 grader men sen har det varit soligt och fint på dagarna. Inte så varmt som jag tycker att det brukar vara i augusti men lagom för att sitta ute på lunchen utan att flyta bort. Dagens åska och regn uteblev och det blev en härlig dag.


Bazz fick ett välbehövt bad igår. Efter allt badande i saltvatten och springande i nyklippt gräs, vilket medförde gröna tassar, så satt det inte i vägen. Två gånger lyckades han ruska på sig medan vi höll på så både jag och badrummet var helblött sen:-) Men lite vatten mår man ju inte illa av!

Hormonerna far runt som karuseller i kroppen på honom och han går under mottot:

Anfall är bästa försvar! Även om det bara är en stubbe eller en sten så kan man tydligen inte vara helt säker på att det verkligen är vad det ser ut att vara.


Var äntligen på första step up-passet för året i kväll. Trodde att det skulle bli rena nära döden-upplevelsen eftersom konditionen inte är det man främst tränat den här semestern. Men faktiskt gick det riktigt bra och det är ju sååå himla kul;-) Svetten rann in i öronen och man får inte ha huvudet fullt av annat för då kommer man av sig direkt. Nu har jag ju gått länge på Niklas pass och han körde lite gammal koreografi nu när det fortfarande är sommarschema så det var en bra början. Vi får väl se hur bra det känns i morgon dock!!  

Av Marit - 15 augusti 2011 21:15

Så var man tillbaka i vardagen igen. Vaknade precis i tid och passade på att gå upp innan jag somnade om igen. Bazz var inte att lita på som väckarklocka idag. Kom till jobbet och konstaterade att frukostmackorna låg kvar hemma på diskbänken. Men jag fick ju i alla fall med mig mjölk och frukt  . Kollade lite snabbt i almanackan och konstaterade att nästa lediga dag är Annandag jul!!! Bara jobba på med andra ord!


Det har trots allt varit en skön semester som för en gångs skull kändes ganska lång. Temperaturen har varit ovanligt jämn i vattnet och det har varit varmt även i luften trots att det har blåst en del. Bortsett från sista veckan som var betydligt svalare både i luft och vatten.


Perfekt hemåkarväder igår när vi packade ihop semestern och åkte hem. Det var ganska skönt att komma hem till en varm dusch och en säng gjord för två. Att bo lite enkelt ett tag gör att man uppskattar all bekvämlighet man har hemma men inte tänker på.


Idag åkte Bazz och husse ut igen tillsammans med Håkan och Elliot. Det blir lite killar kan på en öde ö. Själv fick jag en ensam kväll hemma. Skulle åkt och chocka kroppen med lite träning men det var fullbokat. Tänkte ta en sväng i spåret när jag kom hem i stället men   tyvärr började det regna precis så jag fick vara hemma. Ganska skönt att bara värma resterna från igår och slippa gå kvällspromenad. Men snart börjar träningsterminen igen och då är det fullt ös som gäller.

Av Marit - 13 augusti 2011 21:42

En underbart fin och solig dag. Vi firar 6-årig bröllopsdag och det är sista dagen före hemgång.



Vi myser och läser på förmiddagen. Det förbereds för Runmarö runt och den går sen av stapeln efter lunch. Egentligen behövs det städas idag men det känns inte motiverat när det är så fint väder. Medan Clas rengör den gamla grillen och fixar med vattnet putsar jag fönstren och städar undan.


Vi tar snurran och åker runt ön och passar på att mäta hur stor ön är. Den är ca 2,5 km i omkrets. Inte undra på att man inte får mycket motion på semestern!


När vi pysslat klart tar vi med skumpa och snacks och sätter oss nere vid bastun och myser. Där är det sol lite längre så här års. Det blev ingen skärgårdskrog i år men det blev ändå en skön dag att minnas i vintermörkret:-)


Av Marit - 12 augusti 2011 20:00

En underbar morgon och det är riktigt varmt vid morgondoppet. Vid frukosten är det däremot inte så varmt längre. Även fast solen skiner så är det inte så varmt i luften längre. Det märks att det är sensommar och att hösten är på ingång. Jag börjar hugga ved och det dröjer inte länge förrän solen kommer fram och värmer gott. Det blir tre fulla skottkärror ner till velårn vid bastun och två in på lagret i gamla dasset.


  

Bazz gillar inte alls ljudet när jag hugger och går iväg så fort jag höjer yxan. Kan också bero på ett visst säkerhetstänk:-) Efter ett tag kände han sig tydligen så säker så att han kunde koppla av en stund.


Det är så fint när havet är så blått och himlen lite ljusare. Det är en så fin kontrast.

 


Vi fixar runt mest hela dagen men på eftermiddagen packar vi grill och korgar och åker ut till Gråskär.

 


Det blåser lite nordligt men det är ändå soligt och skönt. Vi mäter och det är ganska precis 1 km från våran strand till Gråskär. Vi tar en promenad runt ön medan grillen blir färdig.


Fina mjuka hällar.

 

Härifrån till evigheten


Tänk att en grå skärgård kan vara så vacker!




En liten mosskrans med blommor i mitten.


När man tittar på träden tror man att det är höst redan.


       


Här brukar havsörnen sitta som vi brukar titta på i kikaren från holmen


Vi har hittat en fin plats i lä och väntar på att glöden ska bli klar så att vi kan grilla.

     


Bazz får äta sin mat på klippan.    



Det blir en fantastisk kväll. Man får passa på nu när de flesta börjat jobba och öarna blir lediga igen.


Åt ena hållet börjar månen lysa..


Medan solen är på nedgång åt andra hållet. Vackert så att det förslår!

 


På väg tillbaka kan man se hur de nymålade vindskivorna lyser i mörkret.

 


Det blåser en del på väg hem och vågorna stänker kallt.

 

En svag mångata kan skönjas när vi kommer tillbaka.



Den lyser allt starkare lite senare på kvällen. Det är alldeles klart och det är helt stjärnklart. Det är nu från och med augusti man kan bädda in sig i en filt och lägga sig en solstol och titta upp på alla tjärnor och sateliter.


         


              



Av Marit - 11 augusti 2011 22:30

Ovädret är förbi. Det var länge sen vi hade åska så att det skakade i väggarna. Det syns i marken att det har varit torrt och sen kommit regn i massor. Gerberan som jag tog med hemifrån och satte ner i morfars järngryta klarade dock regnskurarna bra och blommar som aldrig förr.

Även en liten larv överlevde


Det är kallt i luften idag, endast 17 grader och detsamma i vattnet. Bazz och jag är inne under förmiddagen och Bazz hjälper till lite vid datorn.


Ibland är det surt när man inte får sitta i knät.

  

Passar på att städa skåpet med plastpåsar där egentligen bara påsar som passar som soppåsar ska ligga men men... Slänger en pappåse full med papperspåsar och en stor plastpåse full med plastpåsar och ändå är skåpet fullt med dugliga soppåsar. Hittar t o m en gammal grön systempåse. Hur länge sen var det inte som de var gröna???



Lite varmare på eftermiddagen och Bazz får ett jätteben att gnaga på.


 


Det kanske håller honom sysselsatt ett tag så att han inte får för sig att springa till Haglunds så fort han får chansen. Den här veckan har han visserligen varit ovanligt hemma och bara stuckit till Essie en gång.

 

Det är fullmåne igen och en fantastisk mångata.


 


      

Av Marit - 10 augusti 2011 13:15

06.48 sa det KaBraaaK och hade jag varit rädd för åskan hade jag suttit i garderoben på två röda. Det regnar för fullt och åskan slår till med jämna mellanrum. Bazz bryr sig inte speciellt men när det efter att ha dundrat en timme ungefär kommer en knall precis ovanför så att det skakar i hela stugan då började han undra hur länge det skulle hålla på. Han och jag gick ut i stora rummet och somna en stund till. Runt 9 hade det värsta mullrandet åkt vidare och regnet upphört. När vi går ner för att bada ser man tydligt var ovädret befinner sig och var gränsen går. Det mullrar fortfarande och blixtrar men på avstånd. Temperaturen i vattnet har sjunkit till ynka 16 grader, brrrr!!!


Nu ligger det över Sandön



 



Tittar man åt andra hållet skiner solen och gör sen så nästan hela dagen men det är kyligare i luften än vanligt.


Fick hjälp av Björne att såga ner ett träd som stod precis mitt i utsikten på berget. Inte så stort än men det skymde ändå en hel del.


Äntligen fri sikt igen:-)  

 


Vår pump som vi hämtar färskvatten från börjar bli gammal och rostig på ett ställe på insidan. Kanske inte så konstigt efter 40-50 år. Det behöver i alla fall åtgärdas om vi inte ska riskera att pumpen går sönder för då har vi inget färskvatten utan måste ta med ut. Det är inte så kul precis!


Farfar, pappa och son Krogh kom från L. Bergskär och hjälpte till.

 


Någon som kan något om pumpmodellen nedan?


Nr 12, får gärna höra av er!


Innan lunch är det dags att tukta björken igen. Den har dragit iväg otroligt mycket.


Det är Åkes tur att klättra upp i toppen.


Lite pyssel men fin blev den när den var klar.

       


Karin, Åke och Flizan ska åka hem idag och vi skjutsar dem till Bullis. Det är finfint väder och Bazz och jag sitter ute där bak.


Ju närmare Bullis vi kommer ju svartare blir det på himlen.

 



Vi ska upp och lämna sopor också så här gäller det att "jaska på"!


Vi hinner iväg innan det kommer ifatt och på väg tillbaka ser det nästan ut som att molnen ska passera över Runmarö och att vi klarar oss. Men när vi kommer tillbaka så tror vi inte det längre.


Ser nästan ut som tjock rök.


Kommer att tänka på den gamla teveserien "Svarta moln".


Precis som vi grabbat regnjackan och ska gå till Lalle så kommer regnet. Vi får sno oss och springer hela vägen.


Precis där ökar regnet och det vräker ner och haglar. Det mullrar och låter så från regnet att vi inte kan prata under tiden. När det avtar efter ett par minuter är det som att trycka på en knapp och det blir tyst igen.

    


     

        


  


Av Marit - 9 augusti 2011 12:00

Något svalare på morgonen och vattentemperaturen har sjunkit en grad till 18 grader. En grad gör faktiskt en hel del men den här sommaren har det ändå varit ovanligt varmt och stabilt på 18-20 grader men mest runt 20. Clas sticker in till land över dagen tidigt på morgonen. Vi andra kan njuta av en varm och solig förmiddag.

Basilikan har också trivts bra i sommar.

Oj, en bild på Bazz slank med:-)



Vi lunch mulnar det på lite och vi ser molnen komma. Det är som en mörk vägg som kommer allt närmare.

Och man ser att regnet passerat Söderby och är på väg mot oss.


Inte mer än några ynka droppar kom det. Lite växlande väder resten av dagen men mot eftermiddagen kommer det ändå fram lite sol. Clas kommer tillbaka vid 18-tiden.

Lite senare mulnar det på igen.

Och molnen bullar upp sig.

       

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Skapa flashcards