Livet med Bazz

Alla inlägg under september 2011

Av Marit - 14 september 2011 21:32

Skumt väder idag också. 14 grader i morse med sol, vind och regn om vartannat hela dagen. Ibland allt samtidigt. Var på mitt andra body step-pass efter jobbet. Satan va svettigt men skitkul! Morotssoppan till lunch var dock inte så bra grund att träna på så det var tungt på slutet. Men middagen efter gav krafterna tillbaka så att Bazz och jag orkade gå kvällspromenaden.


Det har gått bra för Ludvig borta i Fremont, Ohio. Han kom snabbt in i laget för amerikansk fotboll, Fremont Ross Little Giants. Där har han gjort succé som kicker och till och med hamnat i tidningen, The newsmessenger. Familjen verkar trevlig och han verkar trivas bra med skolan också. Snart är det dags för hockey'n också. Det är så kul att läsa hans blogg varje dag och se att han har det bra 

Av Marit - 13 september 2011 21:38

Regn idag igen och det var ruggigt i morse och det höll i sig mest hela dagen. Blåsigt av och till under dagen. 

Träningsfri dag så Bazz och jag tar en svamptur i skogen före middagen. Det fanns en hel del, både svart trumpetsvamp och trattkantareller, men det var så himla smått. Troligen har folk varit ute i helgen och plockat det som var stort nog och lämnat de småiga. Jag var ändå tvungen att ta några stycken för väntar man så är det ändå någon annan som snor dem. Ovanligt mycket folk var det i skogen också trots att det inte var något mysväder och ofta går vi där utan att se någon alls.



Bazz föredrar att någon håller i hans ben när han ska tugga på det. Eftersom vi var upptagna med att äta middag frågar han mannen i spegeln om hjälp...;)

Äh, hm

Man blir trött av att se på när husse bygger hela dagarna.


På kvällen blåser det upp ordentligt och det låter som halv storm i träden utanför. Då är det skönt att ha klarat av alla promenader så att man kan ligga inne i soffan och mysa. 

    


Av Marit - 11 september 2011 22:49

Idag var det lite varmare i vattnet, hela 15 grader, men betydligt svalare och blåsigare i luften.


Min tomatplanta har äntligen gett frukt:-) Med lite tur hinner den bli mogen tills det är dags att stänga för vintern.


Det finns fortfarande mycket blåbär kvar och en hel del lingon. Synd att det är så fruktansvärt tråkigt att plocka.

  

Gott om svamp var det tyvärr ont om. På Runmarö var det gott om trattisar men eftersom Flizan har skadat tassen och knappt kan gå så får vi ta det en annan gång. Hösten har ju bara börjat!


Till lunch blir det hamburgare. Man undrar hur man tänkte när man köpte hamburgerbröd!


Vi drog upp den sista potatisen i landet.

 

Karin & Åke kommer tillbaka på eftermiddagen. Vi packar ihop och åker hem. Det har nu mulnat på sig lite och vi hinner lagom hem när det börjar regna. Sen kommer en ordentlig skur så vi sköt på kvällspromenaden en stund. Till slut var vi tvungna att gå ut ändå. Det blev en rask promenad runt kvarteret! 

  

 

Av Marit - 10 september 2011 18:45

I morse gick morgondoppet ganska fort. Temperaturen i vattnet är nu nere på 14 grader. Tur att solen sken och kunde värma.


Efter frukost åker Karin & Åke iväg till vänner på Blidö och lämnar Flizan i våra varma händer:-)

Vi går med soporna och går förbi Lalle & Maggan på väg tillbaka. Där ligger ett gäng maneter i viken. Har inte sett en manet här ute på minst 20-25 år.



Sillunch med Lalle och Maggan i värsta solgasset

På höstkanten når inte solen riktigt över trädtopparna så man får flytta runt lite vartefter solen rör sig. Fikat intas nere vid stranden och guuud så underbart skönt det var.


Även Bazz myser i solen


Efter en vacker dag följer en vacker kväll


Redan en liten mångata

 

Både Bazz och Flizan somnade som klubbade under middagen.


En något brokig mångata men det lyser verkligen upp. Lite extraljus för Lalle och Maggan som skulle trava hem miss i nassen.


En mycket trevlig dag och kväll blev det även denna gång    

    

Av Marit - 4 september 2011 20:45

Kom hem från kennelträffen ca 00.30 Vi ville sova, Bazz ville leka med sitt ben:) Han hade ju hunnit vila lite under middagen och på hemfärden. Vaknade första gången vid 6-tiden och det kändes faktiskt som jag hade sovit mycket längre än jag hade gjort. Somnade gott om ett par gånger och gick sen till slut upp strax efter 9. Såå skönt att få sova ut lite.


Efter frukost går Bazz och jag ut för en härlig promenad i skogen. Vi gick runt Gömmaren och det blir soligare och varmare ju längre vi går.


Här gick vi våras och då var här så mycket vatten att vi inte kom över torrskodda. Nu är det torrt och övervuxet.




Fördelen med att gå runt sjön är att man kan stanna och svalka sig lite på vägen. Två stopp blev det på rundan idag.


Två timmar och 8,8 km senare kommer vi hem. Efter lunch och en dusch är det jag som slocknar i en stol i solen på altanen. Gud så skönt  

Vi hade smarrig kallpos från mamma i frysen som bara var att värma på kvällen. Medan potatisen kokade passade jag på att baka en äppelkaka, yammi!


 
Både Bazz och jag har varit trötta idag så det var skönt med en dag utan måsten. Återstår bara att säga tack och god natt!


 

     

Av Marit - 3 september 2011 17:00

Idag var det dags för den årliga kennelträffen med Kronsäter's och Cometstaff. Vädret var perfekt och många hussar, mattar och hundar var det.




Bazz och mamma Lotta.

 


Tre av de yngsta deltagarna

 



 

Bazz och syrran Saga kunde som vanligt inte vara utan att leka.

 


Söta Isabella trivdes bättre i buren än Saga:-)

 


Efter lunch var det samling på gårdsplanen.

 


Där visades det lite lydnad och beskrevs moment och regler.




Sen fick vi prova lite själva.

När lusten och viljan finns går det riktigt bra:)


Lite tunnlar, hinder och slalom provades också på.



Det gäller att börja tidigt:)

 


Sen var det genomgång av mentalitet och de olika delarna som ingår i en mentalbeskrivning. Mycket intressant! Skulle gärna göra en med Bazz om ett tag när hans hormoner har lagt sig lite. Det går ju lite upp och ner.


Den obligatoriska samlingsbilden på trappen. Den får nog byggas ut till nästa år om alla ska få plats. Ändå stog en del utanför bild.

 


En dag full av glada, trevliga hundar och människor som avslutades med grillning och snack   . Ser redan fram emot nästa år, men då sover vi över  


Tack Rosemary, Petra och Thomas för att ni ordnar  


Kärlek   

     

Av Marit - 2 september 2011 07:55

Äntligen fredag och den här eländiga veckan är snart över. Bortsett från att man inte fått sova så har den här veckan varit helt bakochfram, i ett ord:). Ingenting har flytit på och den har bara varit allmänt jobbig. Bazz vaknade till vid 5-tiden men gick och la sig igen.  Han är i alla fall inte till bortskänkes nå mera 


I morgon är det dock kennelträff och jag hoppas att det blir kuligt och väger upp resten av veckan. Bazz kommer i alla fall att ha en heldag. Han älskar ju staffar och speciellt sina syrror  . Undrar vad han hade tyckt om en brorsa . Hoppas att det blir lika många som förra året. Men kommer det fler får de bygga ut trappan till huset först, annars får vi inte plats för fotograferingen 


Av Marit - 2 september 2011 07:32

I natt slog han veckans rekord. Bazz alltså! Från ingenting kl 4 så hoppar han upp, som han visserligen brukar ibland men bara för att gå upp och sen lägga sig igen, och börjar trava runt. Han kom aldrig till ro igen förrän vid halv 6 ungefär. Där emellan gick han och la sig på mattan en stund -inte bra, gick och la sig i korgen -inte bra, gick ner och la sig i sackon -inte bra. För varje gång han bytte ställe så hörde man klorna mot golvet för varje steg. Man kan bli galen av sånt!!!!! Förstår inte vad det är som gör att han vaknar just kl 4 varje morgon vissa perioder. Har iblan trott att han måste ut men den går vi inte på längre. Då beter han sig lite annorlunda. Skulle man gå och lägga sig med honom i soffan skulle han somna som en klubbad. Tror inte heller att det är värkrelaterat. Kanske är hormonerna som spökar eller så vill han bara ha lite närhet.


När jag tänkt gå upp vid 6-tiden var jag så trött att det inte gick att få upp ögonen.

Vi kom därför ut på promenad en timme senare än tänkt och hamnade mitt i rusningstrafiken för hundrastning. Bazz var faktiskt tyst vid varje möte, t o m när vi mötte 8!! Norfolksterriers (typ). Visserligen valde deras matte att vända när hon insåg att det skulle bli stökigt att mötas på den smala gångvägen men ändå. När vi sen mötte en Jack Russel vid ingången till spåret som betedde sig skumt (enligt B) så var han tvungen att gruffa lite när de passerade.

 

På kvällen gick vi på bio, sista delen av Harry pottsork i 3D. Det är verkligen häftigt med 3D.

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Skapa flashcards