Livet med Bazz

Alla inlägg under oktober 2011

Av Marit - 12 oktober 2011 19:30

Brr, nu friskar det i! I morse var det 2,7 grader ute när vi vaknade. Ordentligt med frost på bilarna också så nu börjar "skrap-perioden". För dem som inte står i garage vill säga:-)


Har känt mig som en riktig lantlolla sista tiden då jag både bor och jobbar lite på landet nu för tiden. Vet knappt hur det ser ut i stan längre. Kanske dags att vidga vyerna lite.


En hare satt i frid och käkade utanför en av dörrarna på jobbet när jag skulle gå hem. Men så är det ju på landet:-)


 




     

Av Marit - 9 oktober 2011 15:54

Bazz och husse var uppe tidigt och skulle göra lite nytta, dvs sätta häckplantorna på plats. Bazz tyckte dock att det var för tråkigt och dessutom var det kallt så det blev en hel del spring och lek i stället. Efter frukost fortsätter vi med att sätta ut dem på lagom avstånd. Sen återstod bara att stoppa ner dem i jorden också.


Så till slut är häckjäveln äntligen på plats i alla fall! Hyftsat rakt också.

Weigela Florida Alexandra heter den och jag hoppas att den blir finare till våren:)


Det blev underbart väder idag och vi kan bara inte var inne så Bazz och jag åker till Riksten igen och tar en promenad i solskenet.

Det prasslar mycket i gräset tydligen...


Lite panoramabilder



De flesta verkar vara i svampskogen eller på återvinningsstationen för här ör de inte i alla fall. Skönt för oss!


Karin och Åke kunde inte hålla sig borta från skogen. De sprang på så mycket svamp så att påsarna blev fulla. Därför fick Karin offra sin tröja som påse 


6,7 kg blev det totalt. Tur för mamma och oss för vi fick varsin papperspåse med svamp med oss hem.



Men vi hade ännu mer tur än så. Vi fick även smarrig stek med sås, Storholmspotatis och mycket svamp. Tack för en supergod middag       

        

    

Av Marit - 8 oktober 2011 18:47

Idag var det dags för utställning igen. Det är Östsvenska Terrierklubben som arrangerar och hålls för dagen i Sollentuna rackethall. I rackethallen har man antingen glömt sätta på ventilationen eller så har någon satt på värmen. Det var så himla varmt och efter ett par varv i ringen var man helt mosig i fejset.


51 staffar anmälda.


Bazz i unghundsklassen

 

Här närmare granskning av domare Charlott Sandberg. Trevlig domare! Bazz fick Exellent med CK och slutade som 1:a.



Vidare till konkurrens om bästa hane.


Bazz slutade som 3:a och fick R-Cert. Det tror jag vi fick vara nöjda med.


Man blir lite trött av allt rännande i ringen i värmen:-)

 

Rosemary med fina Åsa


Bäst gick det dock för Cometerna där Etta blev bästa junior medan BeeBee blev bästa tik i öppenklassen och sen BIR. Stort Grattis till er:-) Lyckades bara ta foton bakifrån.



Dagen avslutades med uppfödargrupperna. Med är Bazz, Rut, Hulda och Casper.


Tack alla för trevligt umgänge (som vanligt)  

           

        

Av Marit - 6 oktober 2011 20:07

Trött som en sten i morse. Fick verkligen anstränga mig för att slänga benen över sängkanten. Bazz var lika trött han för jag fick väcka honom när vi skulle ut på morgonpromenaden. Han har sovit så gott sista tiden, tror att den nya bädden gjorde susen.


Bazz har börjat på dagis och varit på inskolning i tre dagar. Första dagen var jobbig för honom märktes och han hade varit lite stökig på promenaden. Andra dagen gick lite bättre. Han delar nu box med en större äldre och stabil tik som han hade mopsat sig mot i början. I går hade hon tydligen sagt åt honom på skarpen och sen dess har det gått bättre. Idag hade de t o m delat bädd .


Fröken tycker att han har dåligt hundspråk och ingen respekt för de äldre. Stackars Flizan gjorde ju så gott hon kunde för att sätta honom på plats men hon var ändå lite för snäll för honom.


Det blir nog bra när han har vant sig och fått lära sig hur man beter sig med andra. Nu ska bara matte vänja sig också  


Idag fick vi de nya trappstegen på plats också. Blev himla fint:-)

 

Av Marit - 4 oktober 2011 20:15

I kväll var det dags för att skotta det sista lasset jord. 2,8 ton för att vara exakt! Har räknat ut att vi med det lasset sammanlagt har skottat ca 15 ton jord  . Roligare saker kan man faktiskt ha för sig men jag hoppas att det lönar sig till våren    


Så nu återstår bara att få ner alla häckplantor 

    

Av Marit - 2 oktober 2011 20:40

Karin, Åke, Clas, Bazz och jag åkte ut till holmen direkt efter jobbet i fredags. Det är varmt och stilla. Maggan och Lalle kommer förbi efter middagen. Innan vi går och lägger oss går vi ner till stranden och tittar på alla stjärnor, helt magiskt!


Vilken lördagsmorgon!!



Solen skiner starkt och värmer faktiskt riktigt skönt. Mindre varmt och skönt är det i vattnet, ca 13 grader. Man slösade ingen tid i vattnet precis:-)


Efter morgondopp och frukost i solen blir vi hämtade av Lalle och Maggan och vi åker över till Runmarö för lite svampplockning. Eller i alla fall alla utom Clas som är kvar hemma och fixar lister till fönstren.


Man kan aldrig sluta att förundras över bergen på väg upp från Stor sten.


Känns som att gå på månen.

 

Vilken kanondag det blev i svampskogen. Maggan och Lalle hittade ett superställe efter bara 2 km och där satt vi läänge och plockade. Sen blev man kräsen och tog bara de största. Till slut var vi tvungna att gå vidare om vi skulle gå hela "Nore-rundan". Vi fick stålsätta oss och bara titta rakt fram för att inte fastna igen. 3 timmar och 7 km senare är vi hungriga och törstiga och beger oss hemåt.  

Med korgarna fulla av trattisar  



Glada och nöjda   


Bazz myser i vinddraget


Nu återstår bara det tråkigaste, rensning av svampen. Trattisar är ju dock rätt lättrensade och tillsammans med ett glas vin går det lättare. Killarna passar på att ta en skön bastu.


Rensat och klart!



Efter en lång dag är vissa tröttare än andra. Men det blev inte en så jättesen kväll för oss andra heller.


Söndagen bjöd på lite blåsigare och molningare väder. Vilket inte gör så mycket då det mest är en städ- och plockaindag.

När Karin städar lillstugan hittar hon Flizans gamla aktiveringsboll. Det är lite större utmaning att dra runt den bland allt blåbärsris.

Men här ges det inte upp så lätt



Vi åker hem efter lunch. Där återstår nästa tråkiga moment. Steka svamp....! Men oj va vi kan frossa i vinter;-)                     

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards