Livet med Bazz

Alla inlägg under december 2011

Av Marit - 13 december 2011 21:50

Vet inte om det är månen eller något annat som spökar men i natt har vi varit vakna större delen av den. Bazz har trampat runt och varit orolig. Han gruffar lite på bergstrollet utanför mellan varven. Nån gång efter 3 gick vi ut en sväng. Senare ligger Bazz under filten i soffan med husse. Plötsligt hör man morrr, woff:-). När vi sen skulle gå morgonpromenaden snarkade han gott och ville inte gå ut. Han gör ju så här med jämna mellanrum så vi ska hålla koll på nästa fullmåne!


Riktigt s k i t - väder på kvällen. Blåsigt som f-n och regn. Är det så här folk som inte gillar vinter och snö vill ha det?? Jag föredrar i alla fall snö framför det här. Bazz tycker som jag för någon kvällspromenad blev det inte tal om. Han och Clas gick ut men kom snart tillbaka igen.

Av Marit - 11 december 2011 22:14

Orutinerat av mig att ge Bazz ett märgben igår. Efter en lång och intrycksfull utställningsdag blev det nog lite för mycket. En orolig mage och utebliven sovmorgon blev följden.


Tillbringade några timmar hos frissan och sen blev det bråttom att handla och åka hem och laga pajer. Mamma har snällt nog gjort två redan så jag behövde bara göra två själv. Familjen kom över på middag och jag tror att vi alla åt till bristningsgränsen. Mamma hade också gjort supergoda rullrån till fikat, yammi!



 


När alla åkt hem och vi plockat undan kastar vi oss i soffan och myser. Gissa vem som ganska snart ligger och snarkar:-)

Tack för hjälp, presenter och en trevlig kväll  

Av Marit - 10 december 2011 19:34

I morse gick vi upp och gav oss iväg till Älvsjömässan för årets stora utställning. Clas som skulle jobba i Foderbilens monter åkte lite tidigare än oss. Hade en stor knut i magen redan i morse och frukost var inte att tänka på. Hanarna skulle inte börja förrän kl 10 men det är ju alltid bra att vara i god tid så vi åkte hemifrån strax efter 8. Det är någon knapp minusgrad ute och snorhalt på vägen. Vi åker som en loska i varje rondell och kurva. Som tur är det väldigt lite bilar ute och vi är ute i god tid. Min underbara man har bytt så att jag får ta hans parkeringslapp i stället för han. Bara för det slipper jag åka runt och bli stressad för att det inte finns någon plats fastän vi är ute tidigt. Kön in var ju desto längre!!! Flera hundra meter och det var kallt och blåsigt som fan.


Vi är inne och på plats strax före 9 och kan äntligen andas ut. Det är ca 140 staffar anmälda så det är fördelat på två ringar.


Efter lång väntan är det så dags för oss. Bazz är ganska krångelfri men totalt uttråkad och gör inget för att lätta upp situationen. När det ska placeras kommer domaren emot oss, och jag tror att han ska säga tack men nej tack, men i stället säger han - You, number one!!! Åh gissa om vi blev glada  . Av 13 unghundar kom vi först! Det är troligen vår sista tävlan i unghundsklassen då det snart att dags att flytta upp i öppen klass.


Domare Peter Berchtold, Österrike (var inte översvallande med sin kritik men dock):

Exellent type. Good lead and expression. God reach of neck, topline and tail set. Well angulated. Good depth of chest. Sound mover.


  
Vidare i konkurrensen. Av 60 anmälda hanar blev vi totalt 3:e bästa hane med CK och R-CERT. Det hade inte gjort ont om vi hade kommit 2:a och fått certet men vi är supernöjda ändå. Att bara vinna vår klass gjorde att jag gick och log hela dagen.

Det verkade vara Kronsäters dag idag. Förutom Bazz blev Crona, Hulda och Åsa placerade i sin klass. Åsa blev dessutom 2:a bästa tik. Grattis till er alla . Eftersom tikar och hanar gick i varsinn ring har jag inte riktigt koll på alla placeringar. Vi var även med i Kronsäters uppfödargrupp bestående av Hulda, Crona, Åsa och Bazz. Där kom gruppen 4:a.  

Bazz och jag åker hem efter en trevlig dag. Det värker från knät ner till fötterna efter allt knäböjande och gående på betongen. Jag beundrar verkligen ringsektreteraren som gick i smala högklackade skor. Jag är ganska van att gå hela dagar i klackar men en sån här dag kan det inte vara roligt.


Väl hemma tar vi en promenad och tänder sen mys och har en lugn stund i soffan. Vi är ganska matta båda två så det är inget problem att koppla av.


Som belöning får Bazz sen ett märgben att tugga på. Efter grillad god middag är det soffan som gäller för oss alla tre och det råder inget tvivel om att vi kommer att sova gott i natt:-)



Tack alla för idag  

Av Marit - 6 december 2011 22:58

 -1,3, Bazz vaknar kl 5 och vill gå ut. När det en timma senare är dags att gå ut på riktigt har han parkat sig under filten i soffan och är inte alls intresserad av att gå ut. Väl ute är det vitt på marken och Bazz blir överlycklig och skuttar och leker. Han verkar vara sitt vanliga jag igen så det var nog inget allvarligare han hade fått i sig.


Idag kom äntligen en kille och fixade oljudet i vår luftvärmepump. Så himla skönt att slippa höra det där inte så höga men otroligt monotona och störande ljudet. Nu funderar man på om den verkligen är på, underbart!


Den som var lite uppmärksam kunde idag se en liten prick under månen. Det är Jupiter minsann;-)


 

Av Marit - 5 december 2011 22:30

Ny vecka, nya utmaningar! Vaknade mitt i natten av att Bazz kräks. Går upp och torkar och somnar sen om. Snart var det dags igen, och igen, och igen. Det är bara skum som kommer och vad vi vet så har han inte ätit något som han inte borde så jag vet inte vad som är fel.  Men å andra sidan ser man inte allt som den lilla "dammsugaren" får i sig.

Det lugnar sig vid 5-tiden så vi hinner somna så där skönt när det är dags att gå upp.

Han är lite låg på kvällen också men har i alla fall inte kräkts eller varit dålig i magen på hela dagen.
På kvällspromenaden kommer snön!!

Av Marit - 4 december 2011 21:30

Idag skiner solen lite men det är fortfarande blåsigt. Det får bli en promenad hemma i skogen idag. Det märks att det blåst mycket den senaste tiden för det ligger en hel del träd över stigarna.


Mamma och jag tar en tur på byn och åker till julmarknaden på Zetas. Blåser tjyvkallt och är glad att man slipper stå i något stånd och frysa hela dagen. Fick två jättefina (på bilden) och ovanliga amaryllis av mamma som för tidig present. Det ska bli spännande att se hur de ser ut när de slår ut. Den ena ska dofta också! Tog en sväng till Skäris efter det och det var faktiskt inte hysteriskt mycket folk där. Det var så skönt att komma ut lite och tänka på annat.

Hittat ett nytt recept på lussebullar som jag tänkte sno ihop lite fort  på eftermiddagen. De skulle vara lite lyxigare och inte bli så torra som de annars tenderar att bli efter någon dag. Mycket smör och socker i med andra ord! Det skulle vara två paket jäst och 4 påsar saffran i dessutom.


Degen skulle vara lös men jag tyckte att den var lite i lösaste laget men tänkte att jag väntar och ser hur den ser ut när den jäst.

Och jäste gjorde den...


Har tyckt att ha en bunke på 7 liter är lite väl overkill


Men lite större ändå hade inte gjort något, haha. Degen minskade lite när jag började röra och jag fick ha i

minst 1 liter mjöl till.

 
Långt senare är till slut all deg utportionerad i formar och gräddade. Det var som en orkan dragit fram med bullar både här och där och köket fullt med kladdig saffransdeg. Som tur var blev de faktiskt väldigt goda men nästa gång tror jag att jag nöjer mig med 1 paket jäst. 2 paket saffran räcker också gott. 


 


Det var den kvällen det!


Av Marit - 3 december 2011 21:45

Äntligen helg! Har varit så extremt trött hela veckan och behöver verkligen göra ingenting. Det blir en sen frukost eftersom jag snodde ihop en deg till Tinas frukostfrallor igår som sen skulle bakas ut och gräddas på morgonen.  och Hade tänkt att gå upp lite tidigare och fixa det men jag orkade bara inte gå upp före 9.

Förmiddagspromenaden intogs idag på Gubbängsfältet då vi ändå var ute och åkte i närheten. Det är blåsigt och lite kylslaget så de som var ute och gick utan mössa hade det inte hett om öronen precis.-) Med en liten extra tur i området fick vi ihop en timmes promenad och mycket träning på hundmöten.


Gjorde ett nytt försök till att baka makroner med pepparkakskräm och den här gången gick det mycket bättre. Långt ifrån de skönheter som görs på kondis men smaken var det faktiskt inget fel på och de gick hem på jobbet. Inte så färglada heller som köpes men jag kanske ska avancera nästa gång och prova lite olika färger och smaker.


 

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards