Livet med Bazz

Alla inlägg under januari 2012

Av Marit - 14 januari 2012 22:30

Clas åkte iväg tidigt för att jobba och Bazz och jag tog det lite lugnt på morgonen. Någon minusgrad och blåsigt. Har ingen större lust att gå ut men vi tar i alla fall en långpromenad i skogen. Det är snorhalt i spåret då det fryst på och sen snöat ett litet täcke över det. Man håller på att dratta på ändan hela tiden och om inte annat så är det risk för att sträcka sig ordentligt i ryggen. En del av en led där vi brukar gå är det väldigt mycket rötter och berg och annat som gör att man inte kan gå så raskt. Plöstligt dyker det upp en cyklist bakom oss i full fart helt obehindrad av att det är ojämt underlag. Både Bazz och jag höll på att hoppa upp i tallen då han inte hördes när han kom och dessutom hade han sån där "andas"-mask för munnen. Såg lite suspekt ut tyckte Bazz:-)


På eftermiddagen ska vi iväg till första lektionen i hundmöten och skvaller i Riksten. Det är tjuvkallt ute och vi tar på det mesta som finns i garderoben för att slippa frysa när vi ska vara ute i 3 timmar, tror vi. Det visade sig dock att vi denna lektion var inne hela tiden och vi pratade varvat med små träningspass. Kände mig av någon anledning lite tveksam till att den här kursen skulle ge något för att stävja hans ibland mindre trevliga låtande vid hundmöten men det kändes verkligen jättebra. Vi var bara 4 st varav 3 hanar och 1 tik. Alla av olika ras vilket jag tycker är jättebra. Vi tränade främst passivitet, som vi är ganska bra på, och svaller. Det har vi inte tränat förut så det ska vi fortsätta att träna för fullt nu tills vi ses nästa gång och det ska bli spännande att se vad det ger för resultat.


Nöjda och lite trötta åkte vi hem och åt god fondue och delade på en flaska rötjut. Slumrade sen gott av och till i soffan till Morden.

Av Marit - 12 januari 2012 20:45

Ja de har ju inte flyttat in på gatan men likväl på "stora" gatan, Häradvägen, nedanför. Kedjan gick het i grannsamverkan och polisnärvaron ökade markant. Bazz och jag var tvugna att gå förbi där en gång på kvällsrondan för att spana lite. Just när vi skulle passera var det ett flertal bilar och människor som stod utanför och tog upp hela trottoaren. Kändes som att det var säkrast att gå över på andra sidan gatan så att man inte blev indragen i nåt. Det verkarde vara ett helt gäng med civilare som var där och antecknade och grejade. Mer spännande än så var det inte. Men nu har vi i alla fall skapat "Bandidos-svängen" som en alternativ kvällsronda. Så länge de bara är sams med de andra gängen så brukar det ju vara lugnt. Vi får väl se hur de sköter sig i framtiden!

Av Marit - 10 januari 2012 19:45

Igår fick man minsann skrapa ruta på morgonen, vilket jag är lite bortskämd med att inte göra. -8 och hård is på rutan! Sen Clas skaffade en "vanlig" bil och kör Bazz till dagis på mornarna så har han fått ta den varma garageplatsen så står jag ute i stället.


Så var det fullmåne igen och nu är det bevisat, Bazz är mångalen! Nu finns det ju värre saker man kan vara så här dags, t ex mångalen kund på en storbank  .-), så lite brist på sömn får man ta. Det är ju snart förbi. När jag hämtade Bazz på dagis idag så fick jag nästan bära ut honom därifrån. Så trött var han då men det vände när vi kom hem och han har varit jättepigg hela kvällen. Vi får väl se vem som somnar först i kväll.


Jag har nu äntligen fått svar på vilken sort vårt träd på baksidan är. Åsa, Clas kollega på Foderbilen, har varit snäll och blandat in sin vän Sanna för att ta reda på vad det är för sort. Det verkar vara en Euonymus
pendulus
som härstammar från Himalaya. Känns långväga men har kollat på bilder och det finns många som är lika. Vår har dock aldrig blommat men den står ju lite mörkt också. Intressant, och man undrar hur det kom sig att de valde att plantera just denna sort. Perfekt i och för sig och jättefint då det slingrar sig upp för berget. Tack snälla Åsa för att du gjorde dig besväret att hälpa till med att hitta svar .  Hälsa Sanna och tacka också!



Av Marit - 8 januari 2012 21:08

Så var det söndag igen och alla lediga extradagar är över för nu. Bazz börjar på dagis igen i morgon efter att de har behagat haft stängt i två veckor. Tur att vi har snälla mammor som ställer upp när det kör ihop sig .


Solen sken med sin frånvaro idag men det var ändå skönt i luften och någon grad varmare än i går. Det var mycket folk ute och gick och i spåret mötte vi flera som börjat infria nyårslöftena. De har fortfarande inte sågat ner trädet som fallit över elljusledningen och hänger över stigen. Man saknar lyset där tidiga mornar och på kvällarna då det är så trist att bara gå på vägarna, hoppas att de snart fixar det. Det var också en hel del hundar ute och gick. Det blev inte vår bästa hundmötardag då Bazz betedde sig som om han skulle äta upp dem när vi passerade.  


Paketet vi skickade till Ludde i USA före jul har äntligen kommit fram. Nästan en månad tog det, fastän det ska ta ca fyra dagar, och det var tydligen upprivet också. Ändå fick man skriva på vad det innehöll. Vet inte om de tyckte att julgodiset vi lagt med såg ut som småbomber på röntgen eller nåt. Jaja, huvudsaken är att det kom fram alls!!

Av Marit - 7 januari 2012 18:39

Åh vilken dag! -5 grader och strålande sol och skön luft! Var hos Löfgren på middag igår, såå gott och trevligt:-), så lite trötta i mössan är vi idag. Passade verkligen bra att få ta en promenad och hämta bilen i svampskogen idag.


Känns rätt bra att vara hemma den här helgen och att vi inte åkte till Göteborg på My Dog-utställningen. Det hade i och för sig varit jättekul att vara där men svårt att veta hur situationen är på jobbet så här års och om man kan vara ledig. Det ska bli kul att läsa resultaten för dem som var med i alla fall. Hoppas att det gick bra för dem vi känner!

Av Marit - 1 januari 2012 19:12

I går morse packade vi varsin rygga med mat och dricka och drog i väg mot Stavsnäs. Där tog vi båten över till Långvik. Det var -4 hemma när vi åkte och det ser ut at bli en fin dag.


Vi knallar över Runmarö till Lerkila och sen vidare ner mot Storsten. Vi visste att det är eller i alla fall varit väldigt högt vatten och det fick vi snart bevis på. Den ena vägen ligger helt under vatten och den andra får man slingra längs kanten.


 


Framme vid bryggan


 


Fjärden ligger blank....


Samma brygga fast från andra sidan. Vi får tacka moster May för att hon lämnade kvar en båt som vi kan använda för att ta oss över. 



Inte en snögnutta och det känns mer som en sen höstdag än nyårsafton. Något enstaka träd har vällt men inte mer än en vanlig vinter så stormen Dagmar har inte gjort något större avtryck där.       


Vi tar förstås en runda runt ön för att se om det hänt nåt. Vi börjar vid våran strand och där är allt sig likt, eller?  


Finn fem fel, bild 1

Bild 2.


Och här är lösningen:)


Att Rosendahls nya fina brygga var borta visste vi ju men nu är även den gamla ursprungsbryggan borta.


Kvar ligger en hel del frigolit.


Stentrappen är i alla fall kvar.


Men när vi går vidare hittar vi Rosendahls brygga, i likviken!



Även inne i Lalles vik ligger mer virke men hans brygga ligger stadigt kvar.


Även Kroghs

          

Insidan



Bazz sprang som en tok hela dan





Långvarpet





 


När vi till slut gått ön runt och kollat alla hus och bryggor är det dags för lunch. Vi tar med grillen ner till stranden och grillar korv och njuter av det fina vädret. Sällan har en korv smakat så gott:-)


Det blev en fantastisk dag och det var så himla läckert att vara där på nyårsafton. Även kvällen var fantastisk, stjärnklart, vindstilla och -4. På tolvslaget tände vi lyktor och skickade upp i stället för raketer. Men det sköts raketer runt hela ön och det var häftigt att se.


Söndagen var inte fullt så mysig vädermässigt. Det var mulet och det blåste rejält sydligt. Gjorde visserligen ingenting eftersom vi bara skulle packa ihop och åka hem med båten 14.10. En timme innan vi skulle åka började det regna ordentligt men vi hade tur att det bara var en skur så att vi slapp gå hela vägen i spöregn.

Vi var inte ensamma om att varit ute i skärgår´n över helgen. Båten blev fullpackad redan i Sandhamn och de hade fått sätta in en extrabåt för oss som var kvar.


Det här var definitivt värt att göra om  

  


Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Skapa flashcards