Livet med Bazz

Alla inlägg under maj 2012

Av Marit - 19 maj 2012 23:00

Soligt och skönt men fortfarande iskallt i vinden. Vi blev lite besvikna över att vi inte hittade Guckuskon igår så vi bestämmer oss för att göra ett nytt försök idag.


Ibland måste man offra sig lite som fotograf om det ska bli riktigt bra bilder.


Bazz förstår inte alls varför han inte kan vara med...

Vi gick en lika lång promenad idag också men inte genom alla snår utan höll och mest på vägen och stigarna.


Det blev i alla fall en riktig blomstervandring de här dagarna och man hittar ju mycket man inte letar efter också. När vi gick där så tänkte vi på Rönnerdal och blommorna han sjöng om i slutet av Sjösala vals. Vi gav oss tusan på att hitta alla fyra innan vi åkte hem igen. Tre av dem hade vi ju passerat flera gånger men en var svår att hitta. Det var i grevens tid kan man säga;-)


Gullviva

Mandelblom


Kattfot

Och blå viol.

Nöjda kunde vi åka hem igen och fick lunch även denna dag!


Innan middan gick vi över till Lalle och Maggan för lite mingel.

Gunnar


och Bettan kusin ligger med båten vid Storsten och blev hämtade till holmen.

 


Björn råkade ha vägarna förbi och fick sig en drink. Han ser väldigt skeptisk ut.

 


Lalle hade fått ett ovanligt fördelaktigt meddelande i datorn. Var vinet kom ut om man svarade ja förtäljde inte historien.


Sen blev det tydligen fest hemma efter middagen           


Med någon form av dans


 

 

Men jag var nog inte med på den

Inte Bazz heller.

    

Av Marit - 18 maj 2012 21:30

Dimman har lättat och det är soligt men iskallt i vinden. Det blåser sydligt så vinden ligger på hos oss hela tiden.


Efter frukost tar vi båten över till Runmarö för att ta en promenad.

Det stänker ganska bra på vägen över.


Man kan tro att det är kall höst och inte mitten på maj.

 


Vårt "mission" idag är att hitta guckuskon. Det är en ovanlig orkidé och växer på ett visst ställe på Runmarö. Problemet är att ingen riktigt kommer ihåg var längre. Morfar var nog en av de få som visste exakt var den växte men vi vet på ett ungefär. Trodde vi i alla fall.

Början av promenaden ger hopp då vi nästan genast går på en annan orkidé.

Adam

Och Eva

Bazz hjälper till att leta.  

Sist vi var uppe var det alldeles fullt av blåsippor. Nu var ängar och skog full av gullvivor. Har aldrig sett så mycket förut.

När vi närmar oss Silverträsk skrämmer vi upp ett gäng havsörnar.

De stannar ändå kvar och cirklar runt över oss.

Stora och mäktiga. Häftiga fåglar!

 

Det är något visst med vattnet.


Här har det inte hänt mycket sen sist.

Bazz inspekterar de gamla fröstänglarna.

Vi hittade blad från ytterligare en orkidé men fortfarande inte den vi letar efter.

  

Liten annan fin blomma.


Trodde ett tag att jag var det på spåret men det visade sig vara den inte alls ovanliga, dock orkidéen, tvåblad.

Efter en tvåtimmarspromenad med näsan i backen åker vi hem igen och intar en underbar och välbehövd sillunch.

Inget sitter bättre än en tupplur i solen efter promenad och lunch (ja eller det var här vi satt medan solen sken och Åke diskade).


Middagslagning. Gasolen slut, Bazz ser till att det är rätt tub som tas fram.

Och är även med och övervakar vid själva bytet. Allt måste ju gå rätt till:-)


                       

Av Marit - 17 maj 2012 21:45

Vaknar tidigt och tar en morgonpromenad med Bazz. Det har regnat i natt och det är fortfarande fuktigt men alldeles lugnt och tyst, bortsett från alla fåglar som kvittrar.  Efter frukost och packning åker vi iväg för en lite längre promenad innan vi åker hem till Tina där Bazz ska få lite massage. Han hade lite svårt att ligga still hela tiden men stundtals låg han bara och mös när Tina knådade loss. Efteråt fick han gå ut på tomten och kissa, gissa om han finkammade hela tomten. Två snygga staffetjejer bor ju där! Tusen tack Tina för att vi fick komma fast det var helgdag  .


Åker direkt därifrån till Bullis där vi möter mamma, Karin och Åke och åker vidare till holmen. På vägen ser vi en grå vägg i horisonten och när vi rundar Näsudden är dimman inte långt bort.


Sandön är i princip borta


Gränsen går strax framför Gråskär.


Min fantasktiskt underbara syster hade köpt inte en utan två polkachoklad till sin favoritsyster  


På platsen där vi eldade i höstas har det växt upp ett lustigt fjungräs i märklig färg. Ser nästan ut som träsken man kan se i fjällen.

 

Av Marit - 16 maj 2012 20:46

Väcktes första gången nån gång efter tretiden då min klockradio plötslig började prata. En bit före 05.00 är det dags för nästa väckarklocka att ringa. Denna gång med mening. Clas ska till Tyskland för mässa med jobbet. Kl 06.00 är det definitivt uppgång för Bazz och mig. Hade ett möte på jobbet som började kl 8.00 så jag måste hinna promenad, fixa mig, lämna Bazz på dagis och hinna till jobbet och äta frukost före kl 8. Det gick bra! mötet skulle sen sluta kl 13 så jag skulle hinna fixa lite efter mötet och sen iväg och helghandla innan jag hämta de Bazz på dagis, som stänger 15.00 idag. Mötet drog ju ut på tiden förstås och var sen tvungen att signera en betalningsfil innan jag kunde dra. Med plattan i botten hämtade jag Bazz på dagis med ca 2 minuter till godo, pju!!

Bazz fick hänga med och handla i stället, dvs fick sitta i bilen medan jag for runt. Utan planerad lista och stress för att han satt i bilen röck jag åt mig det jag tyckte passade. Blev lite mycket av vissa saker och saknas kanske lite av annat:-) Men det hinner nog justeras i morgon.


Middagen har inte riktigt samma charm som när man har sällskap. Köpte en grillad kyckling som intogs stående vid diskbänken ätandes med händerna. Mycket gott, endast mamma skulle vara avundsjuk tror jag  



Av Marit - 15 maj 2012 21:45

När vi var på staffeträffen sist fick vi ju prova på freestyle av intruktören Johanna. Fick då reda på att de har en grupp på facebook som träffas varje tisdag(?) och tränar lite olika saker. Eftersom jag inte har FB fick jag maska mig in och leta upp gruppen, som naturligtvis var en sluten grupp. Blev i alla fall medlem och fick anmälde mig. Bazz och jag sladdade dit efter middagen och letade upp platsen. Det var jättetrevligt och Bazz tyckte att det var jättekul. Vi tränade kryp, backa, dutta nos på tass, slalom mellan ekipage och lite annat. Vi avslutade med ett rejs, tjejerna mot killarna på slalom mellan koner två rundor på snabbast tid. Bazz är överlägsen på saker som ska göras snabbt. Problemet är bara att han tappar placeringen och springer framför fötterna vilket medförde att jag fick kasta mig handlöst framåt för att inte trampa på honom. Men så länge han är glad och sprallig så offrar jag mig gärna. Han är ju så lugn annars. Vi fick stilpoäng för det i alla fall men jag tror att killarna vann ändå! Roligt att träffa lite oprentantiösa människor som har samma intrese. Johanna är en himla trevlig och duktig intruktör också som kommer med tips när det inte funkar.


Efteråt var Bazz glad och busig och lite spänning släppte nog och han for runt som en tok på gräsmattan när alla hade gått. Vill jättegärna fortsätta men inser att jag nog måste skaffa mig ett eget facebook-konto i så fall, eftersom man anmäler sig där. Man tillhör väl minoriteten som inte har facebook än.


Fick papper från SKK idag rörande utställningen i Vallentuna i slutet på maj. Tydligen hade det dragits för lite pengar vid anmälan och måste nu kopletteras. Tänk att man betalar nästan 500:- för att ranta runt i ringen några varv och sen få visa tänderna och bli lite petad på. Vi får hoppas att det blir värt pengarna:-)

Av Marit - 13 maj 2012 19:00

Tiden flyger iväg, våren är här, jag har inga kläder, Problem! Eller problemet kom när Clas tänkt vara borta hela dagen och kolla på kollegan som skulle köra rally och jag bara måste handla lite nya kläder. Bazz fick lite med lite kort varsel åka till "farmor". Eftersom det är söndag öppnar ju inte affärerna förrän 11 så jag hinner med att städa ordentligt. Underlättar betydligt när man inte har en liten medhjälpare i vägen. Drog sen iväg till Nacka Forum och började metodiskt gå igenom affär efter affär. Gick ut hårt med ett köp på 149:- och sen rullade det på...;-)


Gjorde med andra ord inga större kap men det var ändå givande. Trots att man är metodisk och inte slösar tid när man är ensam så går timmarna ganska fort. Kände till slut att jag måste åka och befria Brittis då hon kanske hade tänkt göra nånting annat än att passa Bazz hela dagen. Det är ju jättefint väder idag. Hade nog inte behövt oroa mig för det. Tack snälla Brittis för att du ställde upp och höll Bazz sällskap  


Hacke Hackspett med fru har tydligen fått barn nu för det är full aktiitet vid "snacks"-bordet. Både mamma och pappa hackspett turas om att hämta mat och vi väntar med spänning till den dag som de kommer med ungen för närmare matning och socialisering (fast sånt kanske inte hackspettar funderar så mycket på. Gratis mat har ju lockat andra förr).


Eftersom det är så fint väder får även Bazz sin mat utomhus. Fortfarande i kuben men

ändock ute i solsken

   

Av Marit - 12 maj 2012 07:45

Hurra och stort Grattis till Viktor som fyller 22 år idag  . Hoppas att du får en bra dag!  


Vi åker till Riksten för det sista kurstillfället av Läsa hund.  Det finns mycket att prata om i ämnet och vi har inte riktigt hunnit med det vi skulle så vi kommer att träffas en gång till, dock inte i tre timmar. Idag var nog fröken Irenes tankar på lite annan stans då hon ska gifta sig nästa lördag och har en del att stå i. Lektionen var i alla fall intressant med lite praktiska övningar för olika reaktioner.


De korta stunder vi var ut under kursen så var det uppehåll men när vi sätter oss i bilen och åker hem så kommer det en riktig skur. Efter lunch tar Bazz och jag en långpromenad. Vi har ju suttit inne hela dan och Bazz har inte gjort många knop heller. Vi har tur, det är ganska fint när vi går ut. Hinner inte långt förrän det börjar regna. Men är vi väl ute så är det inte lika illa som att gå ut när det redan regnar. Vi tar ca en timmes promenad trots vädret. Det är i alla fall hyfsat varmt. Det regnar inte hela tiden och solen kommer fram mellan varven. Bazz är pigg och busig när vi kommer in så det blir lite lek innan fikat.


Visst är det gott med knäckemacka med ost som legat till sig lite och blivit så där mjuk och seg. Yammi:-)


Clas har fått biljetter till Sverige - Italien så efter middan åker han och Greger till Globen. Bazz och jag får vara hemma och titta på teven i stället. Lika bra det för jag har både munsår och förkylning på G.


Köpte en ny variant då lakrits verkar ha "åkt hem". Inte så god! Eller den är väl god om man gillar jordgubbar i choklad.


Köpte en reservare också då även polkan verkar "åkte hem". Mycket god!

 

  

Av Marit - 11 maj 2012 23:20

Vilken morgon! Det var alldeles ljummet i luften när jag gick till bilen i morse. Fuktigt och varmt, ca 14 grader. Igår när jag åkte hem från jobbet var det också 14,5 grader men kallt och ruggigt. Väldigt växlande väder under dagen med sol, regn, sol, regn.

Har precis haft bilen inte för reparation av tändspolen och nu lyser lampjäveln igen! Så länge den går bra ignorerar jag det och väntar eftersom jag ändå ska lämna i bilen på service snart.



Helt slut som artist efter en jobbig vecka. Men oj va fort den gick!


Nu har Posten skitit i det grå skåpet, igen!!!!

Fick återigen en avi från Posten om ett stort brev som skulle hämtas ut. Vi köpte för en tid sedan en ny postlåda och kostade då på oss en lite dyrare låda som dels tar en större mängd post men som också har dubbla inkast vilket gör att man kan lägga i ganska stora saker i lådan. Dessa är dessutom framtagna i samarbete med brevbärare.


Har varit i kontakt med Posten där de säger att "vi ska framföra detta till din brevbärare". Lik förbannat får jag en avi där jag numer måste åka och hämta ut brevet på ICA Nära i Stuvsta (förut kunde vi hämta det på ICA Orren som ligger på vägen hem). Dvs jag måste åka förbi hemma och vidare en bra bit för att hämta ut det. Jag har flera gånger kontrollerat att brevet/paketet hade gått ner i lådan.



Och det är ju liksom inga problem. Problem är vad Posten kommer att få på måndag när jag hör av mig:-)


En riktigt skön kvällspromenad fick vi i alla fall.  Här har man tydligen inte fattat att Valborg har passerat!



Ett viggpar.


Efter middag är det Sverige - Ryssland i ishockey-VM. Sverige förlorar med 3-7.        

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Skapa flashcards