Livet med Bazz

Alla inlägg under juni 2012

Av Marit - 11 juni 2012 21:23

Bazz fick en spricka/reva i trampdynan i helgen och haltar lite. Svårt att gå på grusigt underlag men på fältet i Riksten gick det bra att springa. Och det gjorde han. Vi skulle dit och träna lite hinder men det var fullt med folk där så vi fick nöja oss med en underbar tur på ängen i solskenet. Har hört att det varit mycket orm där i vår så jag försökte hålla Bazz på stigen och inte ute i det höga gräset. Det gick ju bra tills han inte kunde motstå att springa efter en kille på skateboard som trixade fram och tillbaka. Men vi klarade oss utan både fästingar och ormbett. Klantigt av mig bara att inte ha något vatten med mig till B.


Här kommer en summering av helgens rapport:

På plats på ön men blev inget besök upp då det var stängt för renovering.

  

Högst upp i Rockefeller Center.





Mäktigt

 

Fikadags

Man kan nog inte äta för många av dessa  biffiga cupcakes


Dags för Viktor att åka hem. Landade hemma i Sverige igår morse.


Karin, Åke och Ludvig har nu åkt vidare till Marthas Vineyard. Det är tydligen som Sandhamn fast

amerikanska mått då förstås.

Ser helt underbart ut *avis*

  

Sverige förlorade just öppningsmatchen mot Ukraina med 1-2. Skit också!! Men det var mycet blå/gult på läktaren:-)

Av Marit - 10 juni 2012 21:50

I fredags efter jobbet packade vi bilen full och drog ut till holmen. Det har varit en fin dag och det blev en fin kväll. Tyvärr inte tillräckligt varm för att äta middag ute. Efter middagen tog vi en kvällspromenad med Bazz och på vägen tillbaka gick vi över till Lalle och Maggan och drack vin. Vi bestämde att ta en gemensam promenad på Runmarö på lördagen.


Regnat hela natten och är fortfarande lite fuktigt i luften på morgonen. Vi ställer in promenaden på Runmarö. Bazz och jag tar en promenad på holmen i stället. Hittade en blomma jag aldrig sett förut där vi röjde i höstas.



Skickade bilden till mamma som slutligen kom på att det var en Svärdsyssla av familjen orkidé. Kul att det kommer

lite nya blommor på ön då det inte finns så mycket.  

Bazz kollar om den doftar.



Verkar inte gå att äta i alla fall

Bäst att hålla sig till gräs.


Allt gräs har vuxit som sjutton och Clas klipper på ängen.


Även blommorna har satt fart. Kaprifolen ligger faktiskt före här mot hemma. Brukar vara tvärtom.

   

Grannen har lånat ut huset till utlänningar som tydligen inte tycker att det är så noga om den inte sitter uppe

helt som den ska.


Planer på gång hos Haglunds.


Bazz kollar om det finns några vågor man kan bita på i Likviken. Verkar inte vara någon riktig badtemperatur.


På Insidan är det fint idag när solen skiner.

Fullt med sjöfågel runt kobbarna. En häger i bakgrunden.


När vi kom hem idag ser vi att det hänt en hel del hemma också. Häcken har börjat blomma 



Trodde knappt det skulle komma några blommor alls i år då det inte var länge sen vi trodde att den inte överlevt vintern.


Mamma, det kommer fler bilder från USA i morgon. Måste synka mobilen och det är sent nu. God natt!

       

Av Marit - 7 juni 2012 22:20

Fy vad trött jag var i morse när det var dags att gå upp. Men solen sken och det var varmt så vi fick en härlig promenad. Blev konstigt hela dagen på jobbet sen då alla befann sig på måndag i nästa vecka. Tur att alla var lika förvirrade. Trots att det bara var en dags ledighet så kändes det som man varit borta längre.


Fått nya bilder från Amerikat, New York.


Undras hur mycket det har shoppats. En hel del gissar jag!


Skulle bra gärna vilja vara där

Ere som munk fast kringla?


En lite suddig frihetsgudinna. Undras om det guppade lite plus zooming.

   

Av Marit - 6 juni 2012 20:45

Inte så pjåkigt väder idag faktiskt men det har lite svårt att bestämma om det ska vara sol eller molnigt. Regnet ser inte ut att vara långt bort men vi klarar oss. Åkte hem till mamma mitt på dagen och fixade upp markisen på framsidan, äntligen! Efter jobb bjöds det på smarrig lunch. Clas åkte vidare och Bazz och jag åkte till Tullinge för att promenera och träna lite kontaktfält på agilityplan. Det var folk där när vi kom så vi tog en timmes promenad först som uppvärmning. När vi kom tillbaka så hade de annan kurs där på plan så vi fick åka hem och träna.

På väg hem kom jag på att jag skulle baka till kursen. Vi skyndade hem, slängde ihop en smet och skjuts in i ugnen. Det blev en tidig middag och lite kotakt-träning på targetplatta. Kakan blev klar i sista sekunden innan vi måste åka. På med kläderna, ut med kakan, vira in den i handduk och iväg. Vi hann precis! Egentligen var kursen slut redan förra gången men vi har fått en extralektion då fröken inte tyckte att vi hade hunnit med allt vi skulle. Läsa hund är ju ett intressant ämne som man inte kan få för mycket av så det var ju bara bra för vår del. Nu gäller det att försöka omsätta kunskaperna i praktiken också.


Av Marit - 4 juni 2012 20:42

Idag känns det som lugnet efter stormen. Har bara regnat lite men nu på kvällen sken faktiskt solen en stund och temperaturen uppe i hela 13 grader.


Även i Fremont, Ohio, har det varit skitväder men idag när det är examen har det varit fint väder och värme.

Ludvig i äkta amerikansk examensklädsel. Jättefin  


 Ludvig med värdsonen Nathan. Nathan är två år yngre än Ludde, och Ludde är lång, men de har visst lita andra matvanor i det stora landet i väst.

Ludde med sin värdmamma Jeannie. Han klarade tydligen examen med tanke på att tofsen bytt sida  

 

Av Marit - 3 juni 2012 19:04

Något bättre väder idag men bara något. Det regnar inte konstant och den värsta blåsten har lagt sig. Vi kan klä oss lite lättare och Bazz slipper regntäcke.

Vi börjar samma väg som igår och idag verkar branden helt släckt. Brandkårn fick lite hjälp där!

Sista kilometern hittade Bazz äntligen en pinne som dög och bar den resten av vägen hem.

 


Vädret höll sig med uppehåll de första sex kilometrarna men sen kom en riktig regnskur som höll i sig ganska länge. Vi sökte skydd under en gran en stund men insåg snart att det skulle hålla i sig ett tag. Det avtog lite senare men sen småduggade det resten av vägen.  Vi gick i alla fall 1,3 mil idag så det känns bra.


  


Byxorna var smutsiga upp till knävecken och strumporna var blöta runt anklarna men annars var vi torra.


Efter lunch och lite vila åkte Bazz och jag för att träna lite agility. Det är nästan lite sol mellan skurarna men mörkt i utkanterna. Vi chansar ändå.

Efter en liten promenad tar vi oss an de olika hindren.

Slalomet, som han varit riktigt bra på, flamsade han mest med idag. Annars gick det mesta bra.

Tunnlarna springer han igenom utan att man sagt något. Vippbrädan gick han själv idag utan att jag höll emot. Balanshindret har aldrig varit något problem. Vi måste bara öva mycket mer på kontaktfälten. Tycker att det är svårt att träna på annat sätt än på själva hindret vilket gör att vi måste åka hit ofta. Men vi kanske kan prova på en platta också.



Vi hade tur. När vi var i princip klara började det regna ymmningt igen. Plockade undan alla hinder och skyndade oss hemåt igen.


Idag har det tydligen varit mottagning för Ludde i USA och i morgon är det dags för examen. Här en bild från skolan eller träningshallen i alla fall.


 

Av Marit - 2 juni 2012 19:16

Försökte få till en sovmorgon idag då Bazz har ställt om klockan till någon übersommartid och vaknat mellan 4 och 5 varje morgon den här veckan. Hade tänkt åka till holmen i helgen men det är verkligen inget båtväder idag. Tänker på stackarna som ska springa Stockholm marathon idag. Man kunde ju önska lite mer värme.


Det regnar fortfarande, och BLÅSER! Satan vad det friskar i ibland. När vi senare tittar ut ser vi att halva trädet blåst omkull.

Man är tacksam för att det föll åt det hållet och inte åt det andra.


Trots skitväder måste vi ju ut på promenad. Bazz stressar inte på precis men vi rustar oss och ger oss ut. Det går lite trögt i början men sen knatar vi på. Vi tar den vanliga skogssvängen som vi brukar på helgerna. Vid en speciell korsning vill Bazz alltid gå en speciell väg. Det brukar leda till snårig terräng men vi hamnar alltid vid sjön.

Den här gången fick han inte bestämma utan vi gick den "riktiga" vägen. Efter en lite bit känner vi brandlukt. Går ju inte helt ihop med att det har regnat kontinuerligt i 1½ dygn. Jorå på toppen av en höjd ser man tydligt att det brunnit. När vi går närmare ser vi att det fortfarande ryker i mitten. Man undrar om det är med mening eller om det är någon som tuttat på. Inget av alternativen känns aktuell. På vägen därifrån funderar jag på hur brandkåren gör om det brinner mitt i skogen, långt bort från en körbar väg.

Så fort vi kom ut på en korsande stig fick jag svar på den frågan. Man drar ju en slang förstås!!! Och räcker inte slangen så får man skarva ihop flera slangar. Jag undrar just hur många slangar de har på lager för här har det gått ett helt gäng. Det är nog några kilometer från brandgatan till berget där det brann.



En riktigt skön promenad på 1½ timme blev det i alla fall. Är man bara rätt klädd så kan man ju gå ett tag.


Åkte en sväng till Kurvan på eftermiddagen och det var då endast 4 grader ute. Jag satte på värmen i bilen ja.


Lite extra behövde tydligen hackspetten också för plötsligt var både mamma och pappa hackspett här och käkade.


Riktigt ruggig blev man i ruskvädret så det blev en liten brasa idag också.

    

Av Marit - 1 juni 2012 13:15

Så var det juni och sommar. Kan man inte tro på vädret. Regnigt och kallt. Igår morse åkte Karin, Åke och Viktor till USA för att träffa Ludvig. Han tar examen i helgen och sen är det dags att komma hem till Sverige igen efter 9 månader. Vet inte vem som var mest spänd och nervös inför mötet men är säker på att det blev ett glatt möte. Ludde ser verkligen lycklig ut;-)


Getingen på jobbet fortsätter att jobba med sitt bo. Inte blivit mycket större men öppningen har blivit mindre. Den åker inte ut och in lika mycket heller och jag undrar vad den gör på insidan. Skulle haft en minikamera på insidan.


Eftersom rabarbern skjutit iväg var jag ju "tvungen" att baka lite. Gjorde en rabarberpaj som jag tog med till jobbet i torsdags. Clas tyckte det var orättvist så jag gjorde en till honom att ta med till jobbet idag. Superenkel att göra och en liten variation av vanlig smulpaj.


Just att servera den ljummen till glass tror jag blir ett extra plus.


Regnet som började i går kväll har hållt i sig hela dagen och hela kvällen. Det blir lite rått så vi tänder en liten brasa (måste lära mig stänga av blixten på kameran). Genast blir det mycket skönare. Kaminen var verkligen en investering väl värd.


I kväll var det final i Let´s dance och inte helt överraskande vann Anton Hysén och Sigrid (eller Sigfrid som hallåan sa:-)) Rättvist tycker jag. Molly har verkligen vuxit under den här resan och är superduktig också men Antons slutdans var snäppet bättre.

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards