Livet med Bazz

Alla inlägg under augusti 2012

Av Marit - 8 augusti 2012 09:21

Dagen börjar bra. Bazz sover till över sju och det är lugnt och soligt. Det har regnat i natt. Inga grodor har vi fått in i natt heller. Vi hade två inne igår natt. De hade troligen tagit sig in genom altandörren så vi drog till den lite extra i natt.

Det är hett på förmiddagen och jag tar Bazz med mig och ror ut till öarna. Vi ror först till Viskär och går iland. Har inte varit på Viskär på väldigt många år. Inte mycket att se men det är ju lite omväxling för Bazz i alla fall. Ror sen vidare till Kalvskär. Ser att det kommer ett stort grått moln men vi är precis i ytterkanten. Till en början i alla fall. När vi rundar Kalvskär från baksidan börjar det genast blåsa lite och man får ta i för att komma någonstans. Efter en liten stund är vi inne i det gråa molnet och lite regn kommer. Startar snurran till slut och kör inåt land. Regnet avtar när vi närmar oss land men det är lite kyligare nu. Kommer samtidigt som Tompa och Classe som varit och hämtat Anna. Hon har varit i Åre över dagen igår och kom nu ut igen, lite jetlag'ad:-)


På eftermiddagen tar Clas jetskin och åker över till Rosendahls brygga för att se om någon vill åka.

Nu kommer bilderna i en salig oordning men många bilder var det.

  

Classe Wersén ger sig iväg 

Pernillas föräldrar är ute och hejar på

Ebba ska absolut inte åka men övertalas till slut. Hon är helt lyrisk till slut och åker några extra varv.

Tompa räds inte utan drar iväg

Sol här men regn i horisonten

Thompa kör så det ryker


Tror att det är första gången Classe åker.

Efter Ebba skulle alla barnen testa. Fredrik drar iväg lite försiktigt.


Ebba vågar till slut gasa lite mer

 

Både Bazz och Bulten satt kopplade på varsinn brygga för att inte tokspringa runt.


Även Fia testar och drar på lite redan från start.

Thompa ramlar av och får simma en bra bit för att komma ifatt jetskin.

Även Classe fick simma ifatt den.


Efter många vändor var nog alla nöjda och glada. Som ni ser har temperaturen i vattnet inte stigit ett dugg. Därmed hade alla så lång våtdräkt som möjligt på sig. Det tog tid för Clas att värma fötterna sen på kvällen. Men det gäller ju att passa på såna här dagar när vågorna inte är så höga. Lite småduggande till och från under eftermiddagen och kvällen.   




Av Marit - 7 augusti 2012 22:44

Morgonen börjar fint men med ett moln av dis en bit utöver Gråskär. När vi ska ta morgondoppet har molnen kommit lite över oss. Vattentemperaturen tjurar fortfarande på stadiga 16 grader. Hela dagen blir sen växlande molning men övervägande solig och fin.


På eftermiddagen är vi bjudna till Lalle som fyller år idag! Stort grattis kära favvosyssling . Björn och Ulla Krogh, Lalles kusin Anders med fru var också där.


Även lilla Isa fick följa med. Bazz skötte sig riktigt bra och var inte för bufflig.


Det bjöds på dagsfärska seglarbullar, Yammi!! Den som mot förmodan inte ville ha en seglare (Ulla) fick ta en helt vanlig bulle. Säkert god den också:-)



Vi tror att det är Caroline som är ute med kompisar hos Karlssons. Det är ett väldigt tjoande och musikdunk därifrån. När vi sitter hos Lalle ser vi att de håller på att måla om huset. Bra kombo för huset behövde verkligen lite uppfräschning.

När vi sen tittar på Allsången ser vi att det regnar i stan. Här är det ganska blått och det ser inte ut att bli regn alls.  Vi får se om det kommer något i natt.  

Av Marit - 6 augusti 2012 23:32

Idag trodde vi att ovädret skulle vara här men i morse var det lugnt och soligt. Det låg en rygg med ett moln ute på fjärden och det var lite disigt. Ryggen tar sig senare över oss en stund innan den far vidare. Vi bestämmer oss för att ta en gemensam sväng på Runmarö innan regnet. Som vanligt kommer inget regn utan det spricker upp och blir jättevarmt.

Vi tar en tur förbi Silverträsk så att Bazz kan passa på att svalka sig lite. Det finns ingen strand där direkt utan det är en kant och sen blir det djupt direkt. Bazz är ju van vid lite kant men att det ändå är lite grunt i början så plötsligt sa det plums så åkte han i och inte bottnade han. Tur att jag stod bredvid och kunde dra upp honom i selen:-)

Vi gick vidare och det är varmt så vi tog sen vägen via Nore så han kunde bada på riktigt i det långgrunda vattnet.


Efter lunch blir det lite väntan på regnet. Bazz och jag har varit vakna en del i natt så vi passar på att ta en kort tuppis. Vinden vänder till ostligt under eftermiddagen. Lalle kommer över på drink. Han har varit hemma ett dygn och luktar rent och gott. Just som vi är klara kommer det en och annan droppe. Då jag inte känner mig så ren som Lalle bestämmer vi oss för att ta en bastu innan middagen. Det blir helskrubbning och tvättning av håret i regnvatten, känner mig som ny! Det kommer några skurar mellan varven men annars blir det inte så mycket. Efter bastu och middag blir det mer OS-tittande.

Av Marit - 4 augusti 2012 22:45

Eftersom vi ska bort på kvällen tar Clas med Bazz till Runmarö efter lunch för en promenad. Vi bakar paj till kvällen och förbereder det vi ska ha med till kräftskivan på Lilla Bergskär. Mamma känner inte att hon orkar hänga med så hon och Bazz är hemmma och håller varandra sällskap. Mamma har köpt dyra räkor och bröd som hon kan frossa i.


Familjen Björn Krogh har skaffat en ny liten taxtjej, Isa nu 10 veckor. Hur söt som helst!



Mellan varven var hon vaken men somnade där emellan i någons famn. Och famnar att somna i var det inte brist på direkt.



Det blev faktiskt inga fler bilder från den här kvällen. Med var Ulla, Björn, Johan, Anna med kompis Hedda, Kerstin, Björn, Lalle, Maggan, Peter, May, Filip och Klara. Ja Clas och jag också då förstås:-)

Efter musiktävling blev det kräftor med tilltugg. Vädret höll sig fint men lite smådragit i ryggen på kvällen. Anna, Hedda och Johan åkte till Svängen på Runmarö för att kolla läget. Där var det tydligen helt dött så de kom snart tillbaka igen.  

Vi lallar hemåt framåt natten. Det är en lite disig månkväll men Karin, Åke och jag sätter oss ändå nere vid stranden och njuter en stund innan vi går och lägger oss. Alltid lika mysigt.


Av Marit - 3 augusti 2012 22:00

Bazz och jag tar båten över för en promenad på Runmarö


Han hittar förstås en perfekt gren att ta med hem

När vi kom tillbaka står Arvid, Bo och en söt liten tjej och fiskar. Krokarna fastnar förstås i tång och sjögräs och storfiskaren Arvid säger att här behövs en flytande wobbler, vilket han har helt rätt i. En underbart pratsam stund fick Bazz och jag med barnen innan det var dags att gå upp och äta lunch.


På kvällen åker Clas till Bullis för att hämta mamma, Karin och Åke. En skön kväll!          

Av Marit - 2 augusti 2012 22:45

I tisdags kom Håkan, Helene, Elliot och Tilde ut i skärgårdsblåsten. Clas har grävt fram den gamla jet skin och nu återstår bara att få igång den. Brorsorna mekar.

Sillunch för halva gänget och kassler för den andra.

Vi går till insidan för att fiska lite. Elliot kämpade tappert men det nappade dåligt.

Tilde ser ut som värsta proffsfotografen. Det gäller att hitta rätt vinkel. Modellen rör sig dock dåligt.-)



Bazz har upptäckt ett nytt favoritgodis, nämligen blåbär. Många sitta fint blev det de här dagarna.

Killarna mekar vidare även på dag 2. Det mesta av innehållet ligger nu utanför själva jet skin.

Till slut kunde alla delar sättas tillbaka igen och åbäket startar  . Det blåser något mindre än igår men

ändå bra för att få lite motstånd. Clas tar en runda på fjärden.

Grillning på insidan på kvällen. Blev tyvärr inte den soliga och vindstilla kväll som det oftast blir där annars

men helt ok ändå.

Familjen de Wrangs åker hem på torsdagen efter lunch då vi ska vidare.


Lalles chef och bror kommer på besök med sin fina båt igen. Vi måste dit och kolla.


Clas har Titanic-feeling i fören


Av Marit - 1 augusti 2012 11:31

Här är receptet på rabarberpajen. Mamma, klicka HÄR för att komma till receptet. Lycka till!

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards