Livet med Bazz

Alla inlägg under september 2012

Av Marit - 13 september 2012 22:15

Det märks att det börjar bli höst för nu går det fort med mörkret på kvällarna. Snart är det dags att plocka fram reflexkläder till både människa och hund.

Fint var det vid Långsjön på vår promenad igår.

 

Det är inte bara ute som det mörknar. Igår såg jag ut så här...


I morse såg jag ut så här...!

    

Utväxten hade gått lite väl långt så det var dags att jämna till det lite. Skulle bli en lagom ljusbrun/mörkblond nyans. Mandel tror jag det stod på paketet. Visade sig bli Lite mörkare än jag tänkt!! De måste glömt skriva bränd eller sotad mandel på paketet. Jaja sommaren är ju slut så det var väl dags att ta bort den solblekta looken 


Fick min lydnadsväst från Hurtta idag som jag beställt från Eskilstuna Hundcenter. Kostade bara 699:- mot 849:- på andra ställen. Det bästa var att jag beställde i tisdags kväll och den kom idag. Det kallar jag snabb leverans.  

Av Marit - 9 september 2012 21:35

I fredags åkte Clas, jag och Bazz ut till holmen. Det är en fin kväll Det är ingen annan ute på holmen när vi kommer men senare kommer även Lalle och Maggan ut.

Lite svalt på golvet i lillstugan så då satt det fint med de hemstickade sockorna jag köpte på 1000 meter konst i höstas.

 


Efter frukost på lördagen gick vi över till L&M och åkte gemensamt över till Runmarö för att plocka svamp. Clas stannade kvar för att fixa med veden.

Lite kyligt i vinden på förmiddagen.

Vi behövde inte gå så långt förrän vi hittade de första kantarellerna.

Det fanns en hel del som var på tillväxt men en hel del att plocka också. Vi plockade inte ihjäl oss men fick ihop en hög ändå. Man måste ju ha lite att plocka senare också!

Inte mycket kvar av gammelstugan på Lerkila längre. Men väggarna står kvar ändå.

Under tiden vi gick blev det varmare och varmare. När vi kom tillbaka till Storsten var det helt stilla i vinden och solen gassade.

När vi kom tillbaka gick vi och kokade potatis och packade korgen med sill och tillbehör och gick över till L&M för gemensam sillunch.

Efter en smarrig lunch kände Maggan och jag att det satt fint med en "Margit" i solen.

Bazz fick ett märgben som underhöll honom hela eftermiddagen.

Avbrott för lite lek.

Sen var det skönt att få krypa upp i knät och mysa under filten.

När vi ändå var där blev vi kvar där ända tills det blev dags att gå hem och laga mat strax före sju. En mycket trevlig eftermiddag som gick alldeles för fort.


Söndagen var underbart solig och varm. 15 grader på dagen. Vi satt länge nere vid stranden innnan vi gick upp och åt frukost.

Temperaturen i vattnet var inte lika skön, 12 grader. Hoppade faktiskt över morgondoppet i går men idag var ordningen återställd. Fort gick det i alla fall men som vanligt skönt när man kom upp och torkat.

En tapper blomma kvar.

Efter frukost gick jag ner en stund igen och njöt. Bazz passade på att ta husses plats när han inte var där.

Clas fortsätter att slita hårt med veden även idag.

Två hela staplar och lite till ska väl räcka ett tag.

Bazz och jag gick en runda och hittade faktiskt lite gula kantareller. Trodde alla hade finkammat ön redan.

Ett spår av ett flygplan. Tyckte det liknade ett kantband med små bollar på! 

Vid fyratiden packar vi ihop och åker hemåt. Bazz håller utkik i fören när vi åker in i hamnen  

     




Av Marit - 6 september 2012 22:14

I kväll sas det på vädret att hösten kommit till Norrland. Ja det är väl så men den får gärna dröja lite med att komma hit till "södern".


Igår var Bazz å jag och tränade med Måndagsgruppen med duktiga Johanna som inspirerande ledare. Vi tränade rallylydnad och det var faktiskt jättekul. Sist vi provade tyckte Bazz (och jag lite också) att det var supertrist men nu tyckte vi att det var lite roligt. Även om vi inte tänker satsa på det så är det ju ändå vissa moment som kan vara roliga att träna. Bazz har lite svårt med att hålla koncentrationen vid liv i 1½ timme men vi tog lite pauser och lekte och åt gräs mellan övningarna så det gick hyffsat. Vi avslutade som vanligt med slalomrace, killarna mot tjejerna, och killarna vann!! Yeeehh:-) Innan vi går hem får alla säga en siffra och får en uppgift att träna på till nästa gång. Vi fick i uppgift att gå fram och tillbaka på bakbenen. Hm, stå går väl an men att gå... vi får se hur det går!


Appropå svamp så var Karin och Åke ute i skogen för att leta svamp. Och man kan säga att de hittade "lite". Den här kantarellen tar nog priset för den största som jag har sett i alla fall.


 


Det är tydligen i kohagen man ska gå och leta för där fanns den och en hel del till. Man får väl kolla med kossorna först bara så att de tycker att det är okej .


 

Av Marit - 2 september 2012 21:15

Ingen bra början på helgen precis. Spöregn hela fredagen. Visserligen lite varmare än de 5 grader som det var i tisdags morse. Det ser inte ut att bli så mycket bättre resten av helgen heller så det känns skönt att vi ska vara hemma och inte ut till holmen. Vi hade nog i och för sig åkt ut ändå men nu ska jag klippa mig på lördag för sista gången hos min frissa som jag har gått till i närmare tio år tror jag. Samtidigt längtar man ut eftersom vi inte har varit ute där sen semestern.

Bazz ville förstås inte gå ut på hela kvällen men han har också börjat förstå att man ibland måste ut och uträtta behov även om det regnar så vi har en deal. Bajsa så går vi in sen! Det funkar för honom:-) Stackars personalen på dagis har säkert inte fått med honom ut på hela dagen. Där lägger han sig ner på marken och bara vägrar gå. Men han dör ju inte av att inte gå flera timmar varje dag så vi låg och mös i soffan i stället på kvällen.

Lördagen bjöd inte på mycket bättre väder så det blev en lite kortare runda efter frukost. Blommorna har faktiskt klarat regnet också.


Förvånad att grannens fina röd solhatt inte har vikt sig.

Söndagen bjöd på betydligt bättre väder. Lite sol på morgonen men den var nog borta när vi kom ut. Bazz och jag tog en tur i skogen för att leta kantareller. Bazz tyckte att det var skönt att komma ut i skogen och sprang som en tok länge och väl när vi var uppe på en höjd med mycket mjuk mossa att springa i. På samma ställe fick han ett riktigt bullfnatt förra året också så det måste vara något visst med det. Försökte klicka in honom på att leta upp svamp men vi får nog öva lite mer på det. Visserligen gick han över en hel del svamp men det var ju inte riktigt så jag hade tänkt att han skulle markera. Hittade bara några enstaka gula kantareller men en hel del höstkantareller. De var visserligen för små för att plockas än men jag tog i alla fall de största. Resten ska jag håva in när de vuxit på sig lite. Massor av taggsvamp fanns det också men jag vill inte ha så mycket sånt. Det funkar som utfyllnad om man inte får så mycket annat men nu ville jag bara åt det gottaste.

Mycket vätska var det i dem men trots att mängden reduceras betydligt när man steker dem så blev det några smarriga mackor till lunch. Precis lagom då det vankas tidig middag.


På eftermiddagen gick vi på resturang och jag åt en supergod carbonara. Sen fick vi äntligen komma och titta på Viktors nya lägenhet. Har visserligen sett den på mäklarens bilder men det är ju inte samma sak.

Bazz fick ligga kvar i lägenheten medan vi var och åt. När alla sen var tillbaka la han sig nöjt och mös på den mjuka mattan. 


En mycket trevlig lägenhet med bra planering. Perfekt att man nu har någonstans att sova när man har festat i stan   (för det gör man ju så ofta nu för tiden, eller inte).         

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards