Livet med Bazz

Alla inlägg under december 2012

Av Marit - 16 december 2012 21:45

3:e advent och även dags för årets stora hundutställning på Älvsjömässan.  Vi ställde tyvärr inte ut i år och jag saaknar det verkligen. Vi åkte i alla fall dit för att heja på alla andra glada deltagare. 


Hade för en gångs skull tid att gå igenom  raderna av utställare (av prylar inte hund) som man annars bara skummar igenom. Tyckte inte att det var så mycket nytt eller spännande. Saknade Hurtta där då jag tänkte titta på deras nya täcken. 


Hittade i alla fall ett nytt Nina Ottosson-spel till Bazz. Blir lite utmaning att lära sig putta klossarna i stället för att  lyfta klossen med munnen som han ska göra med det gamla spelet han har. 


  

Hittade också ett par mamelucker (eller short pants som det heter numera) från Ullmax i merinoull. Som jag har letat efter såna. Mina Fjällrävenbyxor är lite tunna i tyget just över rumpan och det blir därför lite svalt vissa vår- och höstdagar eller för all del på vintern också när det är runt nollan +/- nån grad.  Man kan även ha dem utanför långkalsongerna riktigt kalla vinterdagar. Provade dem idag på promenaden med Bazz efter att vi kommit hem från mässan. Kan inte med ord beskriva hur varmt och skönt det var. Säger bara, springer ni på ett par - Köp dem! 

 


Bazz fick också ett nytt halsband (bild kommer senare) som jag köpt av Petra,  Cometstaff, som hon har sytt.  Jättefint och det passar så bra på Bazz    Tack Petra!


Grattis till alla som hade en lyckad dag på mässan!






  

Av Marit - 9 december 2012 22:45

Betydligt kallare idag men lika soligt och fint. Ingen vind heller. Tog en långsam morgon även idag. Underbart!


Bazz och jag tar en långpromenad och vi träffar ovanligt många som är ute med sina hundar. Annars undrar jag ofta vart alla "sommarhundar" tar vägen på vintern. Hade velat åka skidor idag men det är lite för kallt att var utan täcke för Bazz och jag har inte hittat något bra ställe att åka med honom heller.  Det blir knöligt om det är för mycket folk som ska samsas om samma spår och vi är inte heller så rutinerade att skida tillsammans än. Ibland blir folk så arga och tycker att hundarna förstör spåren också. Men fortsätter det här snöandet så ska vi väl hinna åka lite.

   

Av Marit - 8 december 2012 22:30

Lördag och strålande sol! Tog en lång sovmorgon eller i alla fall låg jag och drog mig länge.  Sen var det dags att ta en prommis i solskenet, Bazz å jag.  Plogningen av gatorna har äntligen börjat komma i kapp lite men inte många trottoarer framme än.


Hur kom den där upp dit? Skulle inte sitta och jobba i den hur som helst. 


Clas har trampat upp en stig så att vi kommer åt vedförrådet. Många brasor blir det nu.



Lite för mycket snö för att springa runt i då man knappt "bottnar" och blir väldigt kall om magen. I alla fall om

man är en liten hund. 


 

AW

Av Marit - 7 december 2012 22:15

Idag är det min födelsedag och det är en vackert solig dag! Har firat kollega på jobbet som fyllt 60 år så jag har farit runt och fixat hela dagen. Fick hålla ett litet tal också då chefen var på möte. Blev av någon anledning sketanervös vilket inte lugnade stressen. For sen hem för att städa och förbereda. Familjen kom sen över på lite AW. Mamma var tyvärr sjuk och kunde inte komma. 


De yngre blev lite trötta mot slutet 


Bazz var ju inte sen att lägga sig tillrätta 


Mys på hög nivå

 

Av Marit - 5 december 2012 21:30

Ännu mera snö! En klass 2-varning är utlyst. Själv tog jag det lite lugnt på morgonen så när jag åkte till jobbet var det i princip bar jag och en lastbil  på Häradsvägen.


 


Det blåser och snöar som tusan hela dagen. Mot eftermiddagen är det knappt att jag ser ut genom mitt fönster på jobbet. 



Trafikrapporterna har duggat tätt hela dagen och det är kaos överallt. Folk uppmanas att stanna inne och vägarna är spärrade av alla lastbilar som fastnat. Ingenstans är det plogat så folk fastnar i modden med bilarna. 

Vägen ner till parkeringen är nästan oframkomlig.


Mellan bilarna har en stor vall blåst in.

 

Jag har tur och kommer hem utan problem. Det är inte många bilar på vägarna och jag antar att många redan 

tagit sig hem och resten "fastnat" på vägen eller väntar till senare. Snöandet avtar mot kvällen.

 

Av Marit - 3 december 2012 21:30

Nästan 13 minusgrader på morgonen.  Bazz får man väcka på morgonen numera och när det är så här kallt är det inte lockande att gå ut alls på morgonen.  Det blir en rask promenad så att man snabbt får in och äta frukost. 

Strömavbrott på flera ställen under em/kväll. Vi hade ström men ingen telefon, teve eller Internet. Ganska skönt faktiskt med en "frikväll". Jag hann med en hel del annat bl a fick jag upp alla advents-stjärnor. Det är alltid så mycket stök innan man får upp alla och hittat lamporna till.

Det bästa med kvällen var dock att nätet från talgbollen kom ut den naturliga vägen.  Det låg omhuldat av trådar från sparrisen. Det var verkligen tur - Prisa sprarrisen  

Av Marit - 2 december 2012 22:15

Så var det december och advent. Fullt med snö och smällkallt blev det bara helt plötsligt efter allt regnande.  Hemskt bakis efter gårdagens nästan heldag   (ja vi drack inte hela dagen men det kändes så när jag vaknade) tillsammans med bror de Wrang med familj och grannar. Trots det drog Clas, Bazz och jag till Bullis. Båten var nästan insnöad och tamparna var så stela och frusna så de gick nästan inte att få loss dem. Båten startade i alla fall utan problem och isen på insidan av rutan avtog lite vartefter värmen steg. Men det tog nästan hela resan innan det blev riktigt varmt i fläkten.

  


Väl där var det bara att plocka in det sista som blivit kvar ute. Badtermometern till exempel. Knappt 3 grader i vattnet. Vete tusan om jag hade badat nu ens om bastun varit varm. Men å andra sidan brukar det inte vara så mycket varmare när säsongen börjar på våren. Hur som helst var det inget att fundera på idag eftersom det inte var det vi var där för.




Gången ner från bastun känns nu också väldigt mycket längre än på sommaren.


Bazz kollar in husses verktyg som han ska skruva bort stege och brygga med. Husse alltså! Den satt rätt hårt eftersom det spöregnade några dagar innan kylan kom.



Inte lika soligt här ute som hemma men det är nästan spegelblankt på vattnet



 




Vi kom iväg hemåt igen i bra tid medan det fortfarande var ljust.



Så nu ligger båten på upptagningsplatsen redo för att lyftas upp på land. Det blir väl inte en så skyddad plats den hamnar på men den är ändå nära till hands i vår när den ska i igen



Inte långt kvar innan solen går ner nu.

  


Klockan är nu strax efter tre på eftermiddagen och vi stannar till vid grillen i Hemmesta för att äta. Mitt första mål för dagen. En kokt med bröd. Livet återvänder sakta  .


På vägen hem åkte vi och hämtade Clas bil som vi lämnat i Tallkrogen igår. Jag satt på passagerarsidan och gick ur för att byta plats och köra hem därifrån. Då låset på passargerarsidan inte låser sig, om man inte låser det på den sidan, glömmer man lätt att låsa där om någon suttit där eftersom jag oftast åker ensam i min bil. Så jag trycker ner knappen på väg ut och slår igen dörren. När jag sen ska öppna dörren på förarsidan så går det inte. NEEEEEJJJ mitt jävla klanto, hur korkad får man vara? Tänkte visst inte på att dagens moderna bilar har centrallås. Bilen är igång, nyckeln på insidan och bilen låst. Och Bazz sitter i bakluckan!! Vad tusan gör man??? Man får åka och hämta extra- nyckel förstås. Så Clas åker hem medan jag står kvar och väntar.  Precis vad som behövdes idag när redan betalat för min dumhet. 40 minuters väntan i -9 grader är ingen hit heller. Eftersom vi naturligtvis stod lite tokigt till fick jag stå där och säga till de som kom att det bara var att vända då det inte gick att komma förbi. Ville inte lämna Bazz utan synhåll heller även om han tack och log låg inne i värmen och inte gick någon nöd på. Jag är i alla fall oerhört tacksam för att det inte hände i Bullis.

Bazz har sovit hos Brittis och Åke i natt och passade då på att äta upp en talgboll med nät och allt i morse. Så vi handlade gul burksparris på väg hem. Jag funderade en stund på vägen hem hur man bäst tvingar i en hund sparris, vilket förstås var en helt onödig tanke.  Det var som att mata plank i ett sågverk, den ena efter den andra bara sögs in och slank ner genom halsen. Skönt! Nu är det bara att vänta och hoppas att det kommer ut i någon ände så vi slipper operera ut det. 


Kan säga att det inte blev något mysigt adventspyntande för min del idag i alla fall  

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards