Livet med Bazz

Alla inlägg under juli 2013

Av Marit - 11 juli 2013 14:15

Idag stack vi direkt efter frukost för en tur på land. Både bord och säng var leveransklara så vi skulle runt lite var stans. Först hämtade vi bordet i Årsta och åkte hem med det och lämnar även Bazz. Sen åker vi vidare och hämtar säng och vidare till Ikea för mer inhandling. När vi ska åka därifrån går inte nyckeln runt i tänningen. Där satt vi med fullastad bil i solskenet och ville bara därifrån för att åka ut igen. Vi fick gå till Jula och köpa låsolja för att försöka få igång bilen igen och med tur som en tok startade bilen till slut. Vi handlade det sista och åkte ut till slut igen.


Hm var skulle vi lägga sängen - på taket förstås!  

 

Efter mycket stön och stånk kom vi ut och bar upp sängen och prånglade ut den gamla och fick tillslut in den nya. Blev inte fler kvadrat över i rummet precis men otroligt skönt med en bättre säng. Känns som att vi inte gjorde annat än släpat och farit runt idag så vid sjutiden gjorde Bazz och jag kväll och gick in och la oss i soffan. Pju!


Av Marit - 9 juli 2013 17:30

Idag känns som den första riktiga semesterdagen. Det är soligt och varmt och bara underbart!


Schersminen blommar för fullt och det doftar smultron lång väg. 

 

Var tvungen att kolla om det var någon potatis på väg. Landet har ju blivit runtbökat av något djur flera gånger i vår så jag var lite tveksam. Inte så många och inte så stora men de små är så naggande goda. Jag tror, eller jag vet, att jag sätter lite för många potatisar i lådan men det brukar bli bra ändå. Nästa år får jag kanske begränsa mig lite och så ska jag jäklar sätta för så att inget djur kommer åt dem. En underbart god ägg- och potatismacka tillsammans med en kall öl blev det i alla fall till lunch.

Bazz och jag tar en tur till insidan och sitter på berget och bara njuer en stund. 

Händer inte så mycket men det är halva poängen.

Smultronen är på g och supergoda (förstås)

Rensade ut tandborstskåpet och hittade en mugg full med barntandborstar. Bara det säger hur länge sen det var vi rensade  . Kom då att tänka på Ludde som alltid snodde allas tandborstar ur skåpet när han var liten. Man kunde ofta träffa på honom med en tandborste, eller två, i handen/munnen som var misstänkt likt sin egen. Då var skåpet visserligen i barnvänlig höjd också. Efter det flyttade vi upp skåpet på väggen   

 

Av Marit - 8 juli 2013 16:45

Nu har hackes barn vuxit upp och kommer och äter alldeles själv.

 

Pilfinkarna slåss om utrymmet. Normalt hänger de i klasar och de som inte får plats sitter nedanför och tar det som faller ner. Vi har fått begränsa antalet talgbollar till tre om dagen för att de inte ska äta oss ur huset:-)

 

Vi gör lite ärenden på förmiddagen och packar sen bilen och åker ut till holmen. Tur att det bara är vi som åker ut för båten är fullastad så det hade inte fått plats några fler. Det är torrt som fnöske på holmen så det är vattning som står på schemat efter att vi packat upp. 

 

Av Marit - 6 juli 2013 13:30

På förmiddagen arbetas det, för vissa. Syrran och jag drog till Båstad för lite shopping medan killarna tuktade häcken ut mot vägen. 

Lycka   

Den här fick stå på sin plats den här gången    

   

När vi kommer hem ska Nicke, Betttan, Jenny, Giro och barnen Leon och Love gå på lunch hos grannen. Medan de är borta hjälper vi till att göra bus (på uppdrag) hos en annan granne som också är med på lunchen.

 

Sådär ja, där hänger den fint. Vi trodde nästan att linan skulle gå av när vi hissade upp den. Ska bli kul att höra vad grannen kommer att säga.

Sen kör vi ner till Skummelslövs strand och äter lunch innan vi åker hem och fixar till oss inför nästa händelse.

Tack för att vi fick komma och våldgästa. Vi ses igen i augusti!

     


Vi kör vidare mot Skåne och Applehult. Vi rullar in på gårdsplanen exakt kl 16.

Maggan öppnar sina presenter.

Lite mingel på gården.


Elitlaget på tipspromenaden

   

Sen gick vi på husesyn runt på gården. Här hade man förut grisuppfödning, 200 stycken. 

   

Här hade man höns. 2000 st!

 

Så roligt att äntligen vara här och få se allt man har hört om. Både Maggan och hennes bröder, Anders och Nisse, berättade om hur det varit. Vilken toppendag det var och vädret kunde inte varit finare.

Lite senare blev det dags för middag i ladan. Lalle höll ett fint tal.

Mellan mat och sång höll även Maggans bror Anders tal.

Sista paret ut i talhållandet var sönerna Mattias och Magnus. De höll ett mycket rörande tal tillsammans.


Stolt morfar - tre generationer Haglund. 


Mätt var man efter maten så då var det dags att röra lite på sig.

 

Sen kom dansen igång på allvar

 

   

En superrolig kväll och efter en god natts sömn och frukost åkte vi hemåt igen på söndagen. 

Stort TACK Maggan och Lalle för att vi fick komma och vara med och fira dina 60 år och äntligen få se ditt kära ställe  

 




Av Marit - 5 juli 2013 11:45

Här arbetar vi tydligen inte på fredagar!

 

Clas sticker tidigt för att jobba lite och lämna Bazz hos Brittis och Åke eftersom vi ska vara borta hela helgen. Jag gör ett filmjölksbröd och ställer i ugnen och sätter nästa brödbak på jäsning. Tar en snabb stavtur på drygt 3 km under tiden. Åker till mamma med lite mat och hem igen för att packa. Vid tretiden kommer Karin och Åke och hämtar oss med Jagularen.

Ca fem timmar senare kommer vi äntligen fram till Nicke och Bettan i vackra Rännenäs. Här ska vi bo i natt innan vi åker vidare. Alltid lika mysigt!

   

Av Marit - 4 juli 2013 21:45

Idag är det en findag igen och Bazz och jag tar cykelvägen från Huddinge till Vårby. Varmt och nästan bara asfalt. Vi stannar och pausar lite i skuggan ibland. Kommer till slut ner mot Albysjön så där kunde Bazz bada lite. Gick sen längs strandkanten. Gick förbi Bazz på stigen och några meter senare tvärstannar jag då det ligger en huggis mitt på stigen. Även om den slingrade iväg innan Bazz såg den är jag oerhört glad att jag gick först denna gång också. 

En fin väg med en hel del grönska trots att de bygger om och har sig längs vägen.


Det blev en dryg mils promenerande idag. När vi var nästan framme tog vi en paus och likt två pensionärer satte

vi oss på en parkbänk, Bazz naturligtvis i mitt knä,  och njöt av grönskan en stund 

   

Av Marit - 3 juli 2013 21:15

Första dagen på semestern och det är varmt som tusan. Det blir frukost ute på framsidan. Lyxigt!


Bazz får vara has mormor ett par timmar medan Clas och jag far runt och utför en massa ärenden. Skönt att slippa ha Bazz i bilen eller behöva skynda hem för promenad.


Det verkar trots allt bli en del körsbär i år också. Skräpigt blir det i alla fall på framsidan så i nu ska trädet åka på en rejäl tuktning i år. 

     

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Skapa flashcards