Livet med Bazz

Alla inlägg under november 2013

Av Marit - 13 november 2013 12:15

Det här är min gudson det! Han startade en insamling på jobbet och odlar mustaschen under hela november. Fördedömligt Ludvig - nu är morfar stolt i himlen!


#prostatacancer #cancerförbundet #mustaschkampen

Av Marit - 10 november 2013 20:36

Inget vidare väder idag heller. Gjorde inget då Bazz sov till 7.30 Vi tog en kort promenad och gick in och mös en stund till. Ja efter att Bazz fått frukost förstås:-)

Lite senare skulle vi förbi mamma så vi åkte till Balingsta för en promenad innan. Många bilar på parkeringen men inte så många i skogen. Bortsett från ett tiotal welsh springer spaniels men ägare som hade träff och några andra. Det var total tystnad och vi fick stanna ibland för att höra om livet fortfarande pågick. Total avkoppling.

Vi kom in på Mörtsjöslingan och bestämde oss för att följa den.

Mörtsjön låg i total ro och var alldeles blank.

   

  

En ganska kuperad stig så det blev lite träning samtidigt. Bazz tycker att det är kul att klättra upp och ner.

 

I den här skogen har man varit mycket och många bad har man tagit här. Min barndomskompis Ewa och jag brukade gå hit och ta ett vårdopp den 1 april varje år. Senare började sniffarna och de andra pundarna hänga här så man vågade sig inte dit.

    

Kvällens och nattens regn har satt sina spår och det är rejält lerigt. Skogsmaskiner har väl hjälpt till lite också. Tur att det finns spångar att gå på.

 

Nog för att det var lerigt men jag förstår inte hur det kommer sig att man har lera upp till knäna efter en sån här promenad. Vi badade ju inte i leran precis.

 

Åkte sen hem till mamma och hämtade hennes bil och åkte sen till Kurvan för att byta till vinterdäck. Snabbt och kvickt!

 


När jag kom tillbaka hade mamma fixat lunch som satt som en smäck. Sen åkte vi hem och fixade lite och väntar på att husse ska komma hem från ett vintrigt Piteå.

Av Marit - 9 november 2013 19:15

I torsdags kom jag hem till ett tyst hus. Clas har åkt till Piteå och Bazz är hemma hos mamma och ska stanna över natten.

Jag passade på att uträtta några ärenden på vägen hem och var lite trött. Blev genast pigg och glad igen när fina blommor stog på bordet, som gratulation på Ingela-dagen!

 

Igår hämtade jag Bazz hos mamma och fick middag innan vi åkte hemåt. En liten kvällspromenad och sen var det bara att slänga sig i soffan.


Idag funderade jag lite på var vi skulle ta dagens långpromenad. Bestämde mig för att åka till Hagaparken. Det var länge sen. Ja det var ju fler som tänkt då de flesta skulle till fjärilsmuseet. Vi hade tur som en tok och fick parkering direkt, en laglig sådan till och med. Jag skulle betala för 1½ timme men det blev av någon anledning bara en. Tänkte att det var väl detsamma, det kan ju inte ta så lång stund att gå runt. Vi parkerade vid Norra grinden och från parkeringen går en stig upp mot en topp. Vägen dit är inte jättelång men jääättebrant!! Shit va jobbigt det var :-) Bazz var dock inte alls påverkad och förstod inte varför jag inte snabbade på lite.

Väl uppe så är det en fantastisk utsikt.  Ja i alla fall om det är fint väder vilket det inte är idag. Skulle säkert vara jättemaffigt att stå där vid tolvslaget och titta på alla fyrverkerier.

 

Lika brant var det förstås nedför på andra sidan. Lite halt också. Men när vi väl kom ner är det bara härlig parkväg. Det är mycket folk ute, både gångare och joggare. En hel del hundar mötte vi också och Bazz var på gott humör och uppförde sig exemplariskt. (Bortsett från när vi kom hem igen till "vår" gata och en Jack Russel stod och pinkade på "hans" buskar. Där gick gränsen)

Plötsligt tittade jag på klockan och en timme hade nästan gått redan. Hur gick det till? Tänkte chansa på att vi inte skulle få böter och gå en sväng till men jag tänkte att en sån här dag på ett sånt här ställe har de säkert bevakning. Vi gick tillbaka och betalade för en timme till.


Vi fortsatte vår promenad gick till slut förbi Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniels lilla kåk. Där var kameror och skyltar längs hela staketet så man vågade knappt stanna och titta.

 

Man kom inte värst nära huset och hur vi än hoppades så var det ingen som kom ut och vinkade eller bjöd in oss på fike. Lite tjåligt kan man tycka:-)

 

Efter två timmars härlig promenad i det gråmulna men ändå ganska varma vädret gick vi tillbaka mot bilen. På vägen började det droppa - perfekt tajming! När vi kommer tillbaka till parkeringen är två parkeringsvakter i full gång med att bötfälla alla bilar som står lite utanför markerat område, även om de inte står ett dugg i vägen. Det är ju löjligt få parkeringsplatser där i förhållande till antalet besökare. Jag är i alla fall glad att vi gick tillbaka och fyllde på.


Framåt kvällen när mörkret fallit tänder jag lyktorna ute och ljusen inne.

Hade tänkt mig smarriga stekta champinjoner till middagen men fick hoppa över dem.

 

En liten brasa blir det också och eftersom regnet har tillyagit blir det en snabb sista pinkare med Bazz. Sen lägger vi oss i soffan och myyser hela kvällen!

Av Marit - 3 november 2013 15:00

Var tvungen att jobba halvdagen idag medan Karin, Åke och mamma var lediga och åkte tidigare. Clas, jag och Bazz åkte så fort vi hann ut mot Bullis för att möte upp de andra. Det visade sig vara något fel med båten så när vi kom till Bullis hade de inte lämnat kaj än. Det var något med generatorn men efter lite mekande togs beslutet att vi skulle chansa på att åka ändå. Brohälls skulle inte hinna laga det innan helgen heller. Vi fick åka utan lyse, värme eller ventilation. Tur att vi hade varm glögg med oss.

Vi tog som vanligt vägen förbi Djurö kyrka för att sätta blommor och ljus på gravarna. Det var inte helt enkelt att få ljusen att lysa hela tiden då det blåser en del. Jag hoppas att någon som går förbi senare tänder om det slocknat.

på kvällen var vi bjudna till Kroghs för att äta krabba.   


 

Lika trevligt som vanligt

 

Lördag var det eldning och röj som gällde. Det var inget område som var krisigt så vi delade upp oss och körde på två ställen. Tjejerna på insidan och killarna runt pumpen.

En galen Chilla som badar (utan att basta)

      

Hårt arbetande

Ebba och Fredrik satt i den gamla skjutgömman

 Mamma satt tryggt på livbojen

             


När allt eldande var klart möttes alla upp vid den stora brasan nedanför Karlsson, där killarna hållt till hela dagen. Där blev det obligatoriskt glöggdrickande och så skickade vi upp papperslyktor för våra änglar. Sen gick alla hem till sitt. Vi gick sen ner till och bastade tillsammans med Rosendahls. Så himla skönt att få bort doften av eld, jord och annat. Efter bastu följde god middag och det blev inte en jättesen kväll utan alla var ganska nöjda med dagen och vi gick och la oss hyfsat tidig.

Söndag morgon! Idag återstår bara den sista tömningen och städningen av kyl och frys, plocka undan det sista ute och se till att allt är ok inför vintern. Båten läggs upp i veckan så nu kan det bli vinter på riktigt när som helst!

 

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2013 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards