Livet med Bazz

Alla inlägg under januari 2014

Av Marit - 10 januari 2014 20:30

Jorå snö kom det allt men väldigt slaskig sådan. Blir halt och fint när det fryser på vilket det ska göra.  Lite ljusare blev det ändå.


Lite ont i halsen idag och gjorde en huskur som jag varmt kan rekommendera. Även om man inte har ont i halsen. 

Ta en kopp (kan vara en ren och inte den man druckit ur hela veckan), skala en bit färsk ingefära och lägg i tillsammans med en skvätt mjölk. Ta till sist en påse av något av den hemska tesorten arbetsplatsen erbjuder och häll på hett vatten.  Drick och njut!  


 

Fick ju bli hastbullar till fredagsfikat på jobbet idag. Hade ju tänkt att göra mammas goda sockerkaka med vaniljfyllning men gjorde den ikväll i stället. Ska ta med till tjejerna i morgon men var tvungen att prova om den

gick att äta redan ikväll. Det gjorde den, yammi!

Bazz måtte haft en tuff vecka för han är helt utslagen på kvällen. Vilket i och för sig inte är speciellt ovanligt men det har nog varit extra många nya intryck den här veckan. 

 

Av Marit - 9 januari 2014 22:14

Nu har Bazz gått på sitt nya dagis i tre dagar och det går helt fantastiskt bra. Han sköter sig ypperligt och går lös bland 10-15 andra hundar, hanar och tikar, som han inte gjort annat. Han är ju inte elak eller så annars men han är ganska lättstött så är det någon som tittar snett eller muckar så går han inte oberörd förbi. Kastreringen har ju gjort sitt då han inte är lika vass längre och så tror jag att det är en väldigt bra och harmonisk grupp han hamnat i och de som jobbar där förväntar sig inget annat. Jag hoppas innerligt att det kommer att fungera även i fortsättningen då han verkligen är värd att få umgås och må bra med andra hundar. Han är helt slut på kvällarna i alla fall :-)


Är man försäljare förväntar sig kunderna att man har med sig fikabröd. Slängde ihop lite hastbullar på kvällen som Clas får ta med. Kanske blir det några över till mig som kan tas med till jobbet och fredagsfikat. 

   


Det har regnat på eftermiddagen och nu på kvällen börjar det övergå till lite snöblandat. Kanske kommer vintern nu!

Av Marit - 6 januari 2014 20:18

Måndag idag men inte vilken måndag som helst. Det är en ledig måndag   . Den sista för den här gången.


Bazz och jag möter riktigt mycket folk på promenaden i diset idag. Ganska skönt ute faktiskt och t o m ljust för att vara disigt. Senare i kväll kommer husse hem igen också. 


På kvällen sätter de igång och smäller i området ovanför oss. Inte jättefarligt och Bazz blir inte rädd men ändå berörd. Jag är verkligen en stor fan av raketer men en enstaka smäll lite då och då gör ju ingen glad. Men nu börjar väl skolan igen på onsdag och då kanske det blir lite ordning igen. 


För oss börjar allvaret redan i morgon. Bazz ska börja nytt dagis och Clas ska börja sitt nya jobb. Ja han har ju smygstartat lite men nu börjar det på riktigt. Hoppas verkligen att det kommer gå bra för Bazz men det gick ju bra på förra stället så det är bara att hålla tummarna. I övrigt är nästa röda dag i mitten på april då det blir påsk. Men lite ledigt ska vi ju hinna med innan också. Ingen tur till holmen blev det den här ledigheten p g a det trista vädret. Var på väg att åka ut själv med Bazz några dagar men insåg att jag kommer bergis bli mörkrädd när det totala mörkret lägrat sig efter tretiden. Inte kul att sitta ensam på en öde ö då!

Men det kommer fler chanser senare i år.  Vi har haft det skönt hemma och jag är så oerhört nöjd med den långa ledigheten. 1½ vecka har känts som mycket längre och det är ett bra tecken. 

Av Marit - 5 januari 2014 17:00

S k i t -väder idag också. Dimman ligger som ett lock och det är fuktigt i hela luften. Clas åkte till Göteborg i morse för att arbeta på My Dog hundmässan som är nu fredag till måndag så Bazz och jag är solo i två dagar. 


Det sista av den hemgjorda senapen är nu slut liksom julskinkan börjar passera bäst före-datum (trots att den legat fint vakumpackad). Det på Leksand julknäcke har verkligen förgyllt frukostarna över helgen. Men nu får det vara slut så sånt och det är dags att återgå till gamla vanor igen. Inte för att det är dålig eller speciellt fet mat men det är liksom godast och man bara äter det en kort period.

 

Funderade på vad vi skulle hitta på att promenera idag men inspirationen infann sig aldrig riktigt. Vi tog en sväng hemmavid bara. Trots att vi inte gått i värsta leran är han smutsig en bra bit upp på sidan. Inte konstigt att det är grusigt hemma. För det mesta blir det en dusch direkt när vi kommer in. Man är ändå oerhört tacksam för att man har en korthårig hund och så pass liten så den går att bära upp i duschen. 

 

Bazz älskar verkligen sin Boomer ball och har fått leka med den nästan varje dag. Han älskar när man kastar iväg den, han springer efter och sen ska man försöka ta den igen. Den är ju hård men han försöker bita i den och jag är livrädd varje gång att en tand ska gå av. Inte minst när man ska försöka sparka bort den då han håller den i ett ganska stadigt grepp med hakan och frambenen. Har försökt få honom att putta den i stället men han är för ivrig. 

 


Tänkte plocka undan julen idag men bestämde mig för att vänta till nästa helg då det egentligen är dags. Men städas behövdes det i alla fall. Fick bl a ihop en hel påse med ihopknycklade värmeljusbehållare och lite annat metall som ska slängas. Man har ju tänt ett och annat ljus i vinter. Bazz och jag tar en tar en sväng till återvinningen och svänger förbi mamma på vägen. Sen är det middagsdags för Bazz och senare även för mig innan vi lägger oss tillrätta i soffan.




Av Marit - 3 januari 2014 15:30

Så var det fredag och arbetsveckan slut. Ja har ju bara jobbat två dagar denna vecka så det känns bra. Har varit trött de här dagarna men det beror väl på att det varit svårt att sova på nätterna trots att jag varit trött. Ledigheten har satt sina spår.

Ikväll var vi bjudna hem till familjen Andersson/Olson på middag. Greger hade köpt en nätt liten köttbit som han styckade upp och grillades. Ja inte hela klabbet förstås utan det mesta åkte in i frysen. Det blev några rejäla bitar kvar till oss ändå.

 

Bazz stod på golvet efter att ha finkammat det efter smulor och bara väntade på att Greger eller någon annan skulle tappa något. På slutet fick han smaka några små bitar. Tror aldrig han hann uppfatta att han svalde något. Men det är ju som vanligt de få gånger han får något så smarrigt.

 


Till kaffet gjorde Fia och Tilda chokladfondant som är så populärt numera. Himla smarrigt och mycket mäktigt.

 




Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards