Livet med Bazz

Alla inlägg under mars 2014

Av Marit - 22 mars 2014 10:30

Efter två veckor utan en vettig kopp te var det underbart att få göra sig en stor kopp med gott te och riktig mjölk i.

 

Solig och fin dag så Bazz och jag tar en sväng till Lida. Vi tar inte den vanliga svängen i spåret utan går ner till sjön och över en spång bort till skogen. Vi tänkte stanna till vid en rastplats men där var det redan fullt med både folk och hundar så vi satte oss på en sten i skogen och mös lite.

 

Många barnfamiljer hade letat sig till Lida och det grillades på varenda eldplats runt om på området. Uteserveringen på restaurangen var också välfylld. Ett bröllop var gång i den lilla kyrkan/kapellet men vi såg aldrig till någon brud. Brudgummen stod dock beredd utanför. Hoppas att hon kom till slut  


På kvällen fick Bazz en rejäl bit torkad strupe att knapra på som lördagsgodis. Yammi!

 

Av Marit - 21 mars 2014 10:00

Hemma igen och vi åker till Brittis och hämtar Bazz. På väg hem hoppar jag och Bazz av och går hem. Så skönt att få ta en riktig promenad efter allt sittande i bil och lång resa hem. Blev så glad av att se årets, för mig, första tussilago i en solig slänt.

 

Har inte hunnit sakna honom men nu när man kommit hem kan man inte sluta kramas. Vet inte om han känner samma sak men jag tror att han blev lite glad när vi kom  

 

Supertack till Brittis och Åke som än en gång tagit hand om prinsen när vi varit borta. Det är obeskrivligt skönt att kunna åka iväg och veta att han har det bäst.

Av Marit - 7 mars 2014 20:45

Så var det äntligen dags för vår efterlängtade resa till Afrika, Tanzania.

Fredagskvällar är ju härliga i vanliga fall men den här fredagen känns ändå som lite extra. Redan på Arlanda blev man dock av med halva reskassan. De skäms verkligen inte för att ta betalt för mat och dricka.


 

Ca 20 timmar senare är vi framme vid Highview Hotel. Läget är inte alls fel på detta ställe.

 

En pol!!! Vi kastade in väskorna och sparkade av oss skorna och sprang ner och hoppade i.

 

Sen var dags att ge sig ut på savannen och spana på lite djur. Vi besökte nationalparkerna Terangire, Serengeti, Ngorogorokratern och Lake Manyara. De stora fem består av leopard, lejon, afrikans buffel, noshörning och afrikansk elefant. Vi såg dem alla, med råge.


Och många andra djur fick vi verkligen se och riktigt nära kom vi de flesta.

                       

 Vi var även på besök i en masaiby. Kvinnorna är väldigt vackert utsmyckade och sjöng en välkomstsång för oss. 

Även männen sjöng och dansade. De är riktiga hejare på att hoppa.

 


De minsta barnen går i skolan i byn, de större åker iväg till de allmänna skolorna.

 I de här hyddorna bor fruarna och barnen. Männen alternerar mellan fruarna. Hyddorna var faktiskt mycket större inuti än vad man kan tro. Typ 2 rum och kök.

 Sen åkte vi vidare 

     

 Här kom vi fram just som lejonet fångat lunchen.

Nästan alla djur har nyligen fått barn

                   


Gnuerna är ju inte vackra direkt. Det sägs att de är en kombination av flera djurarter. Svansen är zebran, bakbenen giraffen, kroppen Iland (tror jag) manen lejon, öron vårtsvin, hornen buffel och ansiktet gräshoppa.

             

Flodhästarna låg mest i vattnet och man såg nästan bara ryggen och ibland ansiktet. Här hade vi tur och fick se några på land. Här är en hane som kom utifrån och försöker ta över den befintliga hjorden som låg i pölen. 

 Det gjordes inte helt utan gruff från de övriga. Vi tyckte det var lite kul att få se lite action från dem som annars bara låg i vattnet och bajsade. 


 En mamma tyckte att situationen blev för hotfull för sig och sin lilla unge så de gick upp och lämnade gruppen. Vi blev glada över att få se en unge på land. Det är ju inte ofta de går upp, 


Gnuerna är ganska hariga av sig och tog tid på sig innan de gick ner till vattnet. Men så dör ju de flesta just när de passerar i vatten. 

 Zebrorna var mycket modigare och fick alltid gå först i. Zebror och gnuer följs alltid åt på vandringarna. Gnurerna äter det höga gräset och sen äter zebrorna de kortare. Gnuerna ser dåligt men har bra luktsinne medan zebrorna ser bra. De hjälps åt med andra ord.

 Många fina fåglar i olika form och färg har vi sett

 

Stooora tassar har den lilla ungen redan.


 

I Ngorogorokratern fanns sammanlagt 18 noshörningar just nu. Vi såg ca 8 st varav de flesta låg ner så det så mest ut som en stenhög. De senare stod upp men var ändå långt borta så det blev ingen bild som blev helt bra men man ser ändå vad det är.

   

Vårtsvinen "Pumba" såg man dock på väldigt nära håll. Man vill inte gärna fastna i de betarna, trots att den här damen har förlorat en bete på ena sidan.

Många lejon har vi sett i veckan men till sist fick vi äntligen se några hanlejon också.

 

Den här killen passerade precis utanför bilen och hade jag stuckit ut handen genom rutan hade jag nog kunnat klappa manen på honom.

Han gick till slut tillbaka och la sig baken en av bilarna framför oss. Helt oberörd av vår närvaro. Så läckert!!

Afrikansk buffel, inte heller att leka med. 

               

Lunchlådan vi fick med oss varje dag. Saknas någon fruktbit och ett kexpaket men annars är det ungefär vad vi åt varje dag.


 De är ju inte mest kända för sin elsäkerhet men det här funkade utmärkt som "gatubelysning" på området.

 

Utsikten från ett av campens restaurang var definitivt inte att klaga på.

Sista natten spenderade vi på High view hotel igen och på kvällen blev det regn och kraftig blåst. Det var också en upplevelse för sig. Dagen efter spenderar vi vid Lake Manyara och på kvällen åker vi sen vidare till Zanzibar.

Det var skönt att komma till en fast plats efter en vecka på "luffen". Att få packa upp väskan och bara ligga och slappa med en god bok och mysa. Det var betydligt fuktigare där än på fastlandet och det kändes lite som att vi kommit längst ut på kanten av pannkakan för det var en låång vit strand och hav så långt man såg.

Tidvattnet gjorde att det var rätt kort om vatten på förmiddagarna och man fick gå rätt långt ut för att försöka doppa sig.

På kvällarna ordnades det alltid olika middagsplatser och olika underhållning.

Efter den upplevelse det var på safarin så var det skönt att få ligga och göra i princip ingenting och bara smälta alla intryck.

På kvällen då det var fullmåne blev middagen förskjuten en timme i väntan på att vattnet skulle dra undan. Sen dukade man upp borden på stranden. Längs med vattnet stod borden och grillarna uppställda och det var bara att gå runt och plocka. Det var fortfarande ganska blött på stranden så de flesta tog av sig skorna och gick barfota. Stolarna skönt ner lite i sanden när man satte sig men det var helt otroligt mysigt att sitta där nere och äta.  

Så här såg samma ställe ut på dagen.

 


På eftermiddagarna var det dock högvatten igen och betydligt svårare att gå på stranden. Ytvattnet var ca 37 grader på eftermiddagen och det var som att gå och lägga sig i ett badkar. Det svalkade ju inte direkt men så himla häftigt att ligga där och bara njuta.

 

 Det enda vi inte sett mycket av är blommor. Antingen är det för sent på säsongen då det mesta blommat ut eller så finns det int så mycket helt enkelt. På hotellområdet fanns det dock en del planterade blommor. Här en form av hibiskus.

 

 Den här blomman doftade så himla bekant men jag kom aldrig på vad och har ingen aning om vad den heter.      


Den här ingick inte heller i mitt blomförråd och doftade just inget heller. Men lite färg piggar ju alltid upp.


     

En skink bodde precis utanför dörren också.

 

 Efter 14 dagar i Tanzania  åker vi hemåt igen. Har upplevt så otroligt mycket de här två veckorna och det är verkligen en resa för livet. Trots det ska det bli skönt att komma hem till sitt igen. Kan verkligen rekommendera alla att göra denna resa. Kan lova att ingen blir besviken.


Av Marit - 6 mars 2014 14:16

Vilken skön morgon. Lite disigt samtidigt som solen skiner i bakgrunden. Det är några plusgrader och alldeles lagom så här på morgonpromenaden.

 


Vid skogskanten en bit från oss växer det vintergäck. Den har inte kommit så långt som mammas men den står

mest i skuggan också. Man blir ändå glad att passera den och se hur den växer vecka för vecka.

 

Tror att det kommer bli en fin vår i år   

Av Marit - 4 mars 2014 22:21

Idag är det semledags och det vore ju trevligt om företaget vill bjuda sina anställda på semla. Det hände ju förstås inte så epå väg hem åkte jag förbi Stuvsta centrum för att köpa mig en. Enligt  Mitt i Huddinge har kondiset där Huddinges bästa semlor. Det hade tydligen fler än jag snappat upp för det var kö ut på gatan när jag kom dit. Tänkte gå på Ica först men bestämde ändå att handla semlan på en gång. Tur det för när jag hade kommit innanför tröskeln kom bagaren ut med den absolut sista plåten semlor. Jag räknade ut att jag skulle hinna få en men de som stog i kön utanför var det nog gränsfall för.

Efter dryga 10 år tillsammans kunde jag ha svurit på att Clas inte gillade semla och jag kan inte komma ihåg att jag någonsin sett honom äta någon heller. Köpte därför en portionsbit rabarberpaj till honom eftersom jag vet att han älskar paj av alla de slag. Så döm om min förvåning när jag kom hem och han konstaterade att det bara var han som skulle få någon semla!!??


 

Efter maten åkte jag till SKHLM en sväng för lite mer panikhandling. På väg hem några minuter i åtta köper jag med mig en semla så vi slipper slåss om den hemma. Vi delar båda så att vi får en bit finsemla och en fulsemla var. Ärlligt talat kände jag inte någon större skillnad på dem. Kanske lite godare bulle i den från kondiset men hade jag inte vetat vilken som var från vilket ställe hade jag aldrig kunnat gissa. Bra att veta till nästa år!

Av Marit - 2 mars 2014 20:20

Det var så mysigt att gå i Lida igår så vi gör en repris idag. Luddesvängen förstås men idag kom jag ihåg att ta stavarna med också. Jag trodde att det skulle vara helt tomt där nu på förmiddagen så länge vasaloppet pågår men det är mer folk än igår. Ingen trängsel direkt men ändå.  Rätt många hundar möter vi i spåret också så det blev bra träning. Blev en runda på 8,5 km idag också och det är så otroligt skönt. Det är nästan magiskt att gå där bland de gröna mossbeklädda kullarna och det är alldeles tyst. Faktiskt inte en enda fågel som kvittrar konstigt nog.


Några som däremot är på alerten är hararna och kaninerna som alltid springer runt där. När vi kom öppnade jag dörren till bilburen så att Bazz kunde hoppa ut medan jag fixade i ordning midjebältet. Tyckte plötsligt att han såg lite fixerad ut och såg i samma stund en kanin som hoppade ett tiotal meter från oss. Hann precis stoppa Bazz från att springa efter den. Hade ju sett fint ut att ha honom springande i zick zack över gårdsplanen jagandes barnens gulledjur. När vi kom tillbaka från rundan kom flera kaniner hoppandes men då satt han i alla fall fast.


    

Och precis som igår blev det en runda shopping idag också efter lunch. Inte så mycket nöjeshandel utan lite praktiska saker till resan. Försökte bland annat hitta ett par shorts. Kan dock konstantera att det inte hunnit bli säsong för det än. Nåja med mina kritvita ben kanske det är bäst med långbyxor ändå   


Hann lagom hem och nästan bara vända för att åka på middagsträffen. Mamma, Karin, Åke, Ludvig, Clas och jag träffades på den nya indiska restaurangen i centrum. Yammi va gott och proppmätt man blev! Mycket trevlig personal trots att de var lite ovana. Hoppas att det kommer gå bra för dem! Och tack mamma för middagen  


När vi kommer ut är det nästan lite snöblandat som kommer ner. Bazz var verkligen inte intresserad av att gå på någon kvällspromenad så det blev med lite motande en runda runt området. Det lilla regnet tilltar och övergår till snö och en timme senare är det vitt på marken och träden. När vi gick i Lida tänkte jag just att det är en underbar tid just nu. En enda lång vååår! Men i morgon är det väl slask igen.

Av Marit - 2 mars 2014 00:46

Idag såg det ut att bli lite sol trots att de har lovat mulet väder. Efter frukost åker jag och Bazz till Lida för en promenad. Ju närmre vi kommer ju mulnare blir det. Det är inte så mycket folk i rörelse än men det är ju bara skönt. Vi brukar ju gå i spåren här ibland men kommer då från Riksten och går lite kort och tvärs. Idag tänkte jag att vi skulle gå en "riktig" slinga. Bestämmer mig för att ta Rundspår 7,6 km. Det är märkt med ett L så den får kallas "Luddeslingan"!

 

Vi har fått in ett bra flyt på promenaderna med sele och midjebälte.


 

De håller på att fixa ordning runt om på gården och bl a ett utegym har byggts nedanför spåren. Bazz testar om de håller måttet.

 

In- och utfart dygnet runt nja jag skulle inte tro det!

 

Tulpanerna har kommit en bra bit nu.

 

Efter lunch åkte jag till Skärholmen för att fixa lite grejer inför resan. Hämtade ut malariatablettera och köpte solskydd mm. Tyckte inte jag köpte mycket men dyrt blev det ändå.

Kvällens "andra chansen" i mellot gjorde ingen glad tror jag. Känns inte som att man kommer missa något av finalen nästa lördag.

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Skapa flashcards