Livet med Bazz

Alla inlägg under maj 2014

Av Marit - 10 maj 2014 23:03

Vilket skräp, det spöregnar!! Bazz vägrar gå utanför dörren förrän vid 11-tiden. Perfekt dag för bakning med andra ord. Har lite projekt på gång och det passar ju bra. Ska bara fixa lite först och sen åka och handla lite ingredienser. Så var i alla fall tanken. Men jag hade mer att fixa än jag tänkt och tiden gick. Tog en sen variant av lunch då telefonen ringer. Det är Lena som vi träffade och reste med i Afrika, tillsammans med hennes man Kalle och Bolette och Kell från Danmark. Lena och Kalle visade sig ju bo knappt 2 km från oss. Vi bestämde att vi skulle skicka varandars bilder till varandra när vi kom hem.


Jag har tänkt gå förbi dem så många gånger men behövde köpa ett usb-minne först och har liksom aldrig kommit till skott. Vi blev bjudna hem till dem på fika och byta bilder. Jisses, nu blev det brådis. Snabbt in i duschen och sen iväg lite snabbt till Clas Ohlsson i Kurvan. Som vanligt var det ju trångt på vägarna där men tog bakvägen till nya parkeringen och snabbt in. Blev väldigt knappt med tiden men ville ändå hinna köpa med mig en blomma. Stannade till på Blomstrande ting å shit där var det kö. De slår in och fixar alltid så fint när man handlar där men det är svårt att springa in och köpa något lite raskt.

Trots att de har hur mycket blommor som helst så finns det tillfällen då det inte finns något som passar. Har varit med om det förut och det är mycket frustrerande. Inte en enda tulpan hade de heller. Kön gick för långsamt så jag fick ge upp.


Väl där hade vi glömt vilket nummer de bodde på och blev plötsligt osäkra vilket hus vi skulle ge oss på. Bazz och jag har ju varit förbi där en snabb sväng efter att vi just kommit hem från Tanzania medan Lena och Kalle var kvar en vecka till. Till slut kom Kalle ut och räddade oss haha.

Superkul att träffa dem igen och få se hur de bor. Lena hade bakat smarrig rabarberpaj och vi kom hem med massor av flera bilder från resan. Ska bli kul att titta igenom dem. Vi kom också hem med en flaska hemgjord Madeira av prima årgång. Vi hörde om den på resan så det ska bli så spännande att smaka den. Nästan lite synd att öppna den när den sparats så länge.

 

På kvällen var ddet dags för årets stora Eurovision song contest. Skäggiga damen vann och Sanna Nielsen med Undo kom trea. Otroligt bra stämning i Köpenhamn och det blev allsång när Sanna sjöng. Själv orkade jag inte titta på omröstningen utan stupade i pausen när alla bidrag sjungit klart. Men vi har ju viktiga grejer att göra i morgon så jag behöver sova.

Av Marit - 7 maj 2014 22:15

Stort Grattis på födelsedagen Åke    


Idag åkte husse till Tyskland med jobbet så jag och Bazz åke hem till mamma och lagade mat och åt tillsammans.  Bazz vet precis var mormor har gömt de goda denta sticksen och säger inte ens hej utan går direkt till dörren och väntar på att den ska öppnas. Vissa saker lär de sig väldigt lätt utan att man bett dem ;-)

 

Av Marit - 6 maj 2014 13:45

Fick lite sovmorgon idag på min namnsdag då jag hade tid hos tandläkaren på morgonen. Är ju inte överförtjust i att gå dit men den här gången känns det faktiskt bra. Har haft lite ont i en tand när jag tuggat lite hårdare saker och det har inte känts helt bra. Visade sig att jag hade en liten spricka i tanden mellan två små lagningar i den. Blir återbesök nästa vecka för att borra bort den gamla amalganfyllningen och lägga på lite nytt. Brr för att borra men ska bli skönt att kunna tugga ordentligt igen. Har en himla bra (ung, snygg) tandläkare som jag känner förtroende för så det ska nog blir bra.


Gick förbi soprummet på vägen till bilen och det var ingen vacker syn precis. Vi har just börjat sopsortera matavfall och har fått två nya byttor och påsar att lägga det i hemma. Men här var en blandning av skräp och matavfall och ingen tom påse låg där, varken plast eller för matavfallet. Inte heller var tunnorna fulla så att någon skata hade kommit åt en påse. Mycket märkligt och stakars den som förbarmade sig och plockade upp det. Skämdes att bara gå därifrån men jag hade ju en tid att passa.

 

Av Marit - 4 maj 2014 13:15

Även den här dagen börjar fint med frukost nere vid stranden.

 

Lite kyligare vindar idag men vissa myser i solen.

 

Tjulander hjälper Risbergs med vedhuggning har vi förstått och så även idag stannade passbåten och släppte av någon.

 

Gick förbi Mays stuga och satte mig en stund på bänken och tittade ut. Inte fel här uppifrån heller och det är så himla synd att det inte är någon här och njuter av det. Det ligger lite mer i lä än vad Rosendahl gör, i alla fall i den här vinden.

 

Bort mot Sandön ser det ut att vara sämre väder. Så småningom kommer det även till oss. Det växlar mellan regn, sol, blåst, regn och sol. Vi käkar lunch och åker hemåt.

 

Äntligen på slocknar Bazz som en sten. Han har varit som en äggsjuk höna hela helgen och verkar inte njutit av den.

 

På väg hem åkte vi förbi iiatala i Gustavsberg och köpte nya tallrikar till holmen. Vi var där förut en gång men kunde inte enas om vilka vi skulle ha. Flera förslag där i stort sett alla var blåvita på något sätt. Resultatet blev till slut ett par helvita. Ska bli kul att se hur de tar sig på plats.

Av Marit - 3 maj 2014 12:45

De har lovat regn idag men det är faktiskt soligt och fint men lite kyligt i luften. Men ändå så pass fint så att vi kan äta frukost vid stranden. Sen gick vi upp och löste melodikrysset medan Karin diskade och jag torkade ur hyllorna i skafferiet mm.

Eftersom toan Moa har lagt av måste vi skicka ner den till fabriken för lagning och uppdatering av systemet. Vi behöver därför en plan B om den går sönder fler gånger eller om det blir ett längre strömavbrott t ex. Därför fixar killarna en plats bredvid där vi har kvar den gamla tunnan så det kommer bli duo på toaletter framöver.

 

Bazz och jag utforskar ön. Favoritplatsen för vågjagande men jisses vad förvånad han verkade bli över det kalla vattnet haha.

        


 

Det verkar trots allt värt att stå där och vänta på den perfekta vågen.

 

Elma gick bort i veckan och förra gången vi var här hade inga blommor slagit ut. De brukar ofta blomma till min namnsdag i maj och nu har i alla fall ena gruppen slagit ut. Det är säkert Elma som hälsar på sin stuga en sista gång.

 

Blommar gör också de här som jag aldrig kommer ihåg vad de heter. Kanske beror det på att jag tycker att det är en väldigt tråkig blomma men som jag varje år förvånas över hur fin den egentligen är om man tittar på den lite närmare. Den har ju också rosa fina blommor som livar upp så här på våren när inte mycket annat blommar där ute.

   

Även gräslöken har äntligen tagit sig och vuxit på sig rejält redan nu. Typiskt när vi nu bestämt att byta plats på grönskerna och blommorna.

 

Verkar som att skraken har gett upp den här lyan eller om den möjligtvis var ute just när vi gick förbi. Vi har ju skrämt upp den två gånger tidigare. Hoppas att den är kvar.

 

På eftermiddagen kom regnet till slut. Vi kör en bastu före maten och när vi kommer ut har det slutat regna och en enorm dubbelbåge visar sig och solen skiner på öarna utanför.

 

Så nu har vi äntligen fått svaret på var slutet av regnbågen är någonstans. Men det var ju det vi visste hela tiden   

 

Bazz kroknar till slut och i brist på att ha någon att luta sig mot lägger han sig mitt i kuddhavet. Trots att hela soffan är ledig!

 

Av Marit - 2 maj 2014 12:00

Idag är det klämdag och Bazz och jag är lediga. Det fina vädret har verkligen kommit av sig och det är kyligt i vinden. Solen skiner i alla fall lite så vi åker till Årstafältet för en promenad och lite rallyträning. Trodde inte att det skulle var så mycket folk ute men det är många hundar och mammor med barnvagn där.

  

Trots att det sitter såna här skyltar runt hela fältet verkar folk tro att det inte gäller just deras hund. Har man full koll på sin hund så är det ju helt okej att ha den lös men det är ju väldigt få som har. Under den tid vi var där sprang en fyra fem hundar fram till oss medan matte stod och ropade och ropade. Ena gången kom det tre stycken samtidigt varav den ena hade varit på väg fram till oss tidigare på rundan. Även då stod matte och ropade till ingen nytta men då hade vi redan tagit en lov runt dem.

 

Tog en sväng runt koloniområdet som ligger bredvid. Inte värst snyggt men dels är det ju början av säsongen och sen vet jag inte hur länge det har funnits.

Såg lite ut som under renovering.

 

Den gamla vägen står forfarande kvar som den såg ut när den stängdes av. Många stunder har man suttit här i kö. De borde göra något roligare där tycker jag.

   

Bra träning på inte-jaga-and-på-nära-håll fick vi i alla fall. De brydde sig inte alls om att vi satt där men Bazz hade nog gärna jagat bort dem.

 

Clas och Karin jobbar idag och trots att det inte ska bli något toppenväder i helgen heller ska vi ut till holmen. Clas kommer hem lite tidigare än Karin så vi åker i förväg till båten och handlar mat på vägen. Trots att det är iskallt i vattnet lyckades Clas byta proppen som gick sönder förra helgen. En rejäl smäll fick den visst.  

   

Det klarnar upp lite och man kan ta sig ett glas medan man väntar. Inte helt olik Rulle eller hur? Utan fräknar då förstås   

 


Fin bild på mina killar.

 

Till slut kom Karin och Åke så vi kunde åka ut och fixa middag!


Av Marit - 1 maj 2014 11:00

1 maj och skräpväder. Snöblandat regn som började i går kväll och hållt i sig under natten. Lite snöglopp kvar på morgonen. Bazz och jag tar en promenad hemma i skogen medan husse sköter lite pappersarbete. Blev faktiskt mössa och vantar på till att börja med.

Sen lyckades jag med den stora bedriften att få med mig Clas ut på en handlingsrunda. Vi var bl a på Ikea där vi var långt ifrån ensamma och det var bilar och folk överallt i Kurvan. Vi skulle börja med att ta en lunch där men det var kö som ringlade sig långt så det var inte att tänka på. Vi överlevde i alla fall och gick vidare till nya shoppingcentrat. Där gled vi in på fiket som ligger precis innanför dörrarna för att göra ett nytt försök att få lite mat. Det var inte mycket man kunde äta om man inte ville vänta en kvart sådär men vi fick i oss en liten, med betoning på liten, tunnbrödsrulle med lite fyllning. När vi ändå var där tog vi en sväng runt. Ganska fint och jag tror att det kommer bli bra. Skönt att slippa åka till Skärholmen för vissa saker även om det finns bedydligt fler affärer där.

Vi hittade i alla fall lite fina kuddfodral till soffan på holmen.

 

Vidare till Hornbach där vi skulle titta på utestolar. Hade inte mycket utemöbler men vi hittade en liten och nätt hammock till mamma. Den var dock slut på lager så det blev inget handlande där.

 


Vidare till Cervera där vi inte heller fick tag på det vi skulle ha. Däremot köpte jag en supergrej som jag faktiskt har saknat lite. Man häller smet i behållaren. Kan vara både pannkakssmet och annan baksmet.

   

Sen trycker man till handtaget så att smeten rinner ut. På så vis slipper man drälla smet utanför formarna till

t ex muffinsarna och när man gör plättar mm. Supersmart och jag ser verkligen fram emot att få prova den.

 

Kanske något för snapsen eller när man ska hälla över någon vätska från en flaska till en annan.

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards