Livet med Bazz

Alla inlägg under maj 2015

Av Marit - 18 maj 2015 20:45

Idag fick jag en belöning för att jag nu enbart druckit soppor av olika slag i tre veckor. Av någon underlig anledning har jag varit grymt sugen på vitt bröd. Något jag i princip aldrig äter i vanliga fall. Gott var det i alla fall och det var jag värd   

Av Marit - 17 maj 2015 20:37

I torsdags löste vi, Karin, Åke, Clas, Bazz och jag, av Viktor med kompisar i Bullis och åkte ut till holmen. De hade inte fått igång stora båten så vi fick åka ribben. Det var svinkallt i Bullis och en vinterjacka hade inte suttit fel. Det gick helt ok ändå att åka ut och var inte så kallt som jag trodde det skulle bli.


Fredag morgon åkte Clas och Åke in till land för att jobba. Vi andra stannar kvar på holmen. Båten startade på en gång då det bara var batteriet som hade dragit ur och efter nattens laddning var allt ok igen. Karin och jag tänkte jobba lite ute idag, ta fram utemöbler mm. Vi hann bara börja med att fixa sofföverdraget först och sen kom regnet och bitvis haglet. Blev inte så jättemycket gjort ut så vi fick fixa lite inne i stället.

Till fyradrinken var vi bjudna över till Lalle och Maggan men det gick inte att sitta ute, inte bara på grund av regnet utan även kylan. Efter en stund kom Åke tillbaka från fastlandet. Clas hann inte hänga med ut idag.


Lördag morgon är Bazz och jag ut en sväng vid 5.30 och det är sooool   . Vi sover dock en stund till och går upp igen vid 8-tiden och sätter oss nere vid stranden. Det är fortfarande sol och lugnt men vindarna är kalla. Efter en timme kommer Karin och Åke ner och innan vi går upp tar de ett morgondopp. Det är ca 7 grader, brrr!!

 

Åke tar en snabb frukost och åker sen till Bullis för att hämta Clas. Han har med sig jord som vi inte kunde ta med oss i torsdags när vi åkte ut så jag roar med att bära upp de 8 säckarna. Bra motion! Sätter ner potatisen i jorden och rensar bort en massa ogräs och annat skräp. Börjar också gräva i landet framför stugan där det förhoppningsvis ska kunna odlas grönsaker i sommar. Vad passar väl sen bättre än att äta sillunch. Det är jätteskönt i solen men är baske mig inte ett dugg skönt i vinden. Dunvästen sitter inte i vägen.
 
Jobbar en stund till efter lunchen tills det är dags att tvätta av sig genom ett dopp i havet medan Åke och Clas tar en snabb eftermiddagsbastu. Vi måste ju vara lite fräscha när Maggan och Lalle kommer över på fyradrink.

Det var jätteskönt i solen bakom lillstugan. När L&M sen gick hem drygt två timmar senare hade solen gått ner bakom träden och det blev det iskallt. Och jag menar verkligen iiiskallt. Fick ha en extra tröja och sockor på mig långt in på kvällen sen.

Bazz fick ett jättelångt ben av husse som han inte riktigt visste hur han skulle äta.

 

Efter en hel del tuggande tröttnade han till slut och slocknade i soffan

 

Söndag börjar regnigt och det håller i sig i princip hela dagen. Vi äter frukost och städar undan och packar sen ihop och åker hem. När vi kommer hem tänder vi en brasa, duschar och myser i soffan en stund. På kvällen bjuds vi på middag hos Löfgrens. Ja de vill säga, de andra äter medan jag kämpar på med min soppa. Gott såg det ut i alla fall. Viktor har haft visning av lägenheten och orkar inte komma. En lång och skön helg är till ända och i morgon väntar jobb igen.



Av Marit - 9 maj 2015 21:30

Efter frukost åkte vi in till Hagaparken för att titta på Tough Viking. Ett 8 km långt lopp med en hel del lite ovanliga hinder på vägen. Både Viktor och Julia ska springa. Julia har sprungit flera gånger och vann damklassen förra året. Första hindret kom fort och bestod av ett rugbylag som stod på rad. Dessa skulle man springa igenom utan att bli allt för tacklad. Nästa var en container som var fylld med isvatten. Där skulle alla hoppa i, dyka under en planka som satt på mitten, och upp på andra sidan. Jättemysigt att springa vidare dyngsur och iskall. Burr!!

Julia startade bland de första och Viktor 20 minuter senare. Efter isbadet sprang de vidare mot flera tuffa hinder. Vi vågade inte flytta på oss då start och mål var på samma ställe och vi ville se när de gick i mål. Julia kom mot mål som femte tjej och vi stod beredda vid det tredje sista hindret. Upp på rampen och ner på baksidan. Det var många som fick kämpa där då rampen var ganska hög. Julia kom upp och fick tag på en stropp på första försöket. Där tog det lite stopp men hon hängde i. En kille som redan kommit upp var snäll och hjälpte henne sista biten upp. Folk applåderade och jublade när hon kom upp och hon såg glad ut när hon sen sprang förbi.

 

Det allra sista hindret är nog det värsta. De ska springa igenom ett fält av trådar med 10 000 volt i sig. De stog med vattenslang och blötte ner backen och spolade på dem som sprang igenom. Inget man avundas precis.

 

En lycklig Julia som kommit i mål. Till synes helt oberörd.

 

Efter en stund kom Viktor och skulle upp på väggen. Han fick tag på stroppen men fick släppa igen. Då klättrade Julia upp och tog emot honom på andra försöket och hjälpte honom upp.

     

Mot näst sista hindret som också innebar ett bad i Brunnsviken.

 

Viktor forcerar det sista hindret. Det här är ju inget man kan öva på direkt så det måste vara läskigt första gången man ska igenom.

Yehhh!

Två lyckliga tuffa vikingar. Så himla bra kämpat av dem båda :-)

    

På kvällen blev det middag och firandes av alla tre födelsedagskillar i Sörskogen :-)


#toughviking #hagaparken #ViktorochJulia #vikingar

Av Marit - 7 maj 2015 21:30

Hurra för Åke som fyller år idag       


Rabarbern har dragit iväg ordentligt senaste dagarna och det börjar bli hög tid att baka årets första rabarberpaj.

 

#rabarber #trädgård

Fin

Av Marit - 4 maj 2015 22:45

Tvättade bilen igår och den blev så himla fin. Blev så glad idag när jag var ut ett ärende på lunchen så jag var tvungen att ta ett kort. Man får ju vara glad om den får vara ren några dagar innan damm och regn är pån igen.

 

#mazda #mazda3 #minbil

Av Marit - 2 maj 2015 21:15

Idag tog vi med mamma på en tur till Länna. Vi skulle titta på stolar till uteplatsen på baksidan. Vi hittade en hel del annat men några bra stolar hittade vi inte.

Vi drog vidare till Länna Sport för att störa Ludde lite på arbetet och titta på nya springskor till Clas. Han fick ypperlig hjälp av Abbe som hittade ett par schyssta skor till honom. Lite kläder på det så blev det full pott. Vi andra fick ingenting. Mamma och Clas tog en lunch inne på Länna Möbler och jag tog en kopp te men mycket teflarn i då tesilen var lite skev.

 

#lännasport #lännamöbler #länna

Av Marit - 1 maj 2015 21:00

Maj, sköna maj! Fixardag för somliga och vilodag för andra. Ibland är det gott att vara hund.

 

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards