Livet med Bazz

Alla inlägg den 22 januari 2011

Av Marit - 22 januari 2011 23:45

Idag tänkte jag att det äntligen skulle hända lite roliga och jobbiga, främst för huvudet, saker för Bazz. Han har ju fått stå undan lite på sista tiden så efter frukost åkte jag och Bazz till Riksten för lite utsällningsträning. Det är skönt för de har en jättebra inomhushall där man har gott om plats för att träna. Vi var bara ca 7 ekipage, plus några gnälliga och pipiga åskådare, så det var ingen trängsel. Vi gick runt i ringen alla och var för sig och fram och tillbaka, ja alla varianter som det kan vara på utställning. Bazz skötte sig väldigt bra men tyckte nog att en timme var i längsta laget att ställas ut på så vi fick passa på att busa lite i väntan. Vi fick också prova att gå med annans hund en gång och jag fick en softie att gå med. Den ville inte gå en halv meter från sin husse men med mcyket lock och pock så kom vi i alla fall ett litet varv runt. Bazz däremot gick så snällt med softie'sens husse runt.


Så fort det var slut klädde vi oss lite mer och gick ut till ett annat gäng för att gå på en gemensam promenad i 1½ timme ungefär. Den utlovade solen hade förstås gått och gömt sig och ersatts av lite snålblåst men det var rätt skönt ändå. Tur man har bra kläder som tål alla väder! Under promenaden stannade vi till på lite olika platser och körde olika övningar. Jag tänkte att det kommer nog inte gå så bra eftersom det nu var ett tag sen vi gick på kurs. Jag försöker träna lite olika saker med Bazz när vi går hem efter jobbet men ibland är det kallt och ibland är man bara trött och hungrig.

Vi började med att stå i ring där man skulle gå ett varv runt de andra i slalom och hela tiden gå med ögonkontakt. Bazz var lite disträ de första metrarna men sen gick han som ett ljus hela varvet. Varv två gick han om än bättre och han hade lätt kunnat gå lös men jag valde ändå att ha han kopplad eftersom det var första gången vi gick med dem. På resten av promenaden tränade vi bl a inkallning och möten, även det gick supert:-)  Med på promenaden gick en tjej som var 10 år tillsammans med sin ca 5 år gamla spaniel. Hon hade full koll på sin hund och de var så otroligt duktiga så alla vi andra kände oss lite "oduktiga" i jämförelse.


Tyvärr blir det inte mycket bilder för det är svårt att göra allt samtidigt när man är själv. Här är resten av gänget lite efter på kälken. Vi var tvungna att springa av oss lite för vi är inte vana att gå så långsamt när vi är på promenad.


  

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards