Livet med Bazz

Alla inlägg under februari 2014

Av Marit - 14 februari 2014 11:30

Varit en riktig vårvecka. Mammas vintergäck har stora knoppar, talgoxen har kvittrat sin enträgna trudelutt och kvällarna har varit riktigt sköna att promenera på. Man ser också betydlig skillnad på ljuset, både på morgonen och eftermiddagen. Arbetsveckan har varit lugn och seg. Passar på att gå hem lite tidigare och hinner handla lite på vägen innan jag hämtar Bazz. Ändå är vi hemma tidigare än vanligt. Skönt att  hinna pyssla lite innan kvällen.


Bazz lärde sig "elefanten" ganska tidigt och så fort man tar fram något och lägger framför sig kommer han och ställer sig på det. Antingen för att "trycka" på eller ställa sig med frambenen på och går runt ett varv.  Nu var det jättelänge sen vi körde den och höll på och städade undan lite. Skulle slänga en tom vindunk och la den tills vidare på golvet. Genast var Bazz fram och utan att jag hann säga något så hade han tagit ett varv runt. Tog några varv till i farten medan jag fick upp kameran. Då stannade han! (förstås). Han fick bjuda på ett extra varv ändå!


 

Fick superfina rosor av maken sen när han kom hem  


 


Herrarna tog silver och brons i längdskidorna, klassiskt   

Av Marit - 9 februari 2014 21:39

Nu ligger jag så där sjukt mycket efter igen. Skulle behöva ett rum att gå in i där det är tyst och tiden står stilla. Tänker så mycket jag skulle vilja skriva men när jag väl har tid så har jag glömt vad jag ville. Börjar uppdatera idag och bakåt i stället för tvärtom.


Idag har det regnat i princip hela dagen. Man blir ju helt depressiv på det här s k i t - vädret. Bortsett från halvminuten solen sken igår så vet jag inte när vi tog en promenad i solen senast. Hela den här vintern har gått i det gråas tecken. Vintern är en underbar årstid med glittrande snö, kyla och sol den här har bara varit grå, grå och regnig. Nåja, idag när vi till slut gick ut på en promenad kändes det som april. Snön i princip borta bortsett från några små högar här och där. Isen tunn och svag och lökarna sticker upp en bit i trädgården.  


Förra veckan fick vi en ny glasburk av mamma som hon hittat hemma och som vi fick till att börja om och spara pengar till nästa resa. Men först ska vi njuta av dem kommande Afrikaresan. 

 

Det fick bli lite inomhusaktivering i stället. Bazz och jag trändade lite moment i rallyn och tog några rundor med Nina Ottossonspel. 


Husse - varför ligger det en massa kuliga kattleksaker här för?

 

Men det ordnade ju till sig. Två grisar med varsitt ben :-)

 



Av Marit - 8 februari 2014 22:15

Mulet och lite småregn. Clas åkte till garaget och fixade lite med sina papper. Varken jag eller Bazz är sugen på att ge oss ut på promenad. Men både han och jag behöver röra på oss och nu när all snö försvunnit måste vi hitta någonstans med bra underlag. Vi rustar oss för löpning och åker bort till Haga. Idag tänkte jag inte att vi skulle springa precis runt i Hagaparken utan utforska andra sidan sjön.

Vi börjar följa Hälsans stig som går längs stranden. Det är alltid mycket folk i rörelse där men en skön stämning. Efter någon km svänger Hälsans stig upp mot berget men vi vill fortsätta längs stranden i stället. Jag hade inte kollat upp hur stigen gick innnan och orkar inte kolla upp det på plats heller. Vi springer på längs stranden i stället. Det är ganska blött och bitvis väldigt lerigt men regnet har paus i alla fall. När vi är en bit på mitten kommer plötsligt solen fram i ca 1 minut. Koppartältet i Hagaparken, som numer är klarmålat i guld- och blårandigt, lyser upp och speglar så vackert i sjön.

Efter drygt 4 km blir jag lite tveksam hur länge vi ska fortsätta. Osäker på om vi kan springa runt hela sjön så vi beslutar oss för att springa tillbaka samma väg i stället. Och ja, förstås, motvind på väg tillbaka. Det blåser inte jättemycket och det är nästan 6 plusgrader men ändå känns det. 

Nästan tillbaka mötte vi en staffekille. Hans matte var så imponerad över att Bazz inte drog. Vi hann inte prata så mycket för snart kom en boxertik som vi hälsade på och pratade med husse och matte. De tyckte jag hade så bra koppel som man kan ha runt magen så man slipper hålla i det. Och det är verkligen praktiskt. Dessutom är det lite stretch i så att det inte blir ryckigt. 


Hade nog räknat ut att vi sprungit ca 8 km men det visade sig bli hela 9,4 km. Ja vi sprang faktiskt inte precis hela tiden då det ibland var lite klättring och Bazz ville stanna och nosa lite. Hade aldrig orkat springa hela vägen ändå men trots att vi gått korta bitar mellan varven är jag superstolt över oss. Inte var vi helt slut när vi kom fram heller. Det hjälpte mycket att jag borde varit i princip tom i magen. Har väldigt svårt att motionera, och allra helst springa, för tidigt inpå en måltid. Får alltid håll annars men nu kändes ingenting. Men det var ändå skönt att hoppa in i bilen och sätta på värmen på väg hemåt. Till nästa gång ska vi kolla upp innan om det ser ut att springa runt hela sjön. 

 

   

Efter middagen var det dags för andra deltävlingen av mellon. Verkligen inga höjdarbidrag den här veckan - heller. Bortsett från Sanna Nielsen och Martin Stenmarck som gamla veteraner var det mycket nytt. Bäst var ändå 7-åriga Sigrid som förgyllde i pausen och var underbart rolig och charmig.

http://www.svt.se/melodifestivalen/se-hojdpunkterna-fran-melodifestivalen-andra-deltavling-i-linkoping.

Av Marit - 7 februari 2014 20:45

Vips så var det fredag igen. Igår löstes proppen upp och jag fick massor gjort på jobbet. Högarna försvann och plötsligt låg jag hyfsat i kapp. Idag har jag gjort det jag skulle få klart och det jag har kvar behöver inte vara klart just idag. Det är generellt väldig lugnt på jobbet idag så vad passar bättre än att komma iväg hem i tid. 


Tidigare på eftermiddagen tittar jag ut och det ser ut som att det regnar lite. Men fönstren är ju inte rena direkt och lite mulen skymning på det gör det hela lite svårt att se. Det visar sig inte regna lite utan det spöregnar!!! 


Det är tur att man har rediga skor med ordentlig sula på sig så att man inte riskerar vattenplaning :-)

Passerade Ica Kvantum på vägen hem för att införskaffa lite godsaker. Står vid delikatessdisken och väntar på min tur när en liten tjej kommer fram till mig och säger: Du, får jag fråga dig en sak? Eh ja visst svarar jag. Min mamma har en likadan jacka som du har, säger hon. Eh jasså har hon! Ja den är jätteskön svarar jag i väntan på att frågan ska komma. Den kom aldrig utan det var bara ett konstaterande från henne och sen gick hon vidare. Hon kom snart tillbaka då hon också väntade på att bli expedierad. Det blev min tur och jag beställde 1 hg calabrese.


Tjejen frågar - hur mycket är ett hekto? Ja lite svårt att svara på säger jag då det beror lite på vad det är man väger. Medan vi väntar på att killen ska skiva upp korven pratar vi på lite. Hon ska beställa björnkorv. D v s den som ser ut som en björn i formen och den som har ett mönster av ett björnhuvud på korven. Hon skulle minsann ha av båda sorterna. När jag får asken med korven tycker hon att ett hekto är jättemycket. Har hittat en supergod parmaskinka som jag också beställer. Flickan får syn på min bilnyckel som jag har i handen mellan handskarna. - Hur ser din bilnyckel ut? Å en så där har vi också men ett annat märke! Då dyker flickans mamma upp, hon med likadan jacka, och börjar prata också. Är skinkan god? Vad brukar du ha till den? Haha!

Kul med lite trevligt sällskap när man ändå står och väntar   


Väl hemma tänds det ljus och brasa för att väga upp mot regnet och få lite mysstämning. Efter fredagsmyset är man ju inte direkt hungrig så vi slog ihop snackset med middagen i kväll. Bara vinet som fattas!

 

Tidigare idag läste jag ett inlägg från Mia som plötsligt tvingats ta beslutet att låta sin älskade staffe Addi somna in. Det högg verkligen till i hjärtat och jag blev så ledsen för hennes skull då man vet vilket tungt beslut det är och hur stor saknaden blir. Trots att man vet att det är för djurets bästa. Mia som har hemsidan staffinfo.se är den som gav mig mycket hjälp då jag började leta information om staffar när vi börjat fundera på att skaffa hund. Mia tog över Addi i vuxen ålder och har fått jobba mycket med ensamträning mm. Hon har verkligen lagt ner sin själ på hans välbefinnande och han hade inte kunnat komma till ett bättre hem!!

Vila i frid fina Addi, vi tänder ett ljus för dig i kväll    (snott bilden från Mia på FB)


  

Av Marit - 2 februari 2014 23:45

Idag samlade vi ihop allt skräp som vi rensat ut och åkte till återvinningen. Tog svänge förbi mamma och kollade om hon hade något. Förvånansvärt lite den här gången mot vad det har varit ibland. Men hon har väl också rensat ut det mesta. Fick dock med oss julgransbelysningen som vi har haft i alla år.

Kommer ihåg varenda jul när granen skulle kläs och den där jädra julbeysningen skulle på plats. Undrar om någon familj höll sams under den proceduren, haha. Skulle alla lampor funka när man äntligen fått dit allt och skulle man få hela slingan jämt fördelad både upp och ner på granen.? Eftersom det alltid gjordes på kvällen före julafton fanns ju inte heller mycket tid att fixa till ev fel heller. För man tog ju inte fram allt veckan före och testade inte! Julen har sin charm ändå:-) Så här fina tror jag inte att kartongerna är längre heller. Blev lite nostalgisk när jag stod där på återvinningen bland allt bråte.

 

Av Marit - 1 februari 2014 22:30

Idag är det SSBTKs vinterspecial. Den höll till i Skogås rackethall - supertråkig hall och inte specielt bra anpassad för utställning. Tog faktiskt med mig Bazz trots att vi inte skulle ställa ut utan mer för att socialisera och se lite annat. Det är annars väldigt jobbigt att vara på utställning utan hund. Det är få gånger man längtar så mycket efter sin hund som då.

 


Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards