Livet med Bazz

Alla inlägg under september 2010

Av Marit - 30 september 2010 22:15

I morse var det dimmigt värre på morgonen. Lite kyligt var det också och frosten låg vit på gräsmattan, +0,2 grader.


Det klarnar lite eftersom solen ligger på men det är fortfarande dimma långt in på dagen.  



Man måste inte alltid hålla i benen utan man kan ligga ner och tugga.


Bättre väder var det dock när vi gick hem, riktigt varm också!


Hösten börjar göra sig påmind

     

Av Marit - 29 september 2010 22:15

Idag hann det blev mörkt sista biten i skogen på väg hem. Det är bara lampan på halsbandet som lyser upp i mörkret.


  

Av Marit - 28 september 2010 23:11

Idag åkte B och jag till Balingsnäs och gick i skogen där eftersom vi ändå skulle hälsa på mamma. Det blev en knapp full bajspåse med kantareller även idag men eftersom vi har en hel del redan så får mamma behålla svampen.


När vi kommer hem får B leka med de leksaker vi lagt undan när vi haft Jet och Wilma hemma. Speciellt har han saknat sin aktiveringsboll. Han har anammat Flizans metod att först ta efterrätten....


...och sen maten. Fast i hans fall får han sin mat och inte godis i bollen, men det tror jag inte att han har förstått. Han slukar det som godis och äter sen resten av maten i skålen.

     

Av Marit - 27 september 2010 12:46

I morse vaknade mitt huvud och mina ögon kl 06.30 Resten av kroppen sov tungt. Bazz har börjat snarka högt igen efter en tids snusande och Wilma spinger och skäller i sömnen. Man kan verkligen känna sömnen i sovrummet.


Idag är det den sista eftermiddagspromenaden jag gör tillsammans med Wilma för den här passningstiden. Det har gått upp och ner att promenera med två vildbattingar men Wilma är verkligen en go och mysig tjej att umgås med. Trots det ska det bli ganska skönt att bara ha ett odjur att koncentrera sig på.


Bazz gillar att gå i skogen lika mycket som jag och är van att strosa lite och sätter sig gärna och tittar lite medan jag letar svamp. Wilma förstod inte alls tjusningen med det och tyckte att det blev långtråkigt att sitta och vänta.


Tur att man har fickorna fulla med bajspåsar så att man är beredd när man springer på nåt. Det blir lagom mycket åt gången att rensa och ta hand om sen också:-)

          

Av Marit - 25 september 2010 21:36

Bazz och jag tar bussen ner till Huddinge centrum där det är 1000 meter konst. Vi möter upp mamma, syrran & Flizan, Ewa och Gunilla. Det är redan full aktivitet när vi kommer ner och vi börjar promenaden från torget och går mot herrgårn.


Det är otroligt varmt och lite sol mellan varven. Alla verkar rustade för det påstådda regnet så de flesta går med jackan på armen. Vid Fullersta herrgård är det dags för korv och lite vila. Det är fullknökat med folk och hundar som går åt alla håll.


  


Även i år går orkestern och spelar hela vägen fram och tillbaka.


Efter ett par timmars travande, tittande, hälsande och handlande är det så dags för en välförtjänt fika som avslutning.


Vi tar bussen hem och åker sen till butiken och hämtar Wilma. Lämnar bilen och går brandvägen hem.


Lite lördagstugg sitter inte i vägen.


På säkert avstånd från varandra.   


Vi är rätt nöjda efter vår dag och Clas är också rätt trött efter arbetsdagen.


Wilma myser i bädden framför kaminen.


Inte mycket kunde hålla lillen vaken. Vilken händelserik dag!  


                    

Av Marit - 24 september 2010 23:07

Kom iväg senare än tänkt men det var ändå ljust och varmt på vägen hem. Vi stannar och leker lite på ängen innan vi går vidare hem. När vi sen kommer hem är det fullständigt lugn som råder. Det är nästan overkligt med tanke på hur det var i går kväll. Fredagsmyset är rädat:-)


Två killar och en tjej sover sött i soffan

  

Av Marit - 23 september 2010 22:00

 Idag var det dags för Jet att komma hem till sin familj igen och vi bytte till nästa hund. Det är Bazz jobbarkompis Wilma, the boxer, som ska bo hos oss ett par dagar. Till skillnad mot Jet så träffas ju Wilma och Bazz i princip varje dag på jobbet och Bazz tycker att Wilma är en himla mysig tjej. 

När man väl har kommit ut och på banan så är de en dröm att gå med. Bortsett från leken på ängen får de gå lösa växelvis.



Nu har de klippt ängarna så nu kan man se hela hunden som springer.


När Jet kom hem till oss första gången så gick Bazz rung och visade alla sina leksaker för Jet. När Wilma kom hem så var det andra grejer som gällde. Det är ju så svårt att motstå en tjej i sin bästa ålder speciellt när man själv är i den åldern där tjejer är som mest spännande. Eftersom promenaden hem är rena friden tror man ju att resten ska gå som smort.  Men det blir fullkomligt kaos när vi kommer hem eftersom de båda far runt och ska leka och gosa. Det blir en jobbig kväll men räddningen är natten som flyter helt smärtfri.



       

Jet

Av Marit - 22 september 2010 19:34

Det är tre trötta killar som ligger utslagna ikväll efter två dagars gemenskap. Vi passar Amanda och Jockes kelpie Jet ett par dagar. Bazz är ju inte så van att ha kompisar som bor över, ja förutom Flizan då men hon tillhör ju liksom familjen.

        


Man blir ganska trött av att springa, det är liksom av eller på som gäller. Mest på förstås!


Jet är snabbare än blixten och det är inte lätt för den med kortare ben att hänga mé  


Kommer man tillräckligt nära kan man göra en glidtackling. Nästan framme...


På kvällen kommer Karin & Åke förbi och har Flizan med sig. Det blir en riktig höjdpunkt för killarna när det äntligen kommer en tjej, Flizan var inte lika entusiastisk:-) Vi tar en gemensam kvällspromenad.    

(Flizan på holmen i somras)

        

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards