Livet med Bazz

Alla inlägg under mars 2012

Av Marit - 31 mars 2012 15:26

Äntligen lördag och vi har inget planerat för helgen. Tänkte passa på att fixa lite i rabatten och ta långa promander i det fina vårvädret. Så fel det blev! Fick en smärre chock i morse när jag vände på huvet och fick se att det var alldeles vitt ute. Visserligen hade de varnat för det men ändå. Gökdämpen kommer aldrig lägligt:-)


Bazz var ut en snabbis och pinka och insåg att det här vädret är inget man behöver gå ut i. Snabbt in i soffmyset igen  


Clas tycker att det är bra väder för att byta däck så vi åker till Håkans garage i Jordbro. Medan husse byter däck tar vi en promenad runt metropolen Dåntorp.     


Vi lämnar industriområdet och tar en landsväg bortåt. Ett ganska trevligt område med lite hus, hästar och lador.

Fint, påminner om de gamla mjölkpallarna i Frostbo.

 


Till slut tar vägen slut och vi letar oss in i skogen och försöker hitta en stig att följa. Det är blaskigt och sumpigt överallt. Till slut kommer vi i alla fall ut på en stig som verkar vara en led av något slag. Man ser att någon just passerat där och CSI de Wrang konstaterar att det är en ensam man. Vi hänger på men hoppas att vi inte kommer i kapp!


Efter en timmes promenad kommer vi ut på vägen igen. Det är blåsigt, snöblandat och allmänt tjyvkallt, inte mysigt någonstans alls. Bazz är grusig och blöt under magen.

 


  

Clas har precis tagit in skåpbilen för byte och Bazz blev givetvis intresserad av vad husse sysslar med. För var ska sleven vara om inte i grytan....

 


Hm, aha det kärvar. Kanske jag kan hjälpa till   


Bazz och jag åker i förväg hem i stället och städar och leker lite. Köpte en ny ful pipleksak till Bazz igår. Den pep i ca 2 minuter och sen satt han där förvånat och bet och bet men inget ljud kom. Tur att den inte bara var ful utan billig också!



Vid tretiden tycket Bazz att det är dags för middag. Lite tidigt tycker jag. Vi lajjar lite till och sen är det dags för eftermiddagspromenaden.  Med tanke på hur kallt det var på färmiddagen tar jag på mig en extra fleeceväst och ett par varmare byxor. Skillnaden är att solen faktiskt skiner den här gången men blåsten är kvar.  Lite varmt blev det.


Tycker att det ligger mer träd och ris i skogen nu än förut.



Ibland får Bazz välja väg och på vissa ställen vet jag att det betyder att det blir en knölig väg, inte för honom men för mig... Den här gången resulterade det faktiskt till slut i ett soligt möte.


 


Gömmaren skiner med all sin glans:-)

   


1 ½ timmes promenad blev det utan regn eller snö med bitvis sol men blåst. Bazz fick sin efterlängtade middag och sen blev det vin, brasa, god mat, massor av levande ljus och mys. Och earth hour, inte att förglömma:)


             

Av Marit - 31 mars 2012 14:52

Grattis svärmor på födelsedagen (fast det var egentligen igår) 


Idag har det varit riktigt aprilväder, sol-regn-sol-regn-snöslask-blåst-sol om vartannat. Vi hade i alla fall tur att det var lite uppehåll medan vi gick promenaden innan middan. I onsdags hade vi inte lika tur.


Inte en isgnutta kvar på Lånkan.

Och Bazz tittar förvånat på vattnet som inte längre går att gå på

   


Ett annat tydligt vårtecken, förutom vädret som inte kan bestämma sig, så är det alla finaler som varit på teve. Sigrid blev årets mästerkock. Jättekul och inget man anade de första programmen. Sen blev Ralph, The Terminator, vinnare av The Biggest Looser med sina tappade 79 kilo. Helt otroligt men inte helt otippat som han har spårat sig fram. Linda och Helene imponerade också men den som ändå äverraskade mig mest var Michael. Var det verkligen samma människa som den vi såg lämna slottet i förra programmet???? Jag kan fortfarande inte smälta det. Så himla imponerande att se och vilket jobb de alla har gjort.


Av Marit - 25 mars 2012 23:23

I natt var det dags att ställa fram klockan till sommartid. Det är en härlig känsla varje gång då man ser fram emot sol och värme. En timme mindre gjorde mycket idag för vips så var halva förmiddagen passerad. Efter frukost åkte Clas och Åke till Bullis för att tvätta båten och jag åkte till mamma för att hämta Bazz.


Både Bazz och jag var värda en långpromenad idag då det inte blev mycket till prommis igår. Vi drog iväg till Lida.

Soligt och skönt med jädrar vad det blåste.


Inte mycket is kvar på sjön. Gräsmattan var som en jädra sumpmark.


Vi tog skogen i stället. På jakt efter vårtecken följde vi spåret Brantbrink. Till en början i alla fall.

 



Blandad terräng med både skog och öppna vägar.


Gick förbi ett litet stall med hästar. Ensam i en hage stog den här lilla, lilla hästen med ett alldeles för stort täcke. Bazz hade gärna gått in och hälsat:-)


Höll nästan på att ge upp men efter lite extra svängar och 7,65 km senare resulterade till slut i årets första vårtecken. Tussilago, det är alltid något speciellt med dem.


Bazz kom förstås och undrade vad det var för intressant nere i diket. Passade på att sola lite också;-)


Väl tillbaka hade vi gått ganska exakt 1 mil. Något mer än det spår vi först tänkt gå. En fantastiskt skön promenad och med lite lunchpaus hade vi kunnat gå lite till. Om det är lika fint nästa vecka och halsen är frisk

ska vi åka dit igen och ta stavarna med så blir det en riktig motionsrunda. Kanske lite medhavd lunch också!  


Hemma blev det sen lunch och lite vila i soffan. Sen åkte vi hem till mamma och åt middag. Dillkött och potatis till huvudrätt och våfflor med grädde och hjortronsylt till efterrätt. Superyammi! Trodde inte det skulle finnas plats för våfflor efter men de slank ner utan problem. Tur att vi förbrukade några kalorier på dan.


Sovtajm! Hann inte alls med det jag tänkt göra i helgen med rabatten och handling och så men vi hann med annat trevligt. Det blir väl en helg till... Sov gott, wherever you are!

 

Av Marit - 24 mars 2012 21:15

Efter lunch packade vi ihop oss och åkte till Riksten för att kursa. Det är Läsa hund som gäller. Med är våra gamla kurskompisar Sussie och Donna (staff), grannarna Pär och Ernie (Irländsk setter), amstaffen Sune, american wolfdog Varga och slutligen Rocky, en blandning av amstaff/pitbull.  En intressant samling med olika uttryck som ska bli kul att följa de här tre gångerna. Bazz skötte sig dessutom jättebra och skällde inte ut någon. Hängde inte heller på när någon stökade eller började skälla *glad i hjärtat*.

Efter kursen åkte vi hungriga hem till mamma och fick lite god lunch. Därefter fick Bazz vara kvar där och ska även sova över. Vi ska ju ut på stan;-)

Vi har ju varit inne hela dagen men det är riktigt soligt och skönt ute. Vi skyndar hem och duschar och med 4 minuter till godo raskar vi till bussen och hinner med precis. Där var det varmt vill jag lova!


Riktigt skönt var det faktiskt också på den uteservering vi satte oss på när vi kom in till stan, trots att solen inte var framme. Det ger hopp för framtiden.



Lagom när vi hade druckit upp hade Karin, Åke, Lalle och Maggan kommit in också och vi samlades redo för lite bowling. Målet för kvällen var inte att ha en rolig stund utan att sopa banan med syrran, som vi hört var en jäkel på att bowla sist.


Fighten kan börja.



Sysslingduell





Om någon undrar vad den här knappen kan ha för betydelse så kan jag meddela att den påkallar personalens uppmärksamhet, skyndsamt!


Nu var det dessvärre ingen som lyckades spöa syrran så vi fick vara nöjda med att vi i alla fall hade en rolig stund. Grattis till dig syrran  .  Resten av kvällen fortsatte i samma glada anda med supergod middag och barhäng. Tack alla för en supertrevlig kväll    

  

Av Marit - 19 mars 2012 22:22

Tog det lite lugnt i morse och när jag kom ner så ser jag att det snöar ute, FY!!! Medan jag plockar ihop så ökar snöandet och jag känner verkligen inte för att åka hemifrån. Men lagom tills jag har plockat ihop och klätt på mig så har det slutat snöa. Hinner i alla fall till jobbet innan det riktiga snöandet börjar. Nästan snöstorm ett tag på förmiddagen och blåsten håller i sig hela dagen. Under eftermiddagen kommer faktiskt solen fram och det ser ganska skönt ut (det är ju ändå någon halv plusgrad eller så). Tills man kommer ut.....brr! Kvällspromenaden blev ingen myspromenad precis och det var helt fantastiskt skönt att komma in sen för Clas hade gjort brasa medan vi var ute *myser*


Rensade bort lite löv och torra kvistar från landet igår efter att Clas hade krattat ihop två stora säckar med löv från gräsmattan. Det som jag av någon anledning trodde var skilla förut har nu kommit upp och blivit krokus:-)

 

  

Av Marit - 18 mars 2012 21:30

Sov faktiskt hela natten och vaknade först kl 6 för att hosta rent rören. Både hund och husse for upp och flydde ner till soffan. Hostade och slumrade lite av  och an men somnade till slut och vaknade vid 10. Skönt att sova ut lite. Halsen är inte så sårig men låter fortfarande som en tonåring i målbrottet.


Riktigt skönt väder idag med några plusgrader trots att det är grått på himlen. Bazz och jag tar en promenad på nästan två timmar men i lugnt tempo så att halsen orkar med.


Gick en bit på brandgatan och fick se att de "rakat" en del av en dunge.

Man undrar lite varför. Det är ju mitt i ett naturreservat så det ska väl knappast byggas något.  


Bazz hittar en pinne, modell större, som han tänkte ta med sig. Problemet blev bara att oavsett vilken ände han försökte ta den i så gick det inte så bra. Till slut fick han se sig besegrad och vi kunde gå vidare:-)


På kvällen blev det middag hos Löfgrens. Egengjorda grillade hamburgare med hemgjord pommes till, Yammi!!!

Vissa gjorde större burgare än oss andra:-)

          


Av Marit - 17 mars 2012 21:15

Vaknade i natt med sårig hals igen. Vi, Bazz och jag, hade dock lättare att sova i natt. Bazz hoppar upp ur bädden så fort jag bara drar in för en hostning i vanliga fall men nu var både han och jag trötta efter en ganska sömnlös natt mot fredagen. Dessutom behövde jag inte harkla mig så mycket utan jag kunde hosta lite under täcket. Det räcker ju med att en inte kan sova. Somnade i alla fall till efter småtimmarna och vaknade inte förrän 09.20


Hade stämt möte med Karin & Åke för en promenad i Paradiset och sagt att jag är klar vid halv 10- 10.  Med det var ju innan jag visste att jag skulle sova dåligt och till slut vakna sent. Hur som helst hann vi ändå äta frukost och som grädde på moset fick vi med oss husse på promenaden.


Trots att det är grått och mulet är det ganska skönt ändå. Några plusgrader och ingen blåst i skogen. Halvvägs blir det fika vid sjön.


Bazz fick en tuggpinne medan vi fikade. Isen låg fortfarande tjock men man kände sig inte sugen att gå ut på den precis.


Hem igen efter 1 och 30 härlig promenad i skogen. Bortsett från några orienterare och ett par med hund var vi ensamman hela rundan. Nästa gång tar vi sol, korv och annat gott med oss:-)

Efter lite lunch är det dags att åka till sista lektionen av Hundmöten & Skvaller. Bazz betedde sig ju riktigt j-a illa sist och luften gick liksom ur lite efter det. Men vi har kämpat på och tycker nog att det har gått ganska bra sista tiden men det är som sagt så himla olika från dag till dag.

Det blev mycket bra praktisk träning idag där vi även provade på lite mer fyksik träning som drag i olika former. Vi fick prova ett sprayhalsand under sista delen av kursen och det hade verkligen effekt. Bazz reagerade verkligen på det och på något sätt kändes det bra att äntligen hitta något som avbryter honom. Vi ska fortsätta med det ett tag och se om det har fortsatt effekt.

Efter nästan tre timmars kurs är det en mycket trött Bazz som till slut la sig självmant med ändan mot den andra hundarna medan vi fikade.

Även Glenn, som har gjort så enorma framsteg under den här kursen, låg ner och kopplade av.

Även Eno tröttnade när ingen hängde på.

En suddig Messi som är världens snällaste och lugnaste har varit Bazz fiende de senaste två gångerna av någon anledning.

Frökens hundar Gimli och Soti har då inga som helst problem med att koppla av:-)

  

Det var bara lilla Dolly som fattades idag. Det tråkiga med att avsluta en kurs är att man inte kommer fortsätta träffa alla igen. Just den här kursen har varit ett himla trivsamt gäng men vi hoppas få se dem igen senare vid något annat tillfälle.

Vi åkte hem och tände en brasa och började sen med middagen. Bazz fick sin mat och gick sen och la sig direkt.

Medan vi lagade mat och fixade bytte Bazz sovplats några gånger.

 

Till slut hamnade han på filten i soffan. Sen lämnade han inte soffan på hela kvällen.

     

  

Av Marit - 16 mars 2012 22:19

Känns lite bättre i halsen idag. Har inte haft så himla ont som igår utan har mest låtit som en tonåring i målbrottet. Det har varit ganska lugnt på jobbet idag då många i korridoren varit borta på möten och man har fått jobba på i lugn och ro. Det mesta av bygget är klart också. Nu återstår bara lite målning av väggarna. Tror att både vi och snickarna tycker att det ska bli skönt när det är klart, trots att vi har haft det jättekul tillsammans.


Bazz bästa, och framförallt fulaste, leksak som han ärvde av Flizan har nu gått sitt öde till mötes.


Både pip och plast är helt slut. Men den höll dock i nästan två år och det är ju inte dåligt:-) Fast den var roligast första året då pipet fortfarande fungerade.


Saken är den att jag såg en likadan i ett reklamblad för ett tag sen och tänkte att jag skulle köpa en ny men nu kan jag inte komma på i vilket blad jag såg den. Är det någon som sett en liknande någonstans i min närhet får gärma meddela mig om var.  


Bazz skulle bli så glad  

 

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards