Livet med Bazz

Alla inlägg den 24 juli 2012

Av Marit - 24 juli 2012 18:00

Vilken morgon, alldeles ljummet i luften. Inget jag upplevt på hela sommaren. Det jag däremot har upplevt hela sommaren är 16 grader i vattnet. I morse vid morgondoppet var det 15 grader. Helt otroligt att det är så kallt i vattnet fastän det närmar sig slutet på juli.


Rosendahls har haft besök av 4 segelbåtar som legat på Insidan. Det har bl a varit Werséns och Bassen med familjer. I det ingår även fina aussien Bulten, en red merle skulle jag tro, som är allt annat än vallhund och som gärna sticker på egna äventyr. Nu är ju inte Bazz vän av alla hanhundar och framförallt inte så bra på överraskningsmomenten som sker när det plötsligt bara står en hund bakom knuten. Därför har vi hållit Bazz i sele och långlina i två och en halv dag. Det är ett jädra meck och även om det är vi som har problem så underlättar det inte med en annans hund som springer lös hur som helst. Bulten har varit här flera gånger men det har ändå klarat sig från missöden. Skönt!


På eftermiddagen hör vi plötsligt en helikopter som snurrar runt. De få gånger det landar någon här brukar det oftast betyda att någon är skadad och att det är ambulansen som kommer men det kan också i vissa fall vara kompisar till Bertlids.


Vi springer dit och mycket riktigt är det inget allvarligt som hänt utan kompisar till Bertlids. Ett mycket trevligt par. De är på väg till Åland och mellanlandar här för lite fika och stäckning på benen.


Det är en liten helikopter men Kim, han som körde, sa att nu hade de inte mer soppa än att det skulle räcka men annars hade vi fått åka med på en tur. Gissa vem som hade älskat det!!!???


 Många knappar och spakar är det att hålla reda på. När de senare ska åka iväg igen så kommer ett pang som låter som ett jädra skott  - Sen hörs lite motormuller innan de kommer igång. På något vis känns det som att det var bra att soppan inte räckte till för en flygtur för oss. I väg kommer de i alla fall och troligen också ända till Åland. Hoppas det i alla fall!


Det är fortsatt varmt trots att inte solen skiner och vi sitter på baksidan fram till middagen i bara kortärmat. Maggan och Lalle kommer över i slutet på Allsången. Lalle har varit dålig ett par dagar och ser riktigt risig ut. Hoppas att det ordnar till sig tills i morgon när de kommer över på middag.  

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards