Livet med Bazz

Direktlänk till inlägg 22 juli 2014

Semester del 2

Av Marit - 22 juli 2014 23:15

Bildkavalkaden fortsätter:


Ett dygn på land för tvätt, handling och fix. Bazz och jag väntar i parkeringsgaraget medan husse är inne och fixar lite innan vi ska åka tillbaka ut till holmen.

På väg till Bullis stannar vi till i Grisslinge och köper med smarrigt bröd.

Viktor har varit ute med kompisar när vi varit hemma och vi byter bara plats i båten. När vi kommer ut är det helt magiskt. Varmt, skönt och helt stilla.


 

Man kan bara inte annat än att sjunka ner och bara andas ut och njuta.


Även Bazz tycker att det kan bli lite för varmt ibland och söker lite svalka inomhus.  

På insidan är det inte mycket vatten i viken längre. När vi står vid strandkanten får vi se en gädda som ligger och myser i solen.

Trots att Bazz stod i vattnet inte långt i från låg den kvar. Det var först när en sjöfågel kom farande förbi under vattnet som den drog iväg.

 

Clas klättermus

 
Så torrt att mossan rest sig från berget.

Blev ingen jätteskörd av potatis i år men ett par kilo blev det i alla fall. Den smakar dessutom så mycket bättre när man vet att man odlat den själv.

 


Den här sommaren lärde sig Bazz att simma - på riktigt! Han har gått i tills han bottnat och nån gång tagit något enstaka simtag men inte mer. Men nu när det för ovanlighetens skull var så varmt i vattnet tänkte jag att det var ett bra läge för att testa att flytvästen höll måttet. Satte på den och bar ut honom en bit i vattnet och la i honom. Han började genast simma mot land men när han nästan var framme vände han och simmade utåt igen. Det var precis som om han förstod att han fick hjälp av flytvästen. Så himla kul tyckte han att det var och han simmade runt, runt. 

           

Sen måste man torka i solen

Vattnet är så lågt och varmt så att sjögräset växer för fullt och det blir världens klägg av det. Det är ju inte alger men ser inte roligare ut precis.

Utsikten från hängmattan kan man bara inte få för mycket av. I vanliga fall kan det ju bli lite kallt att ligga i skuggan men den här sommaren har det varit underbart. 

  

Det börjar bli riktigt varmt och skönt i vattnet.

Men med värmen kom tyvärr även lite alger.

Liten är lycklig ändå    

Åke ger verandan en omgång med högtrycken.

Stoor skillnad och så himla fint när det var klart. 

Lunch i skuggan då Lena och Partic kom förbi.

 

Eftersom det är lite algigt på utsidan går vi över till insidan och badar. Bazz har upptäckt att det finns smarriga saker i väskan och håller sig beredd ifall något skulle falla ur.


   


 


En helt galet underbar eftermiddag. Bazz gick i utan flytväst och glömde visst bort att paddla på och sjönk som en bojsten. Tur att Karin var i närheten och kunde fiska upp honom. Inte berörde det honom så värst utan han gick upp och skakade på sig och slängde sig ut igen.

Maggan och Lalle kom lite senare och gjorde oss sällskap. De kom senare över och åt middag tillsammans med oss.


     

Algerna håller i fast det blir i alla fall inte värre

 

               

                                                                                    
                                  

Idag är det Karins födelsedag. Grattis syrran              

Dimma och fukt. En ganska skön kontrast mot den annars heta sommar. 


                   

Sista helgen på semestern var det surströmmingslunch hos Kroghs. Ja vi med normala smaklökar åt ju sill i stället. Blev som vanligt en både lång och trevlig lunch.    

För ordningens skull sitter hundarna fast på varsin plats. Poker och Pepsi vid sin stuga


Isa gör det inte bekvämt för sig precis.       

Söta Alvas mamma Anneli hittade inget hårspänne när de skulle gå så hon fick ta en påsförslutare i stället      


Bazz är sur för att han måste sitta där och inte här. 

Charmtrollet Alva


Så till slut tog semestersagan slut och det är dags att åka hem till vardagen igen. Det har varit en underbar semester och man kan inte vara annat än nöjd. Bazz och jag tog en ledig måndag innan vi gick tillbaka till jobbet. Skönt att börja med en lite kortare vecka.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit - 16 april 2017 14:45

Om det var en fantastisk dag igår så är det raka motsatsen idag. Iskallt och snöyra som kommer och går.      Vi hade tänkt att åka hem i eftermiddag efter lunch men nu diskar syrran i kylan och vi andra packar ihop det andra. Sen åker vi hemåt ...

Av Marit - 15 april 2017 14:15

En underbar morgon om än något kyligt i luften.        Efter frukost går vi ner till stranden och sätter oss och löser melodikrysset. Riktigt skönt men sen går vi uppåt.    Här uppe var det riktigt gott att vara. Här är det lä och solen ...

Av Marit - 14 april 2017 22:00

Vi har tur att vinden ligger på N- N/Ö så vi har lite lä på vår sida. Srpinger på årets, för mig, första tussilago på ängen. Ett sant tecken på åt vilket håll det faktiskt går. Även om man tvivlat många gånger i år.    På insidan blåser det orde...

Av Marit - 13 april 2017 20:45

Efter frukost åker Karin, Åke, Clas, Bazz och jag ut till holmen. Det är gråmulet hela vägen men när vi kommer ut till Bullis skiner solen emot oss. Det är inte direkt någon vårvärme ute så det är som vanligt obetalbart att stänga dörrarna i båten oc...

Av Marit - 15 januari 2017 22:51

En solig och fin dag med ca -4 och lite snö kvar på gräsmattorna. Clas och Bazz är ute på promenad och jag ligger i soffan och kollar i kapp en serie jag följer. Tycker mig se en gestalt i trädet som borde vara en domherre och mycket riktigt är det b...

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Skapa flashcards