Livet med Bazz

Alla inlägg under april 2012

Av Marit - 20 april 2012 22:19

Vaknade och tittade ut, snö på tvärsen!! Är det inte typiskt. Solen har skinit hela veckan och idag är jag och Bazz lediga. Hade tänkt åka till Riksten och ta en långpromenad och avsluta med lite agilityträning. Blev inte mycket av med det inte!!


Bazz tyckte inte att det gjorde så mycket. Han hade inget problem med att ligga under filten och softa. I de här lägena är man tacksam för att man inte har en hund som måste promenera fyra timmar om dagen. Det blev lite -ut och do your thing och in igen:-)


Tog fram syskrinet för att ta upp skalpellen som jag skulle ha för att sprätta upp fållen på byxbenen. Bazz trodde att det var kloklipparen och gick lite rask och gömde sig under köksbordet  


Efter promenad åkte vi hem till mamma. Där fick vi smarrig lunch och pratade bort några timmar.


Vi kom också på att pappa skulle fyllt 82 år idag. Svårt att förstå då det innebär att mamma fyller 80 år i höst. Det kan man inte tro. Lika svårt är det att förstå att Björn Skifts fyller 65 år idag.

Tände ett ljus på väg hem.


Efter ytterligare en promenad när vi kom hem fanns det inte mycket att göra än att korka upp lite bubbel och ta ett bad. Vi hann tända en brasa också tills husse kom hem och lagade middag:-)

  

Av Marit - 18 april 2012 22:17

Halva veckan avklarad och bara en dag kvar att jobba, skönt! Tror att Bazz och jag har varit lika trötta hela den här veckan så det ska bli skönt med en extra ledig dag, Tyvärr ska ju inte vädret bli kalas men det känns inte som att det gör något just nu. Har massor att fixa inne.


Fick sms av Clas på väg hem med frågan om vi kunde baka något till styrelsemötet i morgon. Hm, vad har jag hemma och vad ska man hitta på. Mamma gjorde ju en supergod rabarber- och marängkaka i söndags som jag fick receptet på. Den fick det bli! Fick faktiskt tag på färsk rabarber i affärn, visserligen tysk men som mamma sa -de ska ju inte prata med den;-)



När jag ändå är igång bakar jag lite blåbärsmuffins med crunch till tjejerna, som inte är med på mötet. Den här gången med blåbären i   


Tid tar det när man ska göra nåt lite snabbt så det blev inte mycket över av kvällen. Förutom lite draw something mellan plåtarna.

Mia! Om du läser det här så ber jag verkligen om ursäkt för mitt usla ritande. En treåring ritar bättre men det är inte så lätt. Det blir mycket finare i tanken;-)


Nä nu är det dags att natta kudden. Det är min morgon i morgon      

Av Marit - 15 april 2012 21:58

 I morse när vi vaknade var det också vitt ute men den här gången av dimma. Efter frukost la vi oss i soffan en stund och då fick jag se att det kom rök från altanen. Det var solen som torkade upp efter gårdagen. Å vilken dag det blev när dimman försvann och solen kom fram. Det var riktigt varmt ute.


Clas och Åke har åkt för att måla och vaxa båten eftersom den ska sjösättas på torsdag. Det innebar en heldag tillammans för mig och Bazz. Till skillnad från igår var det fullt med folk ute och gick idag. Alla kom med uppknäppta jackor och njöt av solen och värmen. Runt 10 grader så det blev riktigt varmt i solen. Jag fick ta av mig jackan mot slutet men var ändå riktigt varm när vi kom in.

Efter lunch åkte vi lite tidigare till Riksten för att ta en prommis före kursen . Vi började på agility idag, jättekul! Förutom Messie som vi gått kurs med tidigare så var det bara nya bekanta. Vi övade på tre olika hinder och olika kommandon. Nästan mer huvudbry för föraren än för hunden med att hålla reda på rätt arm och kommando. Det ska bli jättespännande att fortsätta träna och ser fram emot när vi lärt oss en hel bana att springa. Efter tre timmars hoppande och teori så var alla lika trötta.

Mamma hade guidat hela dagen, killarna fixat med båten och Karin hjälp Viktor att flytta så det passade bra att samlas hemma hos mamma och äta hämtmat. Efter att Bazz fått sin mat och kollat om mormor tappat något smarrigt under och i soffan så bäddade han i fåtöljen och somnade. Väl hemma igen så la han sig i soffan direkt och stannade där tills det var dags att gå upp och lägga sig . Hoppas på mer finväder i veckan.


 

Av Marit - 14 april 2012 18:25

Vaknade i morse och titta ut. Nej - det var halv snöstorm!! Kan det inte bara vara bra nu så att vi kan få lite värme i stället?


På med överdragsbrallorna och kängorna igen och ut bara. Det var inte folkstorm ute precis.


Bazz tycker iofs att det är ganska mysigt.


Men det var för jävla slabbigt i skogen och det går inte att ta sig fram torrskodd någonstans.


Hade det inte varit slabb hade det varit dubbelt så mycket snö. Fy för Sören!!


Senare på eftermiddagen slutar det snöregna och solen kommer fram. Hade kunnat varit jättemysigt ute på altan om det inte varit för all snö.

Bazz passar på att gå ut en stund när husse sopat bort all snö så man slipper stå med halva benen i slabbet.


Det är ju så här man vill att det ska se ut!!! Fick mms från syrran. Körsbärblommen i Kungsan är på G . Lycklig man blir  


Kvällspromenaden gicks i strålande solsken, en riktig kontrast mot förmiddagen. Det var som att gå ut efter en lång hård storm när allt till slut lagt sig.


Krokusen har dragit öronen åt sig!



       

Av Marit - 13 april 2012 23:07

Var lite trött i mössan i morse eftersom det blev ganska sent igår. Vi var några från jobbet som var på Tyrol och såg Lennie och Skifs, asbra:-) Kan verkligen rekommenderas! Bra blandning av musik och prat, oväntat bra mat och trevlig service.


Turligt nog slutade mötet tidigare än planerat idag så jag kunde gå lite tidigare. Hämtade Bazz på dagis och tänkte att nu hinner vi gå lite längre sväng innan middagen. Men när vi väl var hemma, ombytta och klara, så regnade det ganska rejält. Varken B eller jag var så sugna på en långis. Bazz vet dock att även när det är riktigt skitväder och vi inte måste gå en jätteprommis så måste man åtminstone uträtta sina behov innan man får gå in igen.

Brasa och lite god middag. Trodde att jag skulle slockna gott i soffan sen men höll mig faktiskt vaken hela kvällen. Innan vi gick upp och la oss fick Bazz gå ut och pinka. Det var då helt vitt på marken då regnet övergått till snöblandat och hållit på hela kvällen.

Just nu har jag en snarkande kille på varje sida  . Den ena håller dessutom tidningen som om han fortfarande läste den (ni får själva gissa vem   .  Tyvärr ligger mobilen kvar nere så jag kan inte ta kort )

Av Marit - 9 april 2012 22:32

En riktig slappardag. Vi skulle behövt städa hela huset men det blev liksom inget av det. Efter frukost åker Clas, Bazz och jag till Riksten för en promenad medan solen skiner. Vi gick en sväng på fältet och sen under spåret över till Lida-sidan och gick en sväng i ett av spåren där. Ganska blåsigt men så skönt i solen och det blev en tur på nästan 8 km. Lagom hem till lunch och en liten nap i soffan. Mer nytta än så blev det inte idag. I morgon är det dags för jobb igen. Skönt med en kort vecka.

Av Marit - 8 april 2012 21:15

Söndagen blev riktigt fin med sol men kyligt i luften. 



Vi tar snurran över till Stor Sten där vi stämt träff med Krogharna för en promenad runt Lerkila.


Blåsipporna är nära men inte helt utslagna än.


Ett omkullvällt träd har blivit snacks för hjortarna under vintern.


Nästan helt renrakat på vissa ställen.


Vi tog vägen förbi Silverträsk. Det är inte så många som hittar dit och det var evigheter sen jag var där själv. 

Här finns massor av fina, ovanliga blommor som guckusko och sileshår.


(Utdrag från nätet)Vid skogssjön Silverträsk på Runmarö i Stockholms skärgård växer flugtrumpet

(Sarracenia purpurea), en stor och märklig köttätande växt som ursprungligen är hemmahörande i Nordamerika och som finns naturaliserad på några få platser i Sverige.

Det ska bli kul att se den senare när den blommar. Det blir fantastiskt fina, röda blommor

 



Gott om vildsvin finns det också på Runmarö. 


Man vill ogärna komma för nära dem.


Tillbaka på Lerkila. Här har man minsann inte legat på latsidan. Vi skulle behöva sno lite...  


På väg till Stor sten igen efter en runda på ca 8 km. Härligt!


Inte bara grannen hemma har fött upp snödropparna med anabola utan även grannarna på landet.  


Efter långpromenaden hänger vi med till Lilla Bergskär för en fika på klipporna. Åh va mysigt det var att bara sitta där och njuta i solen. Vi fick också med oss nyfångad strömming som vi tog hem till mamma. Hon blev lyllo.


 


Efter lunch var det dags för oss att packa ihop och åka hem. Hade gärna kunnat stanna en dag till men det är skönt att ha en dag hemma också. Även fast vi bara varit borta två dagar är det fantasktiskt skönt att komma hem till ett varmt hus med rinnande varmt vatten. Duschen är sällan skönare. Bazz fullkomligt "dog" i soffan och sov som en stock hela kvällen. Även jag somnade i soffan strax efter 22.  

Av Marit - 7 april 2012 19:00

Påskafton var riktigt kall den också och blåsigare än igår. Innan vi börjar förbereda lunchen hinner vi faktiskt sätta oss en stund och njuta i solen.


 


Sen kommer familljerna Krogh kom över på sillunch. Det är ju inte riktigt läge att sitta ute än så lite trångt blev det.Men finns det hjärterum..... Gott, trevligt och tillhörande snapsvisor    


Efter lunchen var det fortfarande sol och riktigt skönt på baksidan av lillstugan.


Innan middagen gick killarna, ja alla tre, och bastade. Karin och jag hoppade faktiskt över bastu helt den här helgen. Ett dopp i havet kändes inte så himla lockande    

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards