Livet med Bazz

Direktlänk till inlägg 24 november 2013

Rallytävling

Av Marit - 24 november 2013 22:15

I morse var det bara att kliva upp och ge sig av strax före halv åtta. Bazz var trött och ville inte alls gå upp men han hann ju sova i bilen på väg till Bålsta och Håbo ridklubb.


Det är blåsigt och kallt. Temperaturen ligger runt nollan och det känns som att inga kläder i världen hade räckt idag. Det var lång väntan och mycket stå ute och frysa. Vi var ca 70 deltagare i nybörjarklassen så vi var uppdelade i två grupper och ridhuset var uppdelat så att båda grupperna körde samtidigt. Vi som körde grupp A körde banan närmast läktarn. Ovnligt många män med som tävlade vilket är jättekul.

Banan var ganska enkel utan för många snurrar och spiraler som lätt gör att man blir lite yr och rädd för att komma ur spår.

När Bazz var ganska liten var vi på en utställning i ett ridhus men sen dess har vi aldrig varit inne i nåt. Han tycker att hästar är jättespännande och försöker leka med dem när han får hälsa. Här gick hästarna i hagarna intill ridhuset och det laddade nog upp situationen lite. Man fick inte komma in i ridhuset förrän precis när det var ens tur. När det blev vår tur och vi gick in fick Bazz nån form av fnatt och körde ner nosen i böset och sprang och hoppade runt. Sen blev han så torr i munnen och började hosta som om han höll på att kvävas. Paniken var nära hos mig. Men vi körde igång.

Här tror jag att vi ska göra en 360-graderssnurr till vänster i lugnt tempo.  Inte det bästa utgångsläget.

Sitt framför gick till slut men det satt långt inne. Det som vi alltid haft så lätt för. Men det var som domaren skrev - lite dåligt fokus från hund! Och det var väl det minsta man kan säga. Han var nog mer intresserad av vad som hände på läktaren.  

När vår grupp var klar låg den andra gruppen på nr 16 typ och det blev lång väntan innan det äntligen var dags för prisutdelning.

Med det slutade vi på 69 poäng. 1 usel poäng från godkänt och titel. Men, men vad är väl en bal på slottet! Måste ändå säga att rally är en himla roligt sport att utföra och tävla i. Det roliga är att det faktiskt är en ganska prestigelös gren där det ibland går bra och ibland mindre bra. Men ingen tycker att nån är dålig eller gör fel för det. Det är lika för alla mer eller mindre.

Desto bättre gick det för Isabella med Adam, cane corso, som vann med 99 poäng!! Mäktigt! Tvåa i vårt gäng blev Sofia och Xtra med 86 poäng. Kattis och Zion debuterade i fortsättningsklassen och fick ihop 80 poäng. Bra jobbat! Hanna och Jack blev inte godkända då Jack snodde bollen i åttans frestelse flera gånger och hoppade runt och var glad. Haha, han är för söt. Tyvärr var vi inte kvar och fick se det då vi varit där i över fem timmar och skulle vidare.


Vi åkte hem för att byta kläder och sen iväg igen till Clas farbror Stefan som firar 65-årsdagen idag. Bazz satt på mattan i vardagsrummet och hade ingen önskan alls att följa med oss. Skönt eftersom det var meningen att han skulle vara hemma. I vanliga fall springer han och trycker sig mot ytterdörren så att öven en blind skulle märka att han satt där och inte glömma honom. Efter god mat och trevligt sällskap var jag helt slut. När vi äntligen kom hem igen la jag mig i ett varmt bad för att tina upp efter dagen. Gud så skönt! Senare somnade jag i soffan när det var som mest spännande i sista avsnittet av Bron.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marit - 16 april 2017 14:45

Om det var en fantastisk dag igår så är det raka motsatsen idag. Iskallt och snöyra som kommer och går.      Vi hade tänkt att åka hem i eftermiddag efter lunch men nu diskar syrran i kylan och vi andra packar ihop det andra. Sen åker vi hemåt ...

Av Marit - 15 april 2017 14:15

En underbar morgon om än något kyligt i luften.        Efter frukost går vi ner till stranden och sätter oss och löser melodikrysset. Riktigt skönt men sen går vi uppåt.    Här uppe var det riktigt gott att vara. Här är det lä och solen ...

Av Marit - 14 april 2017 22:00

Vi har tur att vinden ligger på N- N/Ö så vi har lite lä på vår sida. Srpinger på årets, för mig, första tussilago på ängen. Ett sant tecken på åt vilket håll det faktiskt går. Även om man tvivlat många gånger i år.    På insidan blåser det orde...

Av Marit - 13 april 2017 20:45

Efter frukost åker Karin, Åke, Clas, Bazz och jag ut till holmen. Det är gråmulet hela vägen men när vi kommer ut till Bullis skiner solen emot oss. Det är inte direkt någon vårvärme ute så det är som vanligt obetalbart att stänga dörrarna i båten oc...

Av Marit - 15 januari 2017 22:51

En solig och fin dag med ca -4 och lite snö kvar på gräsmattorna. Clas och Bazz är ute på promenad och jag ligger i soffan och kollar i kapp en serie jag följer. Tycker mig se en gestalt i trädet som borde vara en domherre och mycket riktigt är det b...

Presentation


RLD N RLD F Kronsäter's Buzz

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Gästbok

Twitter

RSS

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2013 >>>

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

4 besvarade frågor

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards